فریدون احمدی در گفتگو با مهر گفت: برای پیگیری موضوع ادغام بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی، یک ستاد مرکزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده است که دارای یک کمیته اجرایی در 31 استان کشور است؛ ضمن اینکه در کنار آن، کمیته اجرایی ادغام ستاد وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و نیز کمیته اجرایی ادغام سازمانها و موسسات تابعه نیز تشکیل و مشغول به فعالیت شدهاند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این ستاد دارای دفتر، دبیرخانه، مرکز تماس، روابط عمومی و یک جانشین است که امور مربوط به ادغام زیرمجموعههای وزارتخانههای بازرگانی سابق و صنعت و معدن را در ستاد و استانها پیگیری میکند.
نهاییشدن ساختار ادغام تا پایان سال 90
وی تصریح کرد: یکی از دغدغههای اصلی وزیر صنعت، معدن و تجارت در ساختار جدید، بحث ادغام است که بر این اساس؛ ستادی تشکیل و برنامهای برای ادغام تدوین شده که در آن، زمانبندی تعیین شده است و تا پایان سال 90، کار ادغام انجام و نهایی خواهد شد.
به گفته احمدی، ادغام در واقع سه مرحله دارد که یک مرحله از آن، تجمیع است که در دو بخش استانها و ستاد صورت میگیرد. به این معنا که تجمیع در ستاد، با ادغام واحدهای مشترک همچون اداری- مالی، امور مجلس، دفتر وزارتی، روابطعمومی و یا معاونت برنامهریزی صورت میگیرد؛ اما سایر معاونتها سر جای خود هستند.
وی اظهارداشت: در راستای این تجمیع، افرادی که در واقع، پستهای سازمانی خود را از دست دادهاند، همچنان در وزارت صنعت، معدن و تجارت به کار خود ادامه میدهند؛ چراکه هم اکنون قانون خاصی در مورد آنها وجود ندارد که بتوان آنها را با شرایط خاص، بازنشسته کرد؛ بلکه تنها اتکای ما قوانین موجود است.
احمدی با اشاره به اینکه بر اساس قوانین موجود، ادغام در شرایط بازنشسته شدن یا بازخرید شدن نیروی انسانی تاثیری ندارد و بر این اساس نمیتوان منتظر تعدیل نیروها به دلخواه خودشان بود، چرا که شرایط همچون قبل از ادغام است و بر اساس آن، هر فردی که تا به امروز قصد داشت با قوانین موجود بازخرید شود، حتما این کار را کرده است و منتظر ادغام نبوده است.
به گفته قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، در واقع دیدگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت انی است که ادغامی کارآمد و اثربخش است که نیروی انسانی با انگیزه، متخصص، متعهد و دلسوز داشته باشد تا بتواند به اهداف ادغام دسترسی یابد؛ لذا اصلیترین دغدغه ادغام، نیروی انسانی است و محور اصلی همه رویکردها و هر تصمیمی در هر مقطعی قرار است اتخاذ شود، نیروی انسانی است.
وی تاکید کرد: باید کار به نحوی پیش رود که نیروی انسانی آسیب نبیند. در واقع پروسه ادغام را قرار است نیروی انسانی انجام دهد و بنابراین، اگر نیروی انسانی آسیب جدی ببیند، ادغام کارآمد و اثربخش نخواهد بود؛ لذا گذری به ساختارهای وزارتخانهها معطوف به این است که نیروی انسانی حفظ شود.
احمدی گفت: در مرحله اول، کار تجمیع دو وزارتخانه صورت میگیرد و هر دو وزارتخانه را به هم چسباندهایم. بعد از آن واحدهای همنام مشترک ادغام خواهند شد. بنابراین در مرحله اول، برداشت ما این است که وظایفی که در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت داریم، همچون وظایف دو وزارتخانه سابق است.
با تجمیع، هیچ کس پست خود را از دست نمیدهد
به گفته قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، در موضوع ادغام، مجلس اختیارات دو وزارتخانه را به وزارتخانه جدید داده است که یکی از این اختیارات، پستهای سازمانی است؛ لذا هیچ یک از پرسنل این دو وزارتخانه، پستهای سازمانی، حقوق و مزایای خود را در دوران تجمیع از دست نمیدهند.
