۳ آبان ۱۳۹۰، ۹:۴۴

صادرات کالاهای غیر نفتی از گیلان 44 درصد افزایش یافت

صادرات کالاهای غیر نفتی از گیلان  44 درصد افزایش یافت

رشت - خبرگزاری مهر: ناظر گمرکات گیلان و مدیرکل گمرک بندر انزلی گفت: در نیمه نخست سال جاری علیرغم تحریمها، ارزش صادرات کالاهای غیر نفتی از گمرکات استان 44 درصد افزایش یافته است.

محمد بهبود آهنی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سفیران ایران در کشورهای مختلف می توانند حلقه های تجارت دو کشور را به هم وصل کنند، افزود: سفرا و کاردارها باید به افزایش صادرات کالاهای کشور در حوزه ماموریت های خود توجه خاص داشته باشد.

وی تصریح کرد: دولت ها تحریم را اعلام می کنند ولی قادر به اعمال کاملا نیستند چرا که از دل همان دولت ها مبادلات صورت می گیرد و تنها هزینه و زمان افزایش می یابد.
 
ناظر گمرکات گیلان با اشاره به تاثیر مهم صادرات بر اشتغال پایدار گفت: ایجاد هر شغل، امنیت پایدار را تضمین و ناهنجاری ‌ها را کاهش می دهد.
 
وی با بیان اینکه گمرکات گیلان در حال حاضر با صادرات 338 هزار و 576 تن کالای غیرنفتی با ارزش 200 میلیون دلار رتبه دوازدهم صادرات را به خود اختصاص داده است، ‌افزود:‌ با تلاش مضاعف و برنامه ریزی مناسب باید  رتبه گیلان از جایگاه 12 در صادرات به جایگاه های بالاتر ارتقا یابد.
 
بهبود آهنی با بیان اینکه گمرک فقط مجری قوانین است، ابراز امیدواری کرد: با نظرخواهی از مسئولان گمرک در هنگام تدوین قوانین، مشکلات تجار کاهش یابد.
 
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های بالقوه فراوان موجود در کشور به ویژه در زمینه تولید محصولات کشاورزی، فقدان بسته بندی، بازاریابی و تبلیغات مناسب را از نقاط ضعف صادراتی کشور عنوان کرد.
 
ناظر گمرکات گیلان بیان داشت: بسیاری از تولیدات ایران با بسته بندی و نام کشورهای دیگر در جهان به فروش می رسد، در حالی که می توان با بهبود صنایع بسته بندی و تبلیغات مناسب ارزش افزوده حاصل از این امر را به کشور اختصاص داد.
 
وی اظهارداشت: صادر کنندگان ایران باید دید فرامرزی داشته و بازارهای هدف را در نقاط مختلف دنیا شناسایی و بر آن اشراف داشته باشند.
 
بهبود آهنی با اشاره به اینکه تولید کننده الزامات صادر کننده نیست و به استثنای برخی از تولید کنندگان توانمند که صادر کننده برتر نیز هستند، گفت: نهضتی باید ایجاد کرد که قشر متخصص به عنوان صادرکننده مشغول فعالیت شود.
 
وی با بیان اینکه صادرات یک دانش و تخصص است و صادرکننده باید به بازار هدف، نیاز و فرهنگ مصرف کننده و جمعیت بازارهای بالقوه کاملا اشراف داشته باشد، افزود:  مثلا کشورهای مانند ژاپن و کره بعنوان تولید کنندگان عمده از چادر مشکی علیرغم اینکه خودشان استفاده ای از این کالا ندارند ولی با شناسایی بازارهای ایران و کشورهای مسلمان منطقه پارچه چادر مشکی با کیفیت بالا تولید می کنند.
 
ناظر گمرکات گیلان عنوان کرد: این کشورها بازارهای بالقوه را شناخته اند و با اتخاذ استراتژی موثر و مستمر در کنار صادرات تکنولوژی، از صادرات چادر و حتی آدامس نیز غفلت نمی کنند.
 
وی با تاکید بر اهمیت توسعه صادرات برای کشور اظهار داشت: کسانی که می توانند موانع صادرات را بشناسند به مسئولان  کمک کنند.
 
بهبود آهنی یادآورشد: صادرات غیرنفتی چند سال پیش سه میلیادر تومان در سال بود هم اکنون به مرز 20 میلیارد تومان رسیده و به یقین می توان این رقم را افزایش داد.
کد خبر 1441546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha