مصطفی رعیتی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بررسی نسبت نفع به هزینه استفاده از انرژی خورشیدی به منظور تأمین برق مورد نیاز ساختمان شهرداری کرج موضوعی قابل تامل است که با تحقق آن می توان انرژی برق مصرفی در شهرداری را به نحو مطلوبی مدیریت کرد.
وی با بیان اینکه حذف تدریجی یارانهها در ایران به مرور بر تمام شئون اقتصادی زندگی تأثیرگذار خواهد بود، افزود: عمده ترین تأثیر حذف یارانهها بر قیمت برق، آب و گاز متمرکز خواهد شد و این موضوع که حجم بالای مصرف برق در واحدهای ساختمانی و شرکتهای دولتی و غیر دولتی است، سبب شده تا اکثر شرکتها اقدام به اجرای طرحهایی جهت صرفهجویی در میزان مصرف انرژی کنند.
این مسئول با تاکید بر اینکه همه سازمان های دولتی و غیر دولتی باید در یاری رساندن به دولت در طرح هدفمند کردن یارانه ها تلاش کنند، از شهرداری به عنوان بزرگترین نهاد اجرایی شهری نام برد که می تواند در زمینه انرژی با کاهش مصرف و هزینه انرژی ساختمان های خود، در تحقق این امر مهم پیشگام باشد.
مدیر پژوهش های اقتصاد شهری شهرداری کرج ادامه داد: شهرداری می تواند برای اجرای این امر با استفاده از طرح های کاربردی، انرژیهای نو را جایگزین انرژی های فسیلی کند و از این طریق رقم بالایی که بابت هزینه انرژی برق ساختمانها پرداخت می شود را در قسمت های دیگر از جمله عمران شهری هزینه کند.
مدیر حوزه پژوهش های اقتصاد شهری شهرداری کرج اظهارداشت: کشورهای صنعتی با انجام مطالعات و تحقیقات علمی متنوع به این نتیجه رسیده اند که با بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع و ساختمان ها می توان مصرف انرژی را به 30 تا 40 درصد کاهش داد.
رعیتی افزود: استفاده از انرژی های نو شامل انرژی خورشیدی و زیست انرژی، گزینه ای مناسب برای انرژی های قدیمی و فسیلی است.
وی ادامه داد: این درحالیست که این انرژی ها نو نیستند و تازه نیز کشف نشده اند بلکه مقصود اصلی از کلمه نو "نوشونده" و یا "نوشو" است و مترادف معادل انگلیسی آن نیز (ری نیبل) می باشد.
مدیر پژوهشهای اقتصاد شهری شهرداری کرج در تعریفی از این نوع انرژی ها گفت: این نوع انرژی ها تجدید پذیر بوده که در چرخه طبیعت از بین نمی روند و این مهم به انرژهای نو ویژه گی پایداری و ثبات می دهد همچنین این انرژی ها با خاصیت ذاتی خود قابلیت دوباره نو شدن به شکل های مختلف را دارند.
رعیتی افزود: انرژی خورشیدی سرآمد انرژی های نو موجود در اختیار بشر است که به دلیل نداشتن آلودگی زیست محیطی، پایان ناپذیر بودن و مهمتر از همه رایگان بودن آن، جزء بهترین گزینه برای انرژی جایگزین می باشد.
وی اظهارداشت: استفاده از انرژی های خورشیدی با صفحات خورشیدی امکان پذیر است، این صفحات انرژی تابشی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند و می توان بر حسب انرژی الکتریکی مورد نیاز در ابعاد و توان های مختلف از آن استفاده کرد.
این مسئول، عمده کاربرد انرژی خورشیدی در کشور را شامل روشنایی خورشیدی معابر، تونل ها، پارک ها، مدارس، جاده ها، علائم راهنمایی و ترافیکی ذکر و عنوان کرد: پمپ آب کشاورزی، دامپروری، پرورش ماهی و آب شرب نیز از دیگر انرژی های کاربردی هستند.
رعیتی به سیستم های نیروگاهی، یخچال خورشیدی، آبگرمکن خورشیدی و کولرهای گازی خورشیدی اشاره کرد و افزود: انرژی خورشیدی در این سیستم ها نیز کارآیی دارد.
نظر شما