به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، عزت الله یوسفیان ملا سخنگوی کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس در جلسه امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس هشتم بیشترین اصلاحات را بر آیین نامه داخلی انجام داده و خروجی بسیار مناسبی در این رابطه داشته است، گفت: تعیین محل دائمی مجلس شورای اسلامی، رسیدگی به نحوه انجام وظایف رئیس کمیسیون اصل 90، رئیس و دادستان دیوان محاسبات از جمله مواردی است که در این اصلاحیه مورد بررسی قرار گرفته است.
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه به عنوان اولین مخالف طرح اصلاح کلیات این طرح گفت: این طرح پرابهام بوده و باعث ایجاد محدودیت در ایفای وظایف نمایندگی خواهد شد.
سید مهدی صادق نماینده مردم آستانه اشرفیه به عنوان موافق کلیات این طرح اظهار داشت: اصلاحاتی که در بندهای آیین نامه داخلی مجلس بوجود آمده بسیار مناسب بوده و مشکلات دیرینه مجلس را حل می کند.
وی قانونمند شدن صدور قطعنامه ها و بیانیه های مجلس شورای اسلامی، حضور اشخاص در کمیسیون های خاص و ایجاد محدودیت در عضویت نمایندگان در فراکسیون ها را از نکات مثبت این اصلاحیه دانست.
در ادامه جلسه بهروز جعفری نماینده سمیرم به عنوان دومین مخالف این طرح گفت: هدف از اصلاح آیین نامه روانسازی اداره مجلس است اما اصلاحاتی که امروز مطرح است موجب سلب حقوق نمایندگی شده و بر خلاف قانون اساسی است.
وی افزود: بر اساس این اصلاحیه نمایندگان حق پس گرفتن امضاهایشان را از طرح استیضاح ندارند که این به نوعی سلب حقوق نمایندگی است.
جعفری همچنین ایجاد محدودیت در عضویت نمایندگان در فراکسیون های مجلس را یکی دیگر از مصادیق سلب حقوق نمایندگی دانست و گفت: طبق ماده 28 این اصلاحیه رئیس قوه قضائیه و رئیس قوه مجریه موظفند تا پایان سال گزارشی از عملکرد خود به صحن مجلس شورای اسلامی تقدیم کنند که این اصلاحیه در مخالفت با اصل استقلال قوا در قانون اساسی است.
بهمن محمدیاری دیگر موافق طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس گفت: اصلاحیه ای که توسط کمیسیون آیین نامه داخلی تنظیم شده است در راستای حل اشکالاتی است که طی سالهای گذشته در مجلس وجود داشته است. لذا تصویب آن در تسهیل ایفای وظایف نمایندگی وکلای ملت بسیار مفید است.
وی مهمترین نقطه قوت این اصلاحیه را قوی تر شدن اهرم های نظارت مجلس خواند و گفت: پیش از این سئوالات نمایندگان در کمیسیون ها ماه ها در نوبت رسیدگی قرار می گرفت و پس از آن نیز ماه ها در نوبت رسیدگی صحن علنی مجلس قرار می گرفت. اما با این اصلاحیه کمیسیون ها موظفند ظرف 15 روز به سئوالات نمایندگان رسیدگی کنند. همچنین هر زمان که سئوالات به تعداد خاصی در صحن علنی مجلس برسد هیئت رئیسه می تواند یک جلسه صحن را به بررسی سئوالات اختصاص دهد.
مصطفی کواکبیان آخرین مخالف این اصلاحیه گفت: بنده با برخی جزئیات این اصلاحیه مخالفم و بر تقویت جایگاه نظارتی هیئت رئیسه تاکید دارم.
علی اصغر یوسف نژاد نماینده ساری به عنوان آخرین موافق هدف اصلی این اصلاحیه را افزایش توان نظارتی مجلس خواند و گفت: این اصلاحیه به هیچ عنوان موجب تضییع حقوق نمایندگان نیست بلکه تشریح حقوق نمایندگان را در پی دارد.
در پایان کلیات طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با 151 رای موافق، 7 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.
تصویب این اصلاحیه نیازمند رای مثبت دو سوم نمایندگان مجلس بود.
نظر شما