به گزارش خبرگزاری مهر، غضنفر میرزابیگی افزود: با اجرای این دستورالعمل جدید که از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است، یک طبقه ممتازه از پزشکان متخصص عضو هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی که در بیمارستانهای آموزشی فعالیت دارند ایجاد می شود که درآمدهای آنها به مراتب بیشتر و گسترده تر از وضع فعلی می شود به همین علت از رئیس جمهوری و وزیر بهداشت می خواهیم که هر چه سریعتر نه تنها این دستورالعمل غیر کارشناسی را لغو کنند بلکه با طراحان آن نیز برخورد کنند.
وی ادامه داد: با اجرای دستورالعمل، بیمارستانهای آموزشی مراکز استانها پر طرفدار می شوند و در عوض بیمارستانهای غیر آموزشی و مناطق محروم هیچ جذابیتی برای پزشکان نخواهند داشت که علت آن هم امتیازهای بیش از اندازه ای است که برای متخصصان عضو هیئت علمی بیمارستانهای آموزشی دیده اند و این یعنی آسیب دیدن بیش از پیش مردم و بیماران.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: یکی از امتیازهایی که به این افراد داده اند این است که مطبهای آنان در هر جای شهر که باشد کلینیک ویژه بیمارستان می شود و تعرفه خدمات آنها k3.6 یعنی 3.6برابر تعرفه دولتی می شود.
وی اضافه کرد: تعرفه k3.6 برای خدمات در بیمارستان دولتی با تعرفه k9 در بیمارستان خصوصی برابر می کند زیرا بیمارستان دولتی از هزینه ساختمان و مالیات و مانند آن معاف است و از بودجه های دولتی استفاده می کند.
میرزابیگی گفت: بیمارستانهای دولتی سالانه از حدود 4 تا 5 هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی برخوردارند. هدف طراحان این دستورالعمل جذب اعتبار 3 میلیارد دلاری درآمد مازاد نفت است که قرار است به وزارت بهداشت داده شود و از این طریق حتماً امکان جذب همه این اعتبار و حتی بیش از آن را هم خواهند داشت.
وی ادامه داد: رئیس جمهور محترم باید واقعا در برابر این تصمیم هشیار باشد زیرا این دستورالعمل برخلاف سیاستهای عدالت محور دولت است و نه تنها بخش خصوصی را زمین می زند بلکه بیمارستانهای مناطق محروم را نیز به شدت دچار آسیب می کند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: یک نکته بسیار نگران کننده دیگر این دستورالعمل تهدید بیمه هاست اولا همه بیمه های تکمیلی را مجبور کرده اند که حتماً باید با تمام بیمارستانهای آموزشی قرارداد ببندند و دوم اینکه اگر یکی از این بیمه ها با یکی از بیمارستانهای آموزشی قرارداد نبست دانشگاه می تواند همه قراردادهای مراکز خود را با آن بیمه به طور یکطرفه لغو کند.
میرزابیگی افزود: در این صورت اصل رقابت بیمه ها رعایت نشده و واقعاً دستورالعمل عجیب و غریبی است که معاون درمان وزارت بهداشت آن را از تاریخ 4 مهر 90 برای همه بیمارستانها لازم الاجرا دانسته است.
وی گفت: در تبصره 3 ماده 8 این دستورالعمل آمده است چنانچه در هر استانی شرکتهای بیمه خصوصی حاضر نشوند با بیمارستانهای آموزشی قرارداد ببندند، دانشگاه علوم پزشکی فعالیت آن شرکت بیمه را برای فعالیت درمانی با بخش خصوصی به حالت تعلیق در می آورد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: این سازمان در بیانیه اول خود از حذف پرستاران از هیئت امنای بیمارستانها گلایه کرده بود اما اکنون مشخص شده است که عوارض اجرای این دستورالعمل بسیار فراتر از مسائل پرستاران است زیرا عملاً پرداخت از جیب مردم افزایش می یابد و این پزشکان متخصص در کلینیکهای ویژه شان هر قدر بخواهند می توانند از مردم پول بگیرند و من نگران افزایش بیش از پیش دریافتیهای زیرمیزی آنچنانی پزشکان، فساد مالی و ارتباط بیش از پیش مالی بین پزشکان و بیماران هستم.
