احمد محمدپور هنرمند عرصه خوشنویسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آموزش خوشنویسی که هنر ملی کشور ما است، دچار مهجوریت شده است و جوانان ما به شاخههای دیگری هنری روی آوردهاند. در گذشته، به آموزش هنرهایی همچون موسیقی، مجسمهسازی و نقاشی کمتر پرداخت میشود، اما اکنون این هنرها مورد توجه خانوادهها قرار گرفتهاند، در نتیجه از شمار هنرآموزان و علا قمندان خوشنویسی کاسته شده است.
وی ادامه داد: هنر خوشنویسی به عنوان یک هنر سنتی شناخته میشود و بسیاری از جوانان علاقمند به هنرهای مدرنتر و وارداتی شدهاند. رسانهها هم کمتر به هنر خوشنویسی اقبال نشان میدهند. به عنوان مثال در رسانه ملی تا به حال برنامه یا فیلمی درباره تاریخ هنر خوشنویسی پخش نکرده است تا مردم با عظمت و ریشهدار بودن این هنر آشنایی پیدا کنند. این در صورتی است که به هنرهای دیگر اغلب وارداتی هستند، توجه زیادی میشود. در حقیقت رسانه ملی به هنر ملی کشورمان کمتر بها میدهد و این امر به ضرر هنر و فرهنگ کشورما است.
احمدپور بالا رفتن میزان تحصیلات دانشگاهی را نیز یکی دیگر علل کمتوجهی به هنر خوشنویسی عنوان کرد و توضیح داد: جوانان ما این روزها درگیر کلاسهای دانشگاه و ارتقای سطح تحصیلیشان هستند و فرصت آموختن هنر ارزشمند خوشنویسی را نمییابند. از طرف دیگر، حضور کامپیوتر و شبکههای متعدد ماهوارهای، عاملی شده است که اوقات فراغت جوانان را به خود معطوف کرده است. باید گفت که چنین شرایطی برای هنر ملی کشور ما جای تاسف دارد.
این هنرمند خوشنویس در ادامه پیشنهاد کرد: رسانهها و مطبوعات باید هنر ملی ما را بیشتر به مردم معرفی کنند. اکنون بسیاری از هنردوستان خارجی، خط ما را به خوبی میشناسند اما بسیاری از مردم ما، از ارزش والای این هنر بیاطلاع هستند و آن را به فراموشی سپردهاند.
وی در پایان افزود: زمانی که یک هنرمند به عنوان برگزیده در یک جشنواره بینالمللی شناخته میشود، در هیچ رسانهای نامی از او برده نمیشود، اما کافی است که یک اتفاق کوچک ورزش در داخل و خارج رخ دهد، همه رسانهها آن را بازتاب میدهند. رسانهها باید به این موضوع توجه داشته باشند که هنرمندان ما همچون ورزشکاران میتوانند نام ایران را در دنیا بر سر زبانها بیندازند، بنابراین توجه به موفقیتها و فعالیتهایشان ضروری به نظر میرسد.
نظر شما