۲۷ مهر ۱۳۹۰، ۹:۱۲

با مهر عنوان شد:

ترجمه آثار ابن‌سینا در غرب/ تأثر آرای ابن‌سینا بر متفکران غربی

ترجمه آثار ابن‌سینا در غرب/ تأثر آرای ابن‌سینا بر متفکران غربی

مدیر گروه فلسفه و ادیان دانشگاه سمنان با اشاره به ترجمه آثار ابن سینا توسط غربیها، یادآور شد:‌ ویژگی بارزی که فلسفه او دارد ورود برخی مفاهیم طبیعی و صرفا مابعدالطبیعی در آن است.

دکتر عظیم حمزئیان در مورد ویژگی بارز فلسفه ابن سینا به خبرنگار مهر گفت: فلسفه ابن سینا همان فلسفه فیلسوفان مسلمان است که از برجستگی خاصی برخوردار است. ویژگی بارزی که فلسفه او دارد ورود برخی مفاهیم طبیعی و صرفا مابعدالطبیعی در آن  است. نکته دیگر طرح مسائل نو و جدید است که راهگشای عمده‎ای در مسائل فلسفه شد از جمله مباحث تمایز مابعدالطبیعه میان وجود و ماهیت که از ابداعات ایشان است.

مدیر گروه فلسفه و ادیان دانشگاه سمنان در مورد نقش و تأثیر فلسفه ابن سینا بر فلسفه اسلامی هم اظهار داشت: فلسفه ابن سینا به واسطه رگه‏ها و مایه‏های نوافلاطونی که داشت اگر چه در آن موقع مورد نظر او نبود و تصور می‎کرد که مشایی محض است، ولی تأثیر عمده‏ای بر گرایشهای معنوی در فلسفه اسلامی ایجاد کرد و به خاطر همین پایه‏های اولیه پیدایش فلسفه اسلامی در قرون بعدی گذاشته شد.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه در مورد جایگاه آرا و اندیشه‎های ابن سینا بر متفکران غربی قرون وسطی و تأثیر آن بر فلسفه غرب نیز گفت: فلسفه ابن سینا به واسطه اینکه در قرون وسطی به لاتین و انگلیسی ترجمه شد تأثیرات زیادی بر حوزه قرون وسطی در اندیشه‏های آنها گذاشت که در قرون 13،12و 14 فلسفه توماس آکوئیناس از جمله آنهاست و در دوره معاصر با توجه به نو شدن این فلسفه به نام "نئوتومیسم" تأثیرات امروزی خودش را هم بر فلسفه غرب گذاشت.

کد خبر 1433423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha