۲۰ مهر ۱۳۹۰، ۱۴:۴۶

در گفتگو با مهر تشریح شد:

جزئیات درخشش تیم ملی مهارت/ ارتقاء 29 رتبه ای ایران در 10 سال

جزئیات درخشش تیم ملی مهارت/ ارتقاء 29 رتبه ای ایران در 10 سال

سرپرست سازمان فنی و حرفه ای کشور از درخشش تیم ملی مهارت کشورمان در مسابقات جهانی لندن و دستیابی به مقام ششمی جهان خبر داد و گفت: اقدامات ظالمانه و مغرضانه انگلیس باعث تحریم و جلوگیری از حضور دو تیم در این دوره از مسابقات شد.

کورش پرند در گفتگو با مهر با تشریح جزئیات کامل چهل و یکمین دوره مسابقات ملی مهارت که در روزهای 4 تا 9 اکتبر برابر با 12 تا 17 مهرماه سال جاری در کشور انگلستان و شهر لندن برگزار شد، گفت: مسابقات جهانی مهارت هر دو سال یکبار در یکی از کشورهای جهان برگزار می شود.

سرپرست سازمان فنی و حرفه ای کشور یکی از اهداف برگزاری این نوع مسابقات را ایجاد بستر مناسب جهت رقابت مهارت آموختگان دانست و اظهار داشت: حضور در عرصه های جهانی و آشنایی با تکنولوژی های پیشرفته و همچنین دستیابی به فناوریهای نو در کنار تعمیم تجربیات و استانداردهای جهانی از اهداف مهم برگزاری مسابقات بین المللی مهارت است.

پرند با بیان اینکه اعتلای ارزش کار، توسعه پژوهش و آموزش در کنار مهارت آموزی جوانان از اهدافی است که طبق آنها ما جوانانی را برای حضور در مسابقات جهانی آماده می کنیم، تصریح کرد: امسال برای چهل و یکمین دوره ما توانستیم در مسابقات جهانی مهارت حضور پیدا کنیم .

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران قرار بود با 12 نفر رقابت کننده در 10 رشته در این مسابقات حضور یابد، گفت: البته برخی از رشته ها مانند مگاترونیک و رباتیک ما تیم های دونفره داشتیم.

سرپرست سازمان فنی و حرفه ای کشور از حضور جوانان ایرانی در رشته های الکترونیک، جواهر سازی، جوشکاری، طراحی وب، فناوری اطلاعات، نرم افزار و پشتیبانی شبکه در این دوره از مسابقات خبر داد و بیان داشت: متاسفانه کشور انگلستان از حضور جوانان در دو رشته کنترل صنعتی و فرز CNC جلوگیری کردند و ما نتوانستیم در این دو رشته مهارت آموختگان را در مسابقات شرکت دهیم.

پرند ادامه داد: این نکته حائز اهمیت است که هر تیمی در مسابقات دارای یک نفر کارشناس، یک نفر مترجم و یک نفر مسابقه دهنده است که حداقل در هر تیم حضور خواهند داشت.

این مقام مسئول در سازمان فنی و حرفه ای خاطر نشان کرد: با اتفاقاتی که افتاد و از حضور دو تیم ایرانی در این مسابقات جلوگیری به عمل آمد ایران توانست رتبه بسیار خوبی را کسب کند و با یک مدال برنز و 5 دیپلم افتخار به مقام ششمی جهان دست یابد.

وی با بیان وضعیت امتیازات و رتبه رشته های شرکت کرده ایرانی در این دوره از مسابقات اظهار داشت: در فناوری اطلاعات ( پشتیبانی شبکه ) رده 3 با 541 امتیاز برای کشورمان به ثبت رسید که این امتیاز در نرم افزار 519 و رده 5 بوده است.

پرند ادامه داد: در طراحی وب به رده 5 با 529 امتیاز دست پیدا کردیم و در رباتیک رتبه 5 با 510 امتیاز، جوشکاری رتبه 10 با 524 امتیاز، جواهر سازی رتبه 7 با 513 امتیاز، الکترونیک رتبه 8 با 499 امتیاز و مگاترونیک نیز رتبه 17 با 490 امتیاز را به دست آوردیم که البته در این رشته آخری برای اولین بار حضور پیدا کرده بودیم.

