به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلطانیه در کارگاه آموزشی اثرات بلایای طبیعی و تغییر اقلیم بر میراث جهانی که پیش از ظهر شنبه در سازمان محیط زیست برگزار شد با بیان این مطلب افزود: وضعیت اقلیم، آب و هوا و کشاورزی از سالهای گذشته تا کنون تغییرات زیادی در کشور کرده است.
وی با ارایه جداول و آمارهای مختلف تغییرات بارش، جریان رودخانهها و آبهای کشور را مورد بررسی قرار داد.
سلطانیه با اشاره به آسیب پذیری میراث فرهنگی در کشور اظهار داشت: بایستی چگونگی سازگار کردن این آثار با آسیبها و بلایای طبیعی را بررسی کنیم.
به گفته وی، بخشهای آسیب پذیر مانند منابع آب، کشاورزی، جنگلها، مراتع، تنوع زیستی، نواحی ساحلی و بهداشت عمومی بررسی و مطالعه شدند و آسیبهای کشور نسبت به تغییرات آب و هوایی ارزیابی شده است.
به گفته سلطانیه، نخستین قدم در راه سازگار کردن میراث جهانی با آسیبهای طبیعی انجام یک طرح مدلسازی است که در این مدلسازی باید بفهمیم ایران از لحاظ آب و هوایی به چه سمتی میرود.
به گفته وی، باید بدانیم خود را چگونه برای برخورد با این بلایای طبیعی و حفاظت آثار فرهنگی و تاریخی آماده کنیم این در واقع مهمترین مسئلهای است که هیچگاه به آن توجه نمیشود و به همین دلیل است که سایتهای میراث جهانی هرگز آمادگی روبرو شدن با بلایای طبیعی را ندارند.
سلطانیه یادآور شد: برای کاهش میزان خطرات بایستی یک سری اقدامات پیشگیرانه انجام داد و با در نظر گرفتن فوریتهایی آمادگی لازم برای مقابله با تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی را داشته باشیم.
نظر شما