به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالغفار عبدالجبار در مراسم شب تبریز در "دوشنبه" با اشاره به مطلب فوق افزود: امروز شهر دوشنبه قدم گاه بزرگان علم و ادب و هنر تبریز شده و هفته فرهنگی تبریز فرصت مناسبی برای آشنایی مردم تاجیکستان با فرهنگ، ادبیات و هنر غنی و متعالی ایرانیان و بویژه مردم خطه آذربایجان است.
وی افزود: امروزه شکوه و عظمت کشور ایران بویژه خطه آذربایجان زبانزد خاص و عام بوده و فرهنگ، تاریخ و هویت ایرانی متعالی تر از همیشه در بین سایر ملل و اقوام جلوه گری می کند.
عبدالجبار در ادامه با اشاره به دیگر اقدامات و حرکتهای فرهنگی ایران در خاک تاجیکستان گفت: پیشتر از این نیز ما شاهد اجرای برنامه های فرهنگی مردم ایران در خاک کشورمان بودیم که برپایی جشن نوروز بین المللی از آنجمله است، در این جشن 120 نفر از اهالی فرهنگ و ادب ایران به همراه وزیر فرهنگ بصورت نمادین جلوه هایی از برگزاری جشن بزرگ ایرانیان را در شهر خجند به نمایش گذاشتند.
معاون وزیر فرهنگ تاجیکستان در بخشی دیگر از سخنان خود از تلاشهای علی اصغر شعردوست، سفیر ایران در جمهوری تاجیکستان، جهت برگزاری هفته فرهنگی تبریز در شهرهای خجند و دوشنبه قدردانی کرد.
وی برپایی نمایشگاه آثار نقاشی، نمایشگاه لباسهای محلی و نمایشگاه بزرگ کتاب را از نقاط قوت هفته فرهنگی تبریز دانست و بیان کرد: نمایشگاه آثار نقاشی و نمایشگاه لباس های محلی در آثارخانه ملی کمال الدین بهزاد و نمایشگاه کتاب در تالارهای کتابخانه ملی تاجیکستان از جمله پربارترین برنامه های هفته فرهنگی تبریز محسوب می شود.
معاون وزیر فرهنگ تاجیکستان در ادامه سخنان خود با اذعان به اینکه فرصت به دست آمده را باید غنیمت شمرد، گفت: از مجموعه شهرداری تبریز بویژه شهردار تبریز و همچنین اهالی فرهنگ و ادب شهر تبریز جهت برپایی هفته فرهنگی تبریز در تاجیکستان قدردانی می کنیم.
هفته فرهنگی تبریز پیام آور همبستگی و دوستی
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان برپایی هفته فرهنگی تبریز در تاجیکستان را پیام آور همبستگی و دوستی خواند.
علی اصغر شعردوست که در مراسم اختتامیه هفته فرهنگی تبربز، این رویداد فرهنگی را اتفاق مهمی خواند و گفت: با برپایی هفته فرهنگی تبریز در شهرهای دوشنبه و خجند در حقیقت رشته هایی از نور و محبت، صفا و الفت، ایران را به تاجیکستان و شهر تبریز را به دوشنبه و خجند پیوند زده و همبستگی و اشتراکات فرهنگی بین ایران و تاجیکستان را مستحکم تر کرد.
وی افزود: نام و آوازه کهن شهر تبریز همواره زبانزد مردم تاجیکستان بوده و هست و برگزاری و برپایی همایشها، کنگره ها و برنامه های فرهنگی، ادبی بین شهرهای ایران و تاجیکستان بر استحکام این دوستی ها و پیوندها خواهد افزود.
شعردوست در ادامه سخنان خود با اشاره به برگزاری کنگره بزرگداشت ششصد و هشتاد و پنجمین سال تولد شیخ کمال خجندی که در تبریز، بیان کرد: در سال 1375 کنگره بزرگداشت شیخ کمال خجندی به مناسبت ششصد و هشتاد و پنجمین سالگرد تولد وی با حضور هیئتی از صاحبنظران و ادیبان تاجیکستان در شهر تبریز برگزار شد و اشعاری که اعضای این هیئت بعد از بازگشت سروده اند و مقالاتی که محققان نوشته اند تا کنون تجمیع و چاپ نشده است که امیدواریم به همت شهردار فرهنگ دوست شهر تبریز این کتاب پرحجم و مفید گردآوری و چاپ شده و در اختیار دوستداران و اهالی فرهنگ و ادب قرار گیرد.
وی افزود: امروز و در این مراسم باشکوه به بهانه این رویداد عظیم فرهنگی چند تن از بزرگان تاجیکستان نشان شهریار و نشان کمال دریافت کردند.
سفیر ایران در تاجیکستان ادامه داد: با توجه به نقش موثر برپایی هفته های فرهنگی در تحکیم روابط دوستانه بین شهرها درصدد هستیم تا بزودی هفته فرهنگی دوشنبه و خجند را در شهر تبریز برگزار کنیم.
شعردوست در ادامه از تلاشهای مجموعه شهرداری تبریز در برپایی هفته فرهنگی در تاجیکستان و همچنین عقد قرارداد خواهر خواندگی بین شهرهای تبریز و خجند قدردانی کرد و افزود: در طول هفته فرهنگی بیش از 100 برنامه توسط هنرمندان تبریزی به اجرا درآمد که اجرای این حجم از برنامه ها در طول یک هفته شایان تقدیر است.
ادای احترام شهردار تبریز و شهردار خجند بر تندیس رودکی
شهردار تبریز به همراه شهردار خجند ضمن بازدید از تندیس رودکی و اهدای گل بر تندیس وی، به این شاعر بلند آوازه ایران زمین ادای احترام کردند.
علیرضا نوین در این مراسم با اشاره به مهارت و چیره دستی رودکی در عرصه شاعری و سخن پردازی گفت: رودکی نخستین شاعر بزرگ پارسی گوی و پدر شعر فارسی از شاعران نام آور زبان فارسی است که هر فرد صاحب ذوق و آشنا به ادبیات با مطالعه اشعار نغز و لطیف به جای مانده از وی مسحور زیبایی این اشعار شده و بر مهارت و استادی سراینده آن اقرار می کند.
شهردار تبریز افزود: اینکه امروزه پس از گذشت قرنها در دانشگاهها و مراکز علمی اشعار و آثار رودکی تدریس می شود و هر ساله مقالات و تحقیقات متعددی پیرامون اشعار وی به نگارش در می آید خود به تنهایی می تواند گواهی بر چیره دستی این شاعر بلندپایه در ساحت شعر و ادب باشد.
وی تاکید کرد: در طول قرون گذشته شاعران و نویسندگان بسیاری در خاک ایران پرورش یافته و هر یک به نوبه خود در به بار نشستن فرهنگ و ادب سرزمینمان تلاش کرده اند و هم اکنون گنجینه زبان و ادبیات فارسی میراث گرانبهایی است که از گذشتگان ما برایمان به یادگار مانده و حفظ و پاسداشت این میراث عظیم و گرانبها و صیانت از آن به عهده ماست.
هفته فرهنگی تبریز زمینه ساز توسعه مناسبات بین کشورهای ایران و تاجیکستان
شهردار تبریز گفت: برگزاری هفته فرهنگی تبریز زمینه ساز توسعه مناسبات در همه بخش ها بین کشورهای ایران و تاجیکستان خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین تاکید کرد: حضور فعال هنرمندان و فرهنگ دوستان شهر تبریز در این هفته فرهنگی موجب شد تا مردم کشور تاجیکستان و مخصوصا شهرهای دوشنبه و خجند بیش از پیش با آداب، رسوم و فرهنگی میهن اسلامی مان آشنا شوند.
شهردار تبریز همچنین اظهار امیدواری کرد: تا بزودی شاهد برگزاری هفته فرهنگی شهرهای دوشنبه و خجند در شهر تبریز باشیم.
نوین گفت: بیش از 100 برنامه متنوع همزمان با هفته فرهنگی تبریز در تاجیکستان برگزار شد.
وی ادامه داد: هنرمندان، ادیبان و شاعران زیادی از این کشور به پا خواسته و نام و آوازه آن را در سراسر گیتی شهره ساخته اند که رودکی پدر شعر فارسی کمال الدین خجندی از جمله این نام آوران هستند.
شهردار تبریز در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه های فرهنگی به اجرا درآمده در شهرهای خجند و دوشنبه گفت: در طول هفته فرهنگی حدود 100 برنامه توسط هنرمندان تبریزی در شهرهای خجند و دوشنبه اجرا شد که امیدواریم این برنامه ها در آشنایی مردمان این شهرها با فرهنگ و هنر اصیل ایرانی بویژه فرهنگ و هنر مردم آذربایجان موثر افتد.
نوین ادامه داد: در طول این شش روز با رئیس مجلس تاجیکستان، وزیر فرهنگ، نماینده وزیر فرهنگ،استاندار سغد، شهردار خجند و معاون شهردار دوشنبه و هنرمندان و اهالی شعر و ادب دیدارهایی داشتیم و در این دیدارها مطالب مفیدی مطرح شد که امیدواریم تاثیر مثبت این مباحث و تصمیم گیریها را در غنای فرهنگی، هنری و ادبی بیش از پیش هر دو طرف شاهد باشیم.
وی در ادامه سخنان خود ضمن تقدیر از مسئولان و مدیران جمهوری تاجیکستان تاکید کرد: از یکایک مسئولان و مدیران جمهوری تاجیکستان که درحقیقت پل ارتباطی بین ما با مردم تاجیکستان بودند و با استقبال گرم خود از هیئت 53 نفری شهر تبریز توانستند دیار تبریز را به دیار خجند و دوشنبه پیوند دهند قدردانی می کنیم.
نوین عقد قرارداد خواهرخواندگی بین خجند و تبریز را رویداد و اتفاق فرهنگی مهمی برای این دو شهر قلمداد کرد و گفت: از تلاشهای دکتر شعردوست که زمینه همدلی و خواهرخواندگی را بین این دو شهر فراهم کردند کمال تشکر و قدردانی را دارم.
شهردار تبریز بیان کرد: امیدواریم با برقرار شدن خط پروازی بین دوشنبه و تبریز بتوانیم پیوند دوستی خود را با جمهوری تاجیکستان مستحکم تر ساخته و زمینه تعاملات هرچه بیشتر را برای هر دو طرف آماده تر سازم.
وی در پایان سخنان خود از آمادگی شهر تبریز جهت برگزاری هفته فرهنگی خجند و دوشنبه در این شهر خبر داد.
نظر شما