به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: کودکان و نوجوانان زیر 15 سال با صحبت مداوم بیش از سه دقیقه در روز با موبایل، احتمال ابتلای خود به سرطان هایی مانند مغز و غدد لنفاوی را زیاد میکنند.
کامران باقری لنکرانی افزود: صحبت با موبایل برای این گروه سنی، در صورت غیر مداوم بودن هم نباید بیش از 15 دقیقه در روز طول بکشد.
وی بیان کرد: به طور متوسط در استان فارس از هر یکصد هزار نفر، 140 تا 160 نفر در سال دچار سرطان میشوند که این آمار تقریبا مطابق با آمار جهانی است.
لنکرانی گفت: با سالمندی جمعیت که کشور ما نیز با آن مواجه است آمار سرطان نیز افزایش پیدا میکند که با بررسیهای انجام شده، مشخص شده که عادتهای بدغذایی از جمله مسایلی هستند که در بروز سرطانها موثر هستند.
وی اظهار داشت: مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت با همکاری معاونت بهداشتی در مورد شناخت همهگیری سرطان در نقاط مختلف استان فارس تحقیقاتی انجام داده که بر اساس نتایج به دست آمده سعی در یافتن علت تفاوت در شیوع انواع سرطان در نقاط مختلف استان و پیشگیری از آنها داریم.
لنکرانی گفت: در کل فارس صرفنظر از سرطان پوست که در همه دنیا شایعترین سرطان است، در زنان سرطان سینه شیوع قابل توجهی دارد و در مردان نیز سرطانهای معده، مثانه، ریه و خون شیوع بیشتری دارند.
نظر شما