وی ادامه داد: با این دستورالعمل عملا پزشکان عمومی نابود می شوند، مراکز درمانی مناطق محروم از بین می روند و در یک شهرستان کوچک که فقط یک بیمارستان دارد و آن هم غیر آموزشی است دیگر پزشک متخصص هیئت علمی انگیزه ای برای رفتن ندارد و می خواهد در مرکز استان باشد تا مطب خود را به عنوان کلینیک ویژه داشته باشد.
میرزابیگی گفت: اجرای این طرح به هیچ وجه در جهت طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع هم نیست زیرا اگر می خواستند در جهت این طرح حرکت کنند باید برعکس به پزشکان عمومی که پزشکان خانواده هستند امتیازات و پرداختیهای بیشتری بدهند تا به میزانی که از بروز بیماری در مردم پیشگیری می کنند دریافتی بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: حالا اگر می خواهند در مسیر تمام وقت جغرافیایی کردن پزشکان هیئت علمی گام بردارند این کار اشتباه است و یک شوک در نظام سلامت ایجاد می کند. در واقع اگر می خواهند بین بیمارستانهای دولتی و خصوصی رقابت ایجاد کنند کاری می کنند که خدمات بیمارستان دولتی آموزشی گرانتر از خصوصی می شود و البته این بار هزینه آن از سوی دولت پرداخت می شود.
وی گفت: این آیین نامه به موفقیت نمی رسد زیرا هیچ پرستار و هیچ پزشک غیر هیئت علمی با آن همکاری نخواهد کرد دوم اینکه یک ائتلاف فراگیر از نیروهای نظام سلامت علیه آن شکل خواهد گرفت.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: یک نکته قابل توجه در این آیین نامه این است که همه اختیارات مربوط به تغییرات در بیمارستان و اضافه کردن تخت و بخش به هیئت امنا داده شده است که در آن از پرستاران به عنوان گسترده ترین نیروهای حاضر در بیمارستان اسمی آورده نشده و این یعنی فقط باز شدن راهی برای افزایش درآمدهای پزشکان هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی.
وی افزود: برای سازمان نظام پرستاری در مرحله اول حقوق بیماران و ارتقای نظام سلام اهمیت دارد و در مرحله بعد حقوق صنف پرستاری است. این آیین نامه خط اول و دوم را به شدت تهدید می کند و در خط سوم که حقوق پرستاران است نیز کاملاً در این دستورالعمل نادیده گرفته شده است همچنین حقوق پزشکان عمومی و مهمتر اینکه اهداف اعلام شده در قانون را هم که افزایش بهره وری، سرعت در خدمات رسانی و افزایش رضایتمندی مردم است را هم محقق نمی کند.
میرزابیگی گفت: تبصره 4 ماده 2 آن هم وحشتناک است که در آن آمده است، همه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان هیئت علمی و غیر هیئت علمی که در رده معاون وزیر، مدیران کل در ستاد وزارت بهداشت، روسای دانشگاهها و معاونان آنها، روسای بیمارستاتها و مدیران شبکه ها به عنوان مسئولان ستادی مشمول تمام وقتی جغرافیایی می شوند، موظف به انجام وظایف بوده و پرداخت، حقوق، کارانه و مزایای آنها به میزان متوسط افرادی که در بالین و بیمارستان به صورت تمام وقتی فعالیت می کنند، خواهد بود.
وی گفت: در گذشته پرسنل ستادی وزارت بهداشت کارانه ای معادل 80 درصد پرسنل هیئت علمی در بالین را دریافت می کردند اما با این دستورالعمل کارانه آنها معادل پرسنل بالینی می شود در حالی که پرسنل ستادی به طور جداگانه مزایا و حقوق خارج از شمول خود را دریافت می کنند.
نظر شما