وی توضیح داد: به عنوان مثال هم اکنون که بر اساس برنامههای تجمیع دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی سابق، مدیرکل امور استانها در هر دو وزارتخانه یکسان شده است؛ اما یک فرد از این دو نفر مسئولیت گرفتهاند، دیگری قائممقام وی خواهد شد و فردی از این پست خداحافظی نمیکند.
به گفته احمدی، این دو فرد هر دو، پست مدیرکلی دارند و حقوق مدیرکلی دریافت میکنند و این پروسه تا زمانی که لایحه شرح اختیارات وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس برود و تصویب شود، به این روال ادامه خواهد داشت ؛اما بعد از اینکه مشخص شد مجلس چه وظایفی را برای این وزارتخانه جدید تصویب میکند، ساختار جدید اعلام خواهد شد که البته هم اکنون نیز آن را طراحی کردهایم.
وی اظهار داشت: بنابراین تهیه و تصویب لایحه اختیارات و وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت در دست تدوین است و بعد از اینکه در مجلس تصویب شد، جزئیات ادغام مشخص خواهد شد. لذا ما کار را به دو مرحله تقسیم کردهایم که شامل تجمیع و ادغام میشود.
به گفته احمدی، در حال حاضر حوزههای مشترک در ستاد دو وزارتخانه سابق، ادغام و مسئولان جدید نیز تعیین شدهاند؛ به این مفهوم که هم اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت یک معاون اداری مالی، یک معاون مجلس، یک معاون برنامهریزی دارد و سایر معاونتهای غیرمشترک همچون بازرگانی داخلی، امور صنایع یا معادن با روال سابق مشغول به کار هستند.
انتصابات دیمی نداشتیم
وی تصریح کرد: در استانها نیز کار ادغام صورت گرفته و انتصاباتی که انجام شده، دیمی نبوده است؛ بلکه در رابطه با انتصاب رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استان با ذینفعان صحبت و موارد مدنظر آنها دریافت شده است، ضمن اینکه در مورد کاندیداهای احراز این پست نیز، ارزیابیهای لازم صورت گرفته و مطابق با اولویتهای وزارتخانه، انتصابات صورت گرفته است.
احمدی معتقد است که روند انتصابات روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانی به گونهای بوده است که فردی نمیتواند بر روی این انتصابات حرفی داشته باشد؛ چراکه این کار بسیار با آرامش صورت گرفته است و در عین حال، انتصاباتی که انجام شده، به اعتقاد ذینفعان انتصابات خوبی بوده است.
وی اظهار داشت: در فرآیند انتصاب روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و تجمیع افراد مسئول دو سازمان سابق، افرادی که در سمت مدیرکلی قرار نمیگیرند، در هیاتمدیرههای شرکتها از آنها استفاده میشود. البته معاونان این دو اداره کل همچنان بر سر پست خود هستند و تنها رئیس تغییر میکند که البته ممکن است پست قائممقامی بگیرد.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تصور ما بر این است که ادغام فرصتی فراهم کرده است تا تعداد نیروی با تجربه و مدیر برای پر کردن خلاهای وزارتخانه مورد استفاده قرار گیرند.
تشکیل بانک اطلاعاتی پرسنل دو وزارتخانه ادغامی
وی از تشکیل سامانه ادغام خبرداد و گفت: زمانبندی برای انتصابات روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت در نیمه مهرماه بوده است و باید به لحاظ فیزیکی، تا پایان مهرماه وزارتخانههای سابق را به لحاظ فیزیکی تغییر دهیم.
به اعتقاد احمدی، اصلیترین مشخصه وزارت صنعت، معدن و تجارت مدیریت مکانیزه و مبتنی بر سیستم اطلاعاتی ادغام است و بر این اساس، از تمامی پرسنل موجود وزارت صنعت، معدن و تجارت یک بانک اطلاعاتی درست شده است که در آن، سوابق، توانمندی و تحصیلات درج شده تا بتوان در مرحله ادغام، ساماندهی نیروی انسانی را صورت داد و تصمیمگیری مبتنی بر واقعیتها و توانمندیهای پرسنل و نیز سلایق و علایق آنها باشد.
وی در پایان بازخرید نیروی انسانی مازاد با 5 ماه سنوات را تائید نکرد و گفت: هنوز دستورالعمل شیوه بازخرید پرسنل تدوین و نهایی نشده است.
نظر شما