خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: نویسندگان در مقدمه این کتاب چنین مینویسند: طبق دیدگاه واقعگرایی در منطقه خاورمیانه، دولت بازیگر اصلی در عرصه سیاست خارجی است. واقعگرایان معتقدند که نخبگان، نمایندگان مردم وفاداری هستند که دخالت بیگانگان در سیاست خارجی کشورشان به منزله توهین تلقی میشود، اما دولتهای خاورمیانه، فاقد نفوذپذیری و هویت ملی قابل اعتماد به عنوان مشخصههای دولت در نظریه واقعگرایی است. هویتهای داخلی و فرادولتی وفاداری دولت نسبت به برخی قدرتها را به چالش میکشد.
ویژگیهای کلی منطقه خاورمیانه، فرآیند ملتسازی در خاورمیانه، نظام منطقهای خاورمیانه، اصول و الگوهای سیاست خارجی در خاورمیانه، ماهیت بحران در کشورهای خاورمیانه و خاورمیانه در هزاره سوم فصول مختلف این کتاب را تشکیل میدهند.
جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی، جغرافیای استراتژیک، جغرافیای اقصادی، مراحل و بنیادهای ملت سازی در خاورمیانه، نقش ملیگرایی عربی در ظهور ملت ـ دولتها، تحولات و چالشهای ملتسازی در خاورمیانه، چالشهای نوظهور در ملتسازی جوامع همسان، ایران در عرصه جهانی، حوزه خلیج فارس و خاورمیانه، رژیم اشغالگر، امپریالیسم و ملی گرایی، نفت و اسلام سیاسی، عقب ماندگی و ناهماهنگیها در ساختار سیاسی و اقتصادی کشورهای منطقه از جمله مباحث مطرح شده در فصلهای این کتاب هستند.
کتاب «سیاست و حکومت در خاورمیانه» نوشته دکتر ابوالحسن شیرازی، دکتر ارسلان قربانی و دکتر رضا سیمبر از سوی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)، مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی و دانشگاه تربیت معلم در 260 صفحه منتشر شده است.
نظر شما