به گزارش خبرگزاری مهر، رزیتا بخشی زاده گفت: بسیاری از والدین با شروع بازگشایی مدارس با مشکل تغذیه فرزند خویش در این دوران روبه رو می شوند زیرا در دوران مدرسه بچه ها مدت زمان زیادی را در خارج از خانه می گذرانند از این رو نظارت بر تغذیه آنها بسیار دشوار است به علاوه مواد غذایی مورد نیاز بدن کودک با توجه به افزایش فعالیتهای فیزیکی و ذهنی وی تغییر می کند.
وی افزود: یک تغذیه خوب با اولین وعده غذایی شروع می شود و کودکان معمولا به دلایل گوناگون از خوردن صبحانه امتناع می کنند از این رو برنامه صبحانه باید به گونه ای تنظیم شود که زمان کافی برای خوردن این وعده غذایی وجود داشته و دانش آموزان صبحانه را همراه با خانواده میل کنند.
مدیر گروه سلامت نوجوانان ، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: دانش آموزان برای شروع روز به مقداری کالری نیاز دارند که این مقدار کالری می تواند از طریق نان، پنیر بدون چربی، گردو، غلات و شیر تامین شود. همچنین کودکان و دانش آموزان باید حداقل روزانه دو لیوان شیر بنوشند و اگر از خوردن شیر امتناع می کنند می توانند از جایگزینهایی مثل فرنی یا شیر برنج که حاوی شیر هستند، استفاده کنند.
بخشی زاده تصریح کرد: مواد غذایی قابل عرضه در مدارس شامل خشبکار، خرما، انواع مغزها، شیر و فرآورده های شیری، آب معدنیها، دوغ و ماء الشعیر بدون گاز، آب میوه های طبیعی، میوه جات، بیسکوییت، کیک و کلوچه را شامل می شود.
وی در خصوص لقمه سالم گفت: لقمه سالم شامل نان، پنیر، گردو، خیار یا نان، کره و عسل و یا نان و تخم مرغ است که بهتر است برای تهیه این لقمه ها از نانهای سبوس دار استفاده شود.
مدیر گروه سلامت جوانان ، نوجوانان و مدارس اظهار داشت: در حال حاضر برخی از دانش آموزان با مشکل لاغری و برخی دیگر نیز با مشکل چاقی مواجه هستند بنابراین کودکان و نوجوانانی که دارای مشکل کم وزنی هستند باید از وعده های غذایی غنی تر استفاده کرده و کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی بهتر است از میوه و یا خشکبار استفاده کنند.
وی گفت: با توجه به تغییر ساعت کاری مدارس ، امروزه بیشتر دانش آموزان مجبورند درمدرسه ناهار بخورند، این امر سبب افزایش مصرف غذاهای فوری در میان دانش آموزان شده است که با شیوع دیابت، فشارخون بالا و سکته در سنین بزرگسالی ارتباط تنگاتنگ دارد.
وی اضافه کرد: وعده غذایی دانش آموزان برای ناهار باید حتما شامل، برنج ، حبوبات و سبزیجات باشد.
بخشی زاده گفت: به والدین توصیه می شود که توجه کنند که بچه ها هیچگاه یک وعده غذایی را حذف نکنند زیرا احساس گرسنگی شدید فرد را مجبور می کند که در نوبت غذایی بعدی بیش از اندازه غذا بخورد.
وی با تاکید بر استفاده از لقمه های سنتی گفت: عرضه لقمه هایی شامل سوسیس، کالباس، همبرگر، فلافل و سالاد الویه حتی اگر دارای پروانه بهداشت باشند به دلیل دارا نبودن ارزش غذایی، در مدارس ممنوع است.
نظر شما