به گزارش خبرگزاری مهر، جلیل سالاری در یک گردهمایی با بیان اینکه در حال حاضر 100 درصد فرآورده های نفتی در سطح منطقه فارس از طریق ناوگان نفتکشهای جاده پیما، حمل و نقل و توزیع می شود، گفت: یکی از سیاستهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ایجاد بسترهای مناسب برای انتقال و توزیع فرآوردههای مختلف نفتی در سطح استان فارس است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اهمیت ساخت پالایشگاه میعانات گازی فارس که قبلا با مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی شکل گرفته است، تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه مسیر برنامه ریزی برای بهره برداری از این پالایشگاه فراهم شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه روش های تامین منابع مالی و اجرایی ساخت این پالایشگاه جدید در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: پیش بینی می شود با یافتن ساز و کارهای جدید و تامین اعتبارات و منابع مالی مورد نیاز این پروژه پالایشگاهی زمینه افزایش ظرفیت تولید و تامین نیاز فرآورده های نفتی در منطقه فارس فراهم شود.
وی همچنین با اعلام اینکه باید با ساخت مخازن جدید ظرفیت ذخیره سازی سوخت استراتژیک کشور به بیش از 80 روز افزایش یابد، بیان کرد: بر این اساس در حال حاضر ساخت یک انبار جدید نفت در شیراز با ظرفیت 166 میلیون لیتر فرآورده های مختلف نفتی در حال انجام بوده که باید این پروژه حداقل زمان ممکن در مدار بهره برداری قرار بگیرد.
سالاری از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به عنوان ویترین صنعت نفت ایران یاد کرد و افزود: سال گذشته با اجرای طرح های ضربتی، ضمن شکسته شدن تحریم و تعادل در تراز تولید و مصرف بنزین ایجاد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به راه اندازی فاز سوم طرح توسعه پالایشگاه نفت آبادان و فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه نفت امام خمینی شازند، بیان داشت: با بهره برداری از این دو طرح پالایشگاهی، در مجموع روزانه حدود 5 میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین سوپر کشور افزوده شده است.
این مقام مسئول با اشاره به تامین 60 درصد تجهیزات صنایع پالایشگاهی توسط سازندگان داخلی تاکید کرد: به برکت اعمال تحریم ها کشور در بخش ساخت و توسعه تجهیزات پالایشگاهی به خودکفایی نسبی دست یافته است.
وی همچنین با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای راه اندازی رسمی فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه نفت شازند بیان کرد: با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و رشد منفی مصرف مجموع فرآورده های نفتی ایران در جمع کشورهای صادر کننده سوخت مایع قرار گرفته است.
سالاری با تاکید بر اینکه اگر قانون هدفمندی یارانه ها اجرا نمی شد متوسط مصرف روزانه بنزین ایران به بیش از 85 میلیون لیتر در روز افزایش پیدا می کرد، گفت: بر این اساس باید برای تامین بنزین مورد نیاز داخلی هر دو سال یک پالایشگاه جدید 150 هزار بشکه ای نفت خام در کشور ساخته می شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به آثار مثبت اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در کاهش مصرف و جلوگیری از خروج غیر مجاز فرآورده های نفتی، تاکید کرد: اجرای این قانون باعث شد که برای نخستین بار با منطقی شدن قیمتهای فرآورده های مختلف نفتی برخی از کشورهای همجوار اقدام به واردات سوخت از ایران کنند.
به گفته وی، از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تاکنون متوسط مصرف گاز مایع با رشد منفی 14 درصد، مصرف بنزین 5 درصد، نفت سفید 19 درصد و گازوئیل با 4 درصد رشد منفی مواجه بوده است.
نظر شما