به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: کم خونی فقر آهن یکی از شایعترین مشکلات تغذیه ای دنیای امروز است بطوریکه سه میلیارد نفر از مردم جهان از آن رنج میبرند در ایران نیز کم خونی یک مشکل عمده تغذیه ای بهداشتی است.
مرضیه وکلیلی افزود: بر اساس بررسیهای پراکنده و متعددی که در مناطق مختلف کشور انجام شده است، استان فارس از نظر کم خونی فقر آهن سومین استان کشور است.
وی ادامه داد: کم خونی فقرآهن با عوارض زیانبار بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی از جمله کاهش قدرت یادگیری و کاهش تمرکز حواس، افت تحصیلی، کاهش مقاومت بدن در برابر بیماریها، تغییرات رفتاری بصورت بی حوصلگی و بی تفاوتی، افزایش مرگ و میر مادران باردار به هنگام زایمان و تولد نوزادان کم وزن و نارس روند توسعه کشورها را درمخاطره قرار می دهد.
وکلیلی بیان داشت: برنامه آهن یاری دختران دانش آموز راهنمایی و دبیرستانی در مناطق شهری-روستایی و عشایری به منظور پیشگیری از کم خونی فقر آهن، از ابتدای آبان ماه و با همکاری گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سازمان آموزش و پرورش استان به مرحله اجرا گذاشته می شود.
مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: تعداد کل مدارس تحت پوشش برنامه آهن یاری هفتگی، یک هزار و800 مدرسه و تعداد دانش آموزان دختر تحت پوشش این برنامه بیش از 25 هزار نفر می باشد که طی 16 هفته و در هر هفته یک قرص آهن را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: تعداد قرص آهن مورد نیاز این برنامه چهار میلیون عدد قرص است که این تعداد قرص با هزینه ای بالغ بر 400میلیون ریال توسط گروه امور داروی معاونت بهداشتی تامین شده است.
نظر شما