۱۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۰۴

آسیب شناسی ازدواج ــ10

راه‌حلهای جدید برای انتخاب همسر در پیش گرفته شود

راه‌حلهای جدید برای انتخاب همسر در پیش گرفته شود

عضو هیئت علمی دانشکده علوم بهزیستی گفت: وقتی در محیط کار و تحصیل ادغام و اختلال بین دختران و پسران هست و از روابط خانوادگی به خاطر نوگرایی و تجدد کاسته شده چاره ای نیست که راه‌حلهای جدید برای انتخاب همسر در پیش گرفته شود.

محمدعلی محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تغییر شیوه های آشنایی زوجها و انتخاب همسر و تاثیر آن بر استحکام خانواده افزود: ما در کشور دچار مدرنیته متناقض شده ایم یعنی از جهاتی گوناگون با ولع و شتاب به سمت مدرن شدن و استفاده از ابزارها و ساز و کارهای مدرن مانند شهرنشینی و استفاده از تکنولوژیهای نوین حرکت کرده ایم.

وی با طرح این پرسش که چگونه می توان در جامعه ای که دیوان سالاری، بروکراسی و مناسبات مدرن شده و افراد تمایل شدید به سمت تجدد دارند جامعه را به صورت سنتی اداره کرد ادامه داد: شیوه‌های جدید آشنایی محصول نوع زندگی جدیدی است که برای شهروندان رقم زده شده است.

این جامعه شناس توانبخشی معتقد است: وقتی در محیط کار و تحصیل ادغام و اختلال بین دختران و پسران هست و از روابط خانوادگی به خاطر نوگرایی و تجدد کاسته شده چاره ای نیست که راه حلهای جدید برای انتخاب همسر در پیش گرفته شود.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: این راه حلها نشانه هوشمندی جامعه است و اگر بخواهیم در مقابل این راه حلها بایستیم و به صورت مصنوعی به راه حلهای قبل بازگردیم جامعه دچار تضاد و تناقض می شود و آسیبهای اجتماعی ناشی از بالا رفتن سن ازدواج، طلاق و زندگی مجردی به ویژه در دختران افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه باید جوامع جدید را با راه حلهای جدید مدیریت کنیم تصریح کرد: می توان با آموزش مهارتهای انتخاب، شیوه های جدید انتخاب همسر را مدیریت کنیم. همچنین باید به جای مقابله با راههای جدید انتخاب همسر مانند فضای مجازی اینترنتی، مهارتهای گزینش و به گزینی را در جوانان تقویت کنیم.

محمدی در مورد تقویت حضور خانواده در انتخاب همسر توسط جوانان افزود: از کجا مشخص است که مهارتهای خانواده ها برای انتخاب فرد مناسب بهتر از جوانان است و شناخت قدیمی آنها و تجربه آنها بهتر است. تا زمانی که جوان پدر و مادر خود را فرد ماهری برای حل مشکل و مواجه شدن با مصائب نمی داند چطور به پدر و مادر خود برای انتخاب زوج اعتماد کند. باید دید چه درصدی از جوانان معتقدند والدینشان انتخاب بهتری نسبت به آنها دارند.

وی در مورد فرهنگسازی برای ازدواج آسان و پرهیز از تجمل گرایی در ازدواج گفت: بسیاری از مدیران ارشد مفهوم فرهنگ سازی را متوجه نشده اند و فرهنگ سازی را با تعبیر قرن 18 اروپا که به اوقات فراغت تعبیر می شد می شناسند. فرهنگ در آنجا تعبیری از موضوعات ذیل اوقات فراغت مانند نقاشی، خطاطی و موسیقی بود.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم بهزیستی اظهار داشت: فرهنگ سازی یعنی اندیشه سازی و برای اینکه اندیشه را بسازی و این اندیشه در کنشهای اجتماعی نمود پیدا کند نیاز به متخصص و مشروعیت جدی دارد. تا زمانی که مشروعیت اندیشه برای ساخت فرهنگ را نداریم ساخت فیلم یا ویدئو و فعالیت در حوزه سینما نمی تواند برای مسائلی مانند آسان سازی ازدواج تاثیرگذار باشد.

وی تاکید کرد: نمی توان با نمایش فیلم و تولید انیمیشن و تبلیغات فرهنگ سازی کرد. فرهنگ سازی محصول تعامل داوطلبانه و مختارانه بین طرفین است بی توجهی به این عامل موجب شده که در این سالها بودجه های بسیاری خرج تبلیغات دینی و ارزشی شده ولی نتیجه ای معکوس داشته چون غلط عمل کرده اند.

کد خبر 1446262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha