۲ آبان ۱۳۹۰، ۱۶:۱۵

کریمی اصل در گفتگو با مهر:

پیشگیری از اعتیاد از هر نظر به نفع جامعه است

پیشگیری از اعتیاد از هر نظر به نفع جامعه است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم با تاکید بر اینکه بحث پیشگیری همیشه بر درمان و مقابله مقدم است، بیان داشت: پیشگیری از اعتیاد از هر نظر به نفع جامعه است.

هادی کریمی اصل در گفتگو با خبرنگار مهر مسئله پیشگیری در خصوص معضل اعتیاد را از هر نظر به نفع جامعه دانست و گفت: جامعه گروهی از افراد هستند که با هدف مشترک گرد هم زندگی می کنند و زمانی که سلامت و رفاه جسمی، روانی، شغلی، کاری و معنوی و به طور کل سلامت در همه ابعاد در درون جامعه تامین می شود، سلامت اجتماعی محقق شده است.

وی مسئله اعتیاد را یکی از بالاترین اولویتهای جامعه ما برشمرد و گفت: در حال حاضر یک میلیون و 200 هزار معتاد دائمی و 800 هزار معتاد تفننی وجود دارد یعنی در بهترین شرایط دومیلیون نفر در ایران با این معضل دست به گریبان هستند که لازم است هم از نظر کمیت و هم کیفیت مورد مطالعه دقیق قرار گیرند.

کریمی اصل یادآور شد: درمان اعتیاد هزینه های زیادی را به جامعه تحمیل می کند و علاوه بر هزینه های اقتصادی، موجب بروز مشکلاتی در محیط کار، طلاق، ایجاد بیماری های مختلف از جمله ایدز و هپاتیت، جرایم و ... می شود.

پیشگیری از اعتیاد حداقل 30 درصد به صرفه تر از درمان است

وی مبارزه با پدیده اعتیاد را دارای ابعاد مختلفی عنوان و تصریح کرد: پیشگیری از اعتیاد حداقل 30 درصد به صرفه تر از هزینه های درمان آن است.

رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم برخوردهای حقوقی و قضائی نیز در امر مبارزه با اعتیاد مهم و ضروری خواند و گفت: در مورد مسئله پیشگیری شناخت ماهیت اعتیاد بسیار با اهمیت است.

معتاد می تواند یک بیمار یا یک مجرم باشد

وی در خصوص ماهیت پدیده اعتیاد ادامه داد: اعتیاد بیماری است تا وقتی که فرد متوجه شود که معتاد است و به دنبال درمان برود اما اگر از این کار فرار کرد و به درمان اهتمام نداشت یک مجرم تلقی می شود که باید با وی برخورد قضائی صورت گیرد چرا که در این زمان فرد معتاد هم خود و هم اطرافیان را به خطر می اندازد.

کریمی اصل پائین آمدن سن اعتیاد در جامعه را هشدار و زنگ خطری جدی دانست و افزود: همچنین در مورد مسئله پیشگیری از اعتیاد باید مخاطب و عوامل زمینه ساز در هر گروه سنی را نیز شناخت.

سن طوفانی و حساس بلوغ از عوامل زمینه ساز در شروع یک اعتیاد

وی نوجوانی را از سنین حساس و آسیب پذیر در مورد مسئله اعتیاد عنوان کرد و اظهار داشت: در خصوص برخی عوامل زمینه ساز باید گفت سن طوفانی و حساس بلوغ، بیماریهای روحی روانی، خانواده های متزلزل و متشنج، شکست های اجتماعی، ناتوانی یا فقر مهارت های ارتباط با دیگران و مصرف سیگار از علل موثر در شروع یک اعتیاد است. 

کد خبر 1442381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha