به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا مصداقی نیا در همایش تجلیل از بهورزان و مربیان نمونه کشور با اشاره به اینکه کشورهای پیشرفته جهان به دنبال یادگیری نظام شبکه بهداشت ایران هستند، اظهار داشت: مربیان و بهورزان به عنوان سربازان خط مقدم نظام سلامت نقش مهمی در شکل گیری نظام شبکه و پیشبرد سیاستهای وزارت بهداشت در حوزه گسترش عدالت در سلامت بر عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 30 هزار بهورز به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق روستایی مشغول هستند، خاطر نشان کرد: تلاش بهورزان در توسعه بهداشت در مناطق روستایی موجب ارتقاء شاخصهای سلامتی در کشور شده است به طوریکه شاخص امید به زندگی از 53 سال به 73 سال افزایش و شاخص مرگ مادران از 240 مورد به 4/22 در 100 هزار کاهش یافته است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، کاهش شاخص مرگ نوزادان و کودکان زیر 5 سال را نیز از دیگر موفقیتهای نظام سلامت برشمرد و افزود: گسترش خدمات آموزشی بهورزی، توسعه و چاپ کتابهای جدید مرتبط با حرفه بهورزی، مدرن شدن سیستمهای جمع اوری اطلاعات و تبدیل آموزشگاههای بهورزی به آموزشکده را از جمله برنامه ها برای بهورزان برشمرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دسترسی مردم به نظام سلامت در مناطق روستایی بسیار موفق تر از مناطق شهری عمل می کند، خاطر نشان کرد: باید تلاش شود نظام شبکه سلامت را به مناطق شهری نیز گسترش دهیم و طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع یکی از مهمترین طرحها در این زمینه به شمار می رود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده تا کنون در مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر به اجرا در آمده است و 22 میلیون نفر زیر پوشش این طرح قرار گرفته اند، گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه، این طرح قرار است در تمامی کشور به اجرا در آید و در سال جاری 14 میلیون نفر از ساکنان شهرهای بالای 50 هزار نفر زیر پوشش طرح پزشک خانواده قرار می گیرند.
مصداقی نیا افزود: اگر بخواهیم طرح پزشک خانواده به طور موفق اجرا شود باید نظام مراقبتهای اولیه نیز تقویت و هر خانه بهداشت به سیستم مکانیزه و برخط مجهز شود.
وی با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده نیازمند همکاریهای بین بخشی است، بر تسریع در انجام موافقت نامه های لازم و مشارکت دیگر سازمانهای ذیربط تاکید کرد.
نظر شما