به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه میدل ایست آنلاین در مطلبی با عنوان" تونسی ها جهانیان را شگفت زده کردند؛ میزان مشارکت فراتر از نود درصد" آورده است : مسئولان تونسی شمارش آرای اولین انتخابات آزاد ده ماه پس از انقلابی که "محمد البوعزیزی" جرقه آن را زد، آغاز کردند.
این پایگاه نوشت : بیشتر پیش بینی ها حاکی از آن است که حزب اسلام گرای معتدل حائز بیشترین آرا خواهد شد موضوعی که نگرانی سکولارها را به دنبال داشته است.
پایگاه فوق نوشت : میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس موسسان تونس که قانون اساسی جدید را تصویب خواهد کرد از مرز نود درصد گذشته است این موضوع را یک مسئول برجسته کمیسیون مستقل انتخابات تونس اعلام کرد.
"بوبکر بن صابر" دبیر کل کمیسون انتخابات گفت : از میان 4.1 میلیون نفری که در انتخابات ثبت نام کرده بودند نود درصد شرکت کردند و بسیاری از کسانی که قبلا ثبت نام نکرده بودند نیز امکان رای یافتند.
این پایگاه می افزاید : کاخ سفید با صدور بیانیه ای اعلام کرد همانگونه که مردم تونس با انقلاب مسالمت آمیز در خیابانها و میادین خواستار احقاق حق خود شدند نیز برای تعیین سرنوشت خود در صف های طولانی قرار گرفتند.
پایگاه مذکور نوشت : رادیو رسمی تونس اعلام کرد که عملیات شمارش آرا در شهرهای "صفاقس"،"الکاف" نشان می دهد که حزب نهضت اسلامی پیش است و حزب "کنگره برای جمهوری" که حزبی لائیک و چپگرا است در "صفاقس" دوم است.
این پایگاه ادامه داد: "عبدالحمید الجلاصی" رئیس ستاد انتخاباتی حزب نهضت اسلامی، این حزب را حائز اکثریت آرا در مراکز رای گیری خارج کشور دانست.
پایگاه مذکور بیان کرد: سرنوشت حزب نهضت اسلامی تونس در انتخابات مجلس موسسان به دقت زیر ذره بین گروه اخوان المسلمین مصر قرار دارد، زیرا به احتمال زیاد آنها هم در مصر حرف اول را خواهند زد.
این پایگاه می افزاید: هنگامی که "راشد الغنوشی" رای خود را به صندوق انداخت یکی از سکولارها خطاب به وی گفت : برو ای قاتل، به لندن برگرد، ای تروریست.
"زاید تیجانی" 26 ساله پس از انداختن رای خود به صندوق گفت : درباره نتیجه انتخابات خوش بین نیستم.
جوان دیگری گفت : به نظر من اسلامگرایان شانس بیشتری برای پیروزی دارند و من این را نمی خواهم، زیرا آنها روش زندگی مرا تغییر می دهند.
"کریمه بن سالم" 45 ساله می گوید: من برای اولین بار است که در این انتخابات شرکت می کنم من امروز تعطیل هستم و در خدمت کشورم هستم.
این پایگاه در ادامه نوشت : پیروزی حزب نهضت اسلامی از زمان پیروزی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در انتخابات سال 2006 می تواند پیروزی دیگری برای اسلام گرایان در جهان عرب باشد، اما ناظران امور بر این باورند که نوعی تضاد میان خط مشی اعتدالی الغنوشی و اسلام گرایان افراطی در داخل حزب نهضت اسلامی تونس وجود دارد.
نظر شما