۳۰ مهر ۱۳۹۰، ۱۱:۱۸

حاشیه‌های هفت/

وزیر ارشاد به مجلس شورای اسلامی می‌رود

وزیر ارشاد به مجلس شورای اسلامی می‌رود

در برنامه شب گذشته "هفت" 29 مهر ماه عنوان شد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکشنبه اول آبان ماه به صورت غیر علنی برای پاسخگویی به دغدغه‌های فرهنگی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی حضور می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه سینمایی "هفت" شب گذشته 29 مهر ماه اختصاص به نقد و بررسی فیلم سینمایی "شکارچی شنبه" با حضور پرویز شیخ طادی کارگردان فیلم و شهرام خرازی‌ها به عنوان منتقد مهمان داشت. همچنین بررسی آسیب‌شناسی دلایل از رونق افتادن بازار شبکه نمایش خانگی با حضور سعید رجبی فروتن و سید ضیاء هاشمی بخش دیگر برنامه شب گذشته بود.

در ابتدای برنامه جواد آرین‌منش عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به صورت تلفنی در برنامه حضور پیدا کرد و درباره حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس بنا به خواست نمایندگان گفت: 15 نفراز نمایندگان مجلس درخواست کردند تا وزیر ارشاد در مجلس حضور پیدا کند و به دغدغه‌های نمایندگان در خصوص مسایل فرهنگی کشور پاسخ دهند.

وی افزود: آیین‌نامه مجلس به دو شکل امکان حضور وزرا را به صورت علنی و غیرعلنی مشخص می‌کند. بر طبق این آیین‌نامه وزیر ارشاد قرار است به صورت غیرعلنی روز یکشنبه اول آبان‌ماه در مجلس حضور پیدا کند، چون حضورغیرعلنی باعث می‌شود که مسایل راحت‌تر مطرح شود و نمایندگان معتقد بودند که بهتر است این جلسه غیرعلنی برگزار شود.

وی ادامه داد: دکتر حدادعادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و سخنگوی کمیسیون در این جلسه حضور دارند و دغدغه‌هایی را که به مجلس ارائه شده را بررسی می‌کنند. در طول این چندین سال آقای شمقدری تلاش‌هایی کردند تا سینمای ایران ارتقاء پیدا کنند، اما انتظارات مجلس از کمیت و کیفیت فیلم‌ها آن چیزی نیست که باید باشد.

آرین منش ادامه داد: اگر به دیدارهایی که سینماگران در طول این چند سال با مقام معظم رهبری داشتند و انتظاراتی که ایشان از سینمای ایران دارند که سینما بتواند شوق، امید و اعتماد به نفس در مخاطب ایجاد کند توجه کنیم، می‌بینیم که این اتفاق هنوز روی نداده است. همچنین وحدت و صمیمیتی که باید بین تشکل‌های سینمایی با معاونت سینمایی باشد وجود ندارد.

جیرانی در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه مجلس باید دغدغه‌های اهالی سینما را هم بشنود، گفت: شما باید خودتان پیش قدم شوید برای حل مشکلات سینمای ایران، چون تفکرات و اختلاف سلیقه‌های بسیاری بین تشکل‌ها وجود دارد که شما باید آن را حل کنید.

آرین منش گفت: مجلس آمادگی کامل برای رسیدگی به مسایل سینماگران را دارد، اما در طول این چند سالی که من نماینده هستم حتی یک خط هم از طرف دولت و معاونت سینمایی به مجلس ارائه نشده که مثلاً نقض در قانونی را مطرح کنند و یا مشکلاتشان را بیان کنند. ما با کمال میل آمادگی داریم تا مشکلات سینماگران را حل کنیم. کوتاهی‌هایی از طرف دولت و وزارت ارشاد وجود داشته که ما با کمال میل درصدد رفع آنها بر می‌آییم.

نقد فیلم "شکارچی شنبه" با حضور پرویز شیخ طادی کارگردان فیلم و دکتر شهرام خرازی‌ها که به عنوان منتقد مهمان در برنامه حضور داشت، بخش دیگر برنامه بود.

شیخ طادی ابتدا درباره شخصیت "هانان" در فیلم شکارچی شنبه گفت: زمانی که من تصمیم گرفتم این فیلم را بسازم کاملاً خودم را دور از هویت ایرانی و دینم قرار دادم. تصمیم گرفتم کاملاً به دور از اعتقاداتی که در وجودم شکل گرفته و بدون تعصب این فیلم را بسازم. در تحقیقاتم شخصیت‌هایی را دیدم که رژیم صهیونیستی را بسیار به طالبان شبیه می‌کردند. طالبان بسیاراز صهیونیست‌های افراطی تاثیر گرفته است.

وی ادامه داد: این فیلم یک قصه واقعی است و تنها داستان این آدم‌ها بازنویسی شده و قرار است هر کدام نماینده یکی از شخصیت‌های واقعی باشد.

فراستی در ادامه برنامه درباره اینکه چطور موضوع این فیلم دغدغه شیخ طادی شده است و از ایده تا اجرا چه راه‌هایی طی شده را از شیخ طادی سئوال کرد.

شیخ طادی توضیح داد:‌ در سفری که چند سال پیش من به لبنان داشتم با چراهای بسیاری که البته بیشتر آنها فردی بود درباره دین یهود و هدف صهیونیست‌ها رو به رو شدم. بنابراین شروع به مطالعه کردم. بعد از تحقیقات بسیار به این نتیجه رسیدم که رژیم صهیونیستی رژیمی کاملاً مذهبی، سیاسی و نظامی است.

وی ادامه داد: خود رژیم صهیونیستی اعلام می‌کند که سیاست ما سیاست دینی نیست، بلکه دین ما سیاسی است. من با مراجعه به تورات و منابع دیگر و همچنین فیلم‌های خارجی سوژه‌های بسیاری پیدا کردم. اما در آن زمان به فکر ساختن فیلم نبودم تا اینکه متوجه شدم که به مرزهای فرهنگی کشورمان تجاوز می‌شود.

شیخ طادی خاطرنشان کرد: بعد از ساخت فیلمهای ناجوانمردانه‌ای مثل "300" به این نتیجه رسیدم که نیازی ندارم درباره هویت و پیشینه صهیونیست‌ها تخیل کنم، بلکه تنها باید از واقعیت ‌ها پرده برداری کنم. در این زمینه تحقیقاتی انجام دادم و از هیچ منابع ایرانی و داخلی گرفته نشده بود به این ترتیب فیلمنامه "شکارچی شنبه" شکل گرفت.

در ادامه شهرام خرازی‌ها درباره این فیلم گفت: به نظرم این فیلم قبل از اینکه در ژانر سیاسی و مذهبی گنجانده شود یک درام روانشناسی است، چون پدیده مغزشویی را به نمایش می‌گذارد. این پسربچه قرار است در طول یک ماه شستشوی مغزی داده شود و در انتها این پسر تبدیل به یک ربات مسلسل به دست می‌شود. بنابراین معتقدم که این فیلم یک درام روانشناسی است.

فراستی در ادامه صحبت‌های خرازی‌ها گفت: به نظرم این فیلم یک تریلر سیاسی است تا یک درام روانشناختی. مشکل من با فیلمنامه فیلم است. شیخ طادی تلاش کرده دراین فیلم اثری بسازد که با واقعیت منطبق باشد. مشکل ما ایرانی‌ها این است که برخلاف آمریکایی‌ها که هر چیز واقعی را دراماتیزه می‌کنند تا آنچه را که می‌خواهند به خورد تماشاگر بدهند، از درام درخدمت رساندن پیام استفاده نمی‌کنیم. تحقیقاتی که در این فیلم انجام شده مانع از شکل گیری از یک درام سینمایی شده است چون قصد بر این بوده که همه چیز عین واقعیت بازسازی شود.

وی افزود: شخصیت هانان در این فیلم تبدیل به یک کاریکاتور سفاک شده که روحیه یهودی دارد نه صهیونیستی. در این فیلم نشان داده می شود که این یهودی‌ها شبیه به طالبان هستند. اما مشخص نمی‌شود که این شخصیت نماینده طیفی ازصهیونیست‌ها است که این عقاید را دارند. وجه یهودی بودن این شخصیت بسیار بیشتر است بنابراین کاریکاتورگونه از کار درآمده است. همچنین فلسطینی‌ها هم در فیلم تبدیل به توده‌های بی‌شکلی شده اند.

شیخ طادی در این باره گفت: صهیونیست‌ها مردمی بسیار نژادپرست هستند و این نژاد پرستی برگرفته از ریشه‌های مذهبی‌شان است. من در این فیلم تلاش کردم تحریفاتی را که آنها در دین کرده‌اند به نمایش بگذارم. به نظر من شخصیت این فیلم بهانه‌اش دین است، اما در واقع از دین استفاده می‌کند تا به هدفش برسد.

خرازی‌ها در ادامه برنامه توضیح داد: من تصور نمی‌کنم که شخصیت‌های این فیلم کاریکاتورگونه باشند. به اندازه کافی به هر کدام از آنها پرداخت شده است پس نه تیپ هستند و نه کاریکاتور، بلکه شخصیت به حساب می‌آیند. معتقدم که روند تغییر پسربچه منطقی از کار درآمده است. با توجه به کم سن و سال بودن آن پسر و حضورش در مراسم مختلف مذهبی تغییر شخصیت این پسربچه کاملاً‌ منطقی است. البته قبول دارم که شخصیت مادر ضعف فیلم است چون زیاد به او پرداخت نشده است.

جیرانی نیز در این ارتباط گفت: کاراکترهای این فیلم تیپ‌های بالقوه خوبی هستند و از اول تا آ‌خر فیلم هیچ تغییری نمی‌کنند و یک شکل را به نمایش می‌گذارند. من مخالف تیپ بودن کاراکترها نیستم چون تیپ‌های درستی از کار درآمده‌اند اما تبدیل به شخصیت نمی‌شوند.

فراستی در همین زمینه گفت: مهمترین نکته‌ای که یک شخصیت باید داشته باشد این است که در مخاطب حس همذات پنداری به وجود بیاورد، اما ما در این فیلم کاراکتری را می‌بینیم که تنها ریشه‌های سفاک بودنش به نمایش گذاشته می‌شود و در طول داستان هیچ تغییری نمی‌کند. این شخصیت برای مخاطب قابل باور نیست چون دلایل خبیث بودنش و ریشه‌های فرهنگی آن را نمی‌بینیم.

بخش آخر برنامه دیشب "هفت" اختصاص به دلایل از رونق افتادن شبکه نمایش خانگی با حضور سیدضیاء هاشمی و سعید رجبی فروتن داشت. از پیش تولید تا پس از تولید، هفت روز هفته، گزارش فیلم‌های روی پرده و بخش هفت ضلعی که اختصاص به مدیران تولید و گفتگو با چند تن از آنان داشت، بخش‌های دیگر برنامه بود.

کد خبر 1439716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha