به گزارش خبرنگار مهر، جعفر زیراهی یکشنبه شب در نشستی خبری با بیان اینکه سیل به عنوان یکی از مهمترین بلایای طبیعی خسارتهای فراوانی را در طول تاریخ برجای گذاشته است، عنوان کرد: استان هرمزگان به علت عرض کم، پوشش گیاهی کم، ضریب نفوذ پذیری کم خاک و بارانهای سریع و رعدآسایی که در آن می بارد یکی از استانهای سیل خیز کشور محسوب می شود.
وی ادامه داد: در هرمزگان 26 رودخانه وجود دارد که شرایط رسوب گذاری فراوانی را ایجاد کرده اند و به علت پوشش گیاهی نامناسب استان هرمزگان در هنگام تشکیل سیلاب و بارش بارانهای رعدآسا رسوب زیادی تشکیل می شود که این رسوبات موجب از بین رفتن خاک خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به خسارتهای مستقیم و غیر مستقیم سیل، اظهار داشت: به طور میانگین در 19 سال گذشته میزان خسارت مستقیم سیل در هرمزگان 11 میلیارد تومان در سال بوده و در خصوص خسارت غیرمستقیم سیل در هرمزگان هنوز تحلیل دقیقی وجود ندارد.
زیراهی به میزان خروج آب از رودخانه های هرمزگان اشاره کرد و افزود: سالانه دو میلیارد و 250 میلیون متر مکعب آب از رودخانه های هرمزگان خارج می شود که تنها 750 متر مکعب آن توسط سدها مهار و از آن استفاده می شود و برای مهار مابقی در سال جاری مطالعات 25 طرح اجرایی را آغاز کرده ایم.
وی با اشاره به جهش شرکت آب منطقه ای در سال جاری برای مدیریت سیلاب، تصریح کرد: ازجمله بزرگترین طرحهای ما احداث سدهای سرنی، گابریک و مرکودهارن سیریک، سد زرانی و سد برآفتاب حاجی آباد است. مناقصه احداث سد گابریک در انتهای سال جاری برگزار می شود و برای احداث سد سرنی طبق توافقاتی که صورت گرفته قرار است که بانک توسعه اسلامی 88 میلیون یورو به صورت وام برای احداث این سد پرداخت کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان عنوان کرد: یکی دیگر از طرحهای ما نوسازی خط اول انتقال آب از میناب به بندرعباس با هزینه ای معادل 90 میلیارد تومان است.
نظر شما