سرپرست سازمان فنی و حرفه ای کشور تاکید کرد: در مجموع میانگین نمرات جمهوری اسلامی ایران 515.63 شد که رتبه ششم در بین 48 کشور جهان را برای ایران به ارمغان آورد با توجه به اینکه 2 تیم ایرانی نیز نتوانستند در این دوره از مسابقات حضور یابند.

وی با بیان سیر پیشرفت تیم ملی مهارت جمهوری اسلامی ایران در سال های گذشته گفت: در سال 2001 کره ایران به رتبه 35 دست یافته بود، 2003 سوئیس رتبه 30 ، 2005 فنلاند رتبه 27 ، 2007 ژاپن رتبه 26، 2009 کانادا رتبه 16 و نهایتا در 2011 لندن نیز به رتبه ششم ارتقا پیدا کردیم و این نشان دهنده تلاش و برنامه ریزی مناسب کشور طی سالهای گذشته است.

پرند با بیان اینکه مقامات انگلیسی به بهانه تحریم صورت گرفته از سوی اتحادیه اروپا در دادن ویزا به تیم جمهوری اسلامی ایران و همچنین جلوگیری از حضور دو تیم در این دوره از مسابقات سخت گیری های ظالمانه فراوانی را داشته اند گفت : با این بهانه ها از دستیابی9 کارشناس ایرانی به اطلاعات نحوه برگزاری مسابقات نیز جلوگیری کردند.

سرپرست سازمان فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه با کسب تجربیات مناسبی که در امسال داشتیم خود را برای سال 2013 کشور آلمان آماده می کنیم از تقویت تیم های جدید در آینده نزدیک خبر داد و بیان داشت: متاسفانه کشور انگلیس سه رشته پلی مکانیک، تراش CNC  و ساخت و تولید تیمی را هم در لیست تحریم خود قرار دارند.

وی به کارگیری اسپانسرهای خارجی در مسابقات ملی مهارت را یکی از نکات مهم و حائز اهمیت حضور در مسابقات دانست و بیان داشت: اسپانسرهای رشته های تحریم شده جمهوری اسلامی ایران شرکت های زیمنس و موریساکی بودند که عنوان شد با توجه به توافقنامه اتحادیه اروپا برای تحریم جمهوری اسلامی ایران ناچارند از تیم های ایرانی حمایت نکنند.

به گفته پرند برای حضور در مسابقات کشورها نیازها به امکانات عملی و تجهیزات مناسبی دارند که در این بخش حضور اسپانسرها اهمیت فراوانی پیدا می کند اما متاسفانه علی رغم تلاش ها و گفتگوهای مسئولان جمهوری اسلامی ایران حاضر در مسابقات ملی مهارت اسپانسرها و حتی سازمان جهانی مهارت نیز با بهانه های واهی از حضور دو تیم جمهوری اسلامی ایران ممانعت کردند.

سرپرست سازمان فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه اسپانسرها احتمال تحریم شدن از سوی اتحادیه اروپا را از دلایل انصراف در حمایت از تیم های ایرانی اعلام کردند گفت: در هر صورت اتخاذ چنین سیاست هایی برای مسابقات جهانی مهارت بسیار ظالمانه است.

وی با بیان اینکه یکی از شعارهای آنها در برگزاری مسابقات بحث عدالت است، گفت: متاسفانه برای اخذ ویزا در حضور تیم ایران در مسابقات جهانی مهارت نیز با مشکلات فراوانی مواجه بودیم اما در آنجا عنوان شد که به شرکت کنندگان کشور ترکیه نیز ویزا داده نشد.

پرند با بیان اینکه یک مدال برنز و5 دیپلم افتخار حاصل تلاش تیمی جمهوری اسلامی ایران بوده است از درخشش خوب تیم کشورمان با وجود موانع و مشکلات بر سر راه سخن گفت و افزود: اگر در دو رشته تحریم شده نیز حضور می یافتیم قطعا رتبه جمهوری اسلامی ایران از ششم نیز بهتر می شد.

این مقام مسئول در سازمان فنی و حرفه ای از تلاش برای جمع آوری یک تیم کامل تر برای شرکت در مسابقات 2013 کشور آلمان خبر داد و بیان داشت: شرکت کنندگان از مسابقات شهرستانی، استانی و ملی انتخاب شده بودند. 

کد خبر 1431309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha