۲۶ مهر ۱۳۹۰، ۱۱:۴۰

مقتدایی:

معرفی الگوی اخلاق اسلامی از ضرورتهای جامعه امروز است

معرفی الگوی اخلاق اسلامی از ضرورتهای جامعه امروز است

اصفهان - خبرگزاری مهر: عضو شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان گفت: معرفی اسوه و الگو در عرصه فرهنگ و اخلاق اسلامی و تبعیت جامعه، افراد و جریانات فرهنگی از الگوهای اسلامی از ضرورتهای امروز و فردای جامعه ما است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس مقتدایی صبح سه شنبه در نشست تخصصی "سلمان فارسی، اسوه پارسایی و حکمت" که در سالن جلسات پژوهشکده هنرهای سنتی – اسلامی برگزار شد، افزود: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از ضرورتهای امروز و آینده جامعه ایران اسلامی است و الگو سازی در عرصه‌های مختلف اقتصاد، سیاست و حکومت، فرهنگ و اجتماع وظیفه همه کسانی است که توان فکری و آگاهی و دانش دارند.

وی اظهار داشت: اگر برای ایرانیان به دنبال اسطوره سازی و الگو پردازی هستیم در گام نخست باید معیارهای کامل سلمان فارسی را تبیین و ترویج کنیم.

مقتدایی ادامه داد: پرداختن به شخصیتهای صدر اسلام و از جمله سلمان فارسی و عمار نیاز آنی و فوری ما به شمار می‌رود.

سلمان فارسی الگوی ولایت مداری بود

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود یادآور شد: سلمان فارسی الگوی ولایتمداری، فعالیت اجتماعی و علم جویی و پرسشگری است و در واقع پاسداشت سلمان فارسی، تجلیل و تکریم از مسلمان واقعی است و اگر ایرانیان به دنبال اسطوره سازی و الگوپردازی هستند در گام نخست باید معیارهای کامل سلمان فارسی را تبیین و ترویج کنند.

مقتدایی تصریح کرد: زهد و سازه زیستی، تیزبینی و بصیرت، حکمرانی و حکومتداری، امر به معروف و نهی از منکر، حساسیت نسبت به عدالت و اقامه عدل، اندیشه و تفکر، نوآوری و در خدمت گرفتن ابداعات برای حفظ و تقویت اسلام و از همه پر اهمیت‌تر دفاع از حریم ولایت و تبعیت از امام المسلمین از مشخصه‌های سلمان فارسی است.

این عضو شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان تصریح کرد: باید امروز مراکز علمی و فرهنگی و به ویژه حوزه‌های علمیه و محققان دانشگاهی ما نسبت به تبیین این موضوع برای نسل کنونی اقدام کنند.

سلمان فارسی یک سنبل معتقد به اسلام بود

در بخش دیگری از این نشست تخصصی محمد حسن ریاحی با اشاره به اینکه سلمان فارسی یک شخصیت فوق العاده زاهد بود اظهار داشت: این شخصیت یک سنبل معتقد به اسلام بود همواره در همه احوال مسلمانان را بر خواسته‌های خود و مستمندان را نیز بر ثروتمندان مقدم تلقی می‌کرد.

این استاد دانشگاه و رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی فرهنگ ادامه داد: این شخصیت اولین کسی بود که اسلام را به زبان فارسی بیان کرده است.

ریاحی در ادامه سخنان خود سلمان فارسی را نخستین کسی دانست که قرآن را به زبان فارسی تفسیر کرد و ادامه داد: این شخصیت ترجمه سوره حمد را به زبان فارسی بیان کرده است.

سلمان فارسی ابداعات بسیاری داشت

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سلمان فارسی در زمان خود و در عربستان ابداعات مختلفی در عرصه‌های گونانگون داشت افزود: به طور مثال حفر خندق یکی از این ابداعات است.

وی در ادامه سخنان خود به ریشه واژه سلمانی (آرایشگاه) نیز اشاره و ادامه داد: چون در آن زمان کسی که اصلاح سر را باب کرد و سر صحابه و یاران پیامبر اسلام (ص) را اصلاح می‌کرد سلمان بود، کلمه سلمان رواج پیدا کرد.

ریاحی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: سلمان فارسی را جزء صنعتگران نیز می‌دانند زیرا در ترویج صنایع نیز نقش موثری را بر عهده داشته است.

این استاد تاریخ دانشگاه در پایان بیان کرد: از جمله توفیقاتی که در آخر عمر سلمان نصیب این شخصیت شد این است که بدن این بزرگوار توسط حضرت علی (ع) غسل داده شد.

کد خبر 1436324

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha