به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین حسینی ظهر دوشنبه در سمینار "دنیای شگفت انگیز ناتو" و در جمع از مسئولان، استادان و دانشجویان دانشکده علوم پایه واحد اسلامشهر، ضمن ارائه تعریفی از نانوتکنولوژی گفت: نانو فناوری، توانمندی تولید و ساخت مواد، ابزار و سیستم های جدید با در دست گرفتن کنترل در مقیاس نانومتری یا همان سطوح اتمی و مولکولی و استفاده از خواصی است که در این سطوح ظاهر می شوند.
وی ادامه داد: یک نانومتر برابر با یک میلیاردم متر است و این اندازه 18 هزار بار کوچکتر از قطر یک تار موی انسان است به طور میانگین 3 تا 6 اتم در کنار یکدیگر طولی معادل یک نانومتر را می سازند که این خود به نوع اتم بستگی دارد.
وی افزود: به طور کلی، فناوری نانو، گسترش، تولید و استفاده از ابزار و موادی است که ابعادشان در حدود 1 تا 100 نانومتر است.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در ادامه، نانو تکنولوژی را فعالیت و زمینه ای بین رشته ای دانست و ادامه داد: فناوری نانو یک زمینه بین رشته ای است که در محدوده علوم کاربردی مختلفی نظیر فیزیک، مواد، الکترونیک و غیره وارد شده است، فناوری نانو خود به تنهایی علم نیست بلکه با استفاده از آن می توان به کاربردی کردن علوم مختلف کمک کرد.عضو کمیته علمی تخصصصی فناوری نانو مرکز علوم و فناوریهای پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی (CAST) ، هدف اصلی اکثر تحقیقات نانوتکنولوژی را شکلدهی ترکیبات جدید در ابعاد بسیار کوچک یا ایجاد تغییراتی در مواد موجود دانست.
وی افزود: این تکنولوژی در الکترونیک، زیستشناسی، ژنتیک، هوانوردی، مغناطیس، دارو رسانی، پزشکی، کاتالیست، لوازم آرایشی و بهداشتی، ساخت انواع پوشش ها و روکش های محافظتی و لباسهای مقاوم و حتی در مطالعات انرژی بکار برده می شود.
وی در ادامه به معرفی اجمالی سطوح فناوری نانو، دسته بندی و خواص نانو مواد و ... پرداخت و این تکنولوژی را تحولی عظیم در تمدن بشر دانست.
حسینی در خاتمه با اشاره به فعالیت مرکز علوم و فناوریهای پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی (CAST)، هدف این مرکز را گسترش و توانمندیهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی دانست و ضمن تقدیر از استقبال پرشور دانشجویان از این سمینار، خطاب به مسئولین گفت: اکنون جا دارد همگام با تحولات جدید در مهندسی و علوم، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، بطور جدی به پژوهشهای تکنولوﮋی فوق ریز مشغول شوند تا بتوانیم گستره دانش روز را به روی نسلهای آتی گشوده و در تشکلهای جدید هستی سهمی داشته باشیم.
این سمینار علمی تخصصی که توسط معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، همچنین به همت دانشکده علوم پایه و همکاری روابط عمومی در این واحد دانشگاهی برگزار شد با سخنرانی دکتر ضرغام باقری در خصوص دنیای شگفت انگیز نانو، دکتر الهام پورنامدار (سنتز و شناسایی نانو ساختارها)، دکتر معصومه صیادیان (مطالعه DFT پیوند ئیدروژنی بصورت یک نانو ساختار)، دکتر پشنگ پور (مطالعه ساختار الکترونی نانو لایه BN پس از جذب مولکول با استفاده از نظریه تابعی چگالی) و دکتر معصومه سهرابی در خصوص نانو تکنولوژی در زمین شناسی ادامه با پرسش و پاسخ دانشجویان با سخنرانان خاتمه یافت.
نظر شما