به گزارش گروه دين وانديشه "مهر" به نقل از موسسه گفت وگوي اديان، در اين برنامه كه با حضور جمعي از مسيحيان آشوري و ارمني، كليميان، زرتشتيان و مسلمانان برگزار شد، كشيش كميتاس، كشيش كليساي ارمني درباره تولد و شخصيت عيسي (ع) سخن گفت.
وي در ابتدا ابراز اميدواري كرد روزي فرارسد كه صميميت و برادري ميان پيروان اديان الهي به عنوان يك اصل مورد توجه قرار گيرد تا پيروان اديان بتوانند با روح همكاري و تاكيد بر مشتركات خود پيام رستگاري را به بشر ابلاغ كنند.
كشيش كميتاس به نقل از انجيل مقدس گفت : جبرئيل فرشته در شهر ناصره به دختر باكره اي كه مريم نام داشت بشارت داد كه اي نعمت رسيده، تو در ميان زنان عالم مبارك هستي و داراي پسري خواهي شد كه بايد نام او را عيسي مسيح بگذاري.
وي سپس اين واقعه را تحقق پيشگويي اي دانست كه اشعيا نبي كرده بود و گفت : تولد حضرت عيسي در عهدعتيق هم به وسيله ميكا نبي پيشگويي شده بود.
وي سپس با اشاره به اين امر كه تولد عيسي واقعهاي عجيب و شگفت آور بود، گفت : مسيح 33 سال در بين مردم زندگي كرد، اما همان طور كه تولد او عجيب بود، كارها و معجزات او نيز عجيب و شگفت آور بود. او از بدو تولد تا عروج ملكوتياش هميشه به شاگردانش درس عشق، دوستي و صلح آموخت.
كشيش كميتاس گفت : ما ارامنه به خود ميباليم كه جزء اولين ملتهايي هستيم كه دين مسيحيت را پذيرا شديم و اكنون ما ارامنه ايران به خود ميباليم كه در سرزميني زندگي ميكنيم كه دين مبنا و اساس آن است.
كشيش كميتاس افزود: مسيح براي ما مظهر لطف، محبت الهي، روح، و جلال و كلام خداست. او بود كه درماندگان را ياري داد. او بود كه وقتي آمد، از هر نفسش مرده اي زنده شد و با هر سخنش نسيم دلاويزي برخاست.
وي در پايان با تشكر از مدير موسسه گفت وگوي اديان و نيز گروه جوانان موسسه، گفت : اميدوارم خداوند براي اين عزيزان بركاتي بس بزرگ بياورد.
در ادامه اين برنامه كشيش كميتاس در پاسخ به اين سوال كه چرا ميان مسيحيان در مورد روز تولد مسيح اختلاف نظر وجود دارد، گفت : كليساي مرسلين ارامنه، كليساي ملابار هند و كليساهاي قبطي و ارتدكس آشوري با هم متحد شدند و روز تولد حضرت مسيح را ششم ژانويه نگه داشتند؛ امري كه تا قرن پنجم ميلادي همه كليساهاي مسيحي بر آن متفقالقول بودند، اما عدهاي از روحانيان ديني به رهبري پاپ لئون در كنگره جهاني كالكدون در سال 451 ميلادي روز 25 دسامبر را كه روز جشن ميترا، خدايگان نور و خورشيد بود، روز تولد مسيح اعلام كردند كه اين امر براي ما قابل قبول نيست.
كشيش در پاسخ به اين سئوال كه چرا در مسيحيت چهار انجيل مقدس وجود دارد و حال آن كه اسلام و يهوديت تنها يك كتاب مقدس دارند، گفت : مسيحيان هم مانند مسلمانان و يهوديان يك كتاب مقدس دارند، نه چهار كتاب. كتاب مقدس براي همه يكسان است و اين كتاب شامل دو قسمت عهدعتيق و عهدجديد است. عهد قديم داراي 47 كتاب و عهد جديد داراي 27 كتاب است كه 4 تا از اين 27 كتاب، انجيلهاي چهارگانه مسيحيت هستند كه به وسيله حواريون مسيح نوشته شدهاند. اما همه اينها مكمل يكديگرند و از هم جدا نيستند. انجيل متي براي دعوت يهوديان به مسيحيت نوشته شده، انجيل يوحنا الوهيت مسيح را بازگو ميكند و دو انجيل ديگر، مرقس و لوقا براي دعوت روميها و يونانيها به مسيحيت نوشته شده است.
وي درباره مراسم و سنتهاي مسيحي در هنگام كريسمس گفت : مسيحيان ارمني دو روز قبل از عيد ژانويه تا روز تولد مسيح را روزه ميگيرند و از غذاهاي غيرحيواني تناول ميكنند. در روز ششم ژانويه هم مراسم عشاي رباني برگزار ميشود و بعد از آن مراسم تبرك صليب انجام ميشود كه طي آن صليب (به نشانه حضرت مسيح) در آب انداخته ميشود و فرد مخصوصي از نوجوانان صليب را كه در آب افتاده برميدارد و يك سال حافظ آن ميشود.
در ادامه اين برنامه گروه كر كليساي ارامنه به خواندن سرودهاي مذهبي درباره تولد مسيح و ظهور او در زمين پرداختند كه در حقيقت برخي از آنها جزء سرودهايي است كه در مراسم عشاي رباني خوانده ميشود.
در پايان اين برنامه فهيمه موسوينژاد، مدير موسسه گفت وگوي اديان ضمن تبريك ميلاد مسيح و فرارسيدن سال نو ميلادي به مسيحيان حاضر در جلسه، ابراز اميدواري كرد سال پيش رو فصل نويني براي ايجاد زمينه گفت وگوي ميان اديان و در نتيجه جهاني پر از صلح باشد.
كليمان و زرتشتيان حاضر در جلسه نيز دوهزار و پنجمين سال تولد مسيح را به مسيحيان تبريك گفتند.
نظر شما