۲۶ مهر ۱۳۹۰، ۱۸:۳۴

اشتری:

کشفیات مواد مخدر در همدان 28 درصد افزایش یافت

کشفیات مواد مخدر در همدان 28 درصد افزایش یافت

همدان - خبرگزاری مهر: رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان همدان از افزایش 28 درصدی کشفیات مواد مخدر در شش ماه نخست سال جاری در همدان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اشتری ظهر سه شنبه در همایش استانی پیشگیری از اعتیاد ویژه مشاوران و مدرسان آموزش خانواده گفت: تعداد افراد دستگیر شده در امور مرتبط با مواد مخدر در استان همدان در شش ماه اول سال جاری 19 درصد افزایش یافته است.

اشتری با اشاره به اینکه شمار زیادی از دستگیرشدگان را افراد جوان و در محدوده سنی 25-19 سال تشکیل می دهند، گفت: تاکنون 30 هزار معتاد در استان همدان شناسایی شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر با ورود مواد مخدر صنعتی و جدید، الگوی مصرف تغییر کرده و مصرف کنندگان بیشتر به سمت کراک و شیشه و مواد صنعتی رفته‌اند که مربیان و مشاوران باید به صورت کامل با علائم اعتیاد به این مواد آشنا شوند.

نبود ارتباط معنادار بین حوزه درمان و پلیس از مشکلات مبارزه با اعتیاد است

اشتری با بیان اینکه عمده دستگیرشدگان افرادی هستند که در مقطع راهنمایی ترک تحصیل کرده‌اند، افزود: وجود خلاء‌های قانونی و نبود ارتباط معنادار بین حوزه درمان و پلیس از جمله مشکلات موجود در مبارزه با اعتیاد است.

مشاور اداره کل زندان های استان همدان نیز در این همایش گفت: 48 درصد از تراکم کیفری زندانها در ارتباط با بحث اعتیاد است و هفت درصد از دستگیر شدگان در زمینه مواد مخدر در حال تحصیل بوده‌اند.

شهریار عبدالملکی آموزش و پرورش را یکی از تأثیرگذارترین نهادها در پیشگیری از اعتیاد دانست و اظهار داشت: سر و کار داشتن آموزش و پرورش با جمعیت بالایی از قشر جوان و آسیب پذیر، در اختیار بودن زمان کافی برای آموزش کوتاه مدت و درازمدت دانش‌آموزان و وجود نیروهای متعهد و مجرب فراوان در این حوزه از جمله ویژگی‌های خاص آموزش و پرورش نسبت به دیگر دستگاه‌هاست.

کنجکاوی و بی‌تجربه بودن نوجوان در گرایش به مصرف مواد مخدر نقش دارد

عبدالملکی با اشاره به ویژگی‌های خاص دوران نوجوانی و آسیب پذیری این قشر از جامعه، گفت: کنجکاوی و بی‌تجربه بودن نوجوان، عوامل زیستی و ارثی، وجود برخی بیماری‌ها در شخص، آمادگی‌های شخصیتی و فقدان اعتماد به نفس از جمله دلایل تمایل به مصرف مواد است.

وی گفت: اگر خانواده‌ها و مربیان اطلاع‌رسانی صحیح و به موقع در خصوص مواد مخدر نداشته باشند فرزندان از کانال‌های اطلاعاتی دیگر، ‌اطلاعات ناخالص و اشتباه را دریافت خواهند کرد که این در نهایت به ضرر خود آنان و جامعه خواهد بود.

عبدالملکی ورود بحث‌های مرتبط با اعتیاد و مواد مخدر به کتاب‌های درسی را امری ضروری دانست و گفت: جدی بودن در رویکردهای آموزشی، توجه بیشتر به ترویج ورزش همگانی و تحرکات بدنی، فقرزدایی و رفع تبعیض‌های طبقاتی باید در پیشگیری از اعتیاد مورد توجه باشد.

کد خبر 1437053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha