به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل خاکی در همایش روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان نمونه قم که بعد از ظهر یکشنبه در تالار معصومیه استانداری قم برگزار شد، با بیان اینکه اتاق بازرگانی در ایجاد ارتباط میان بخش دولتی و با مجموعه خصوصی موفق عمل کرده است، اظهار داشت: با ایجاد تعامل موثر با اداراتی مانند گمرک، دارایی، سازمان گردشگری بستر توسعه اقتصادی قم را گسترش دادهایم.
خاکی با تأکید بر اینکه تا عضو تجارت جهانی نشویم توان رقابت با کشورهای عضو را نخواهیم داشت، افزود: در حال حاضر اگر بخواهیم به کشورهای عضو صادرات داشته باشیم بدون در نظر گرفتن مشکلات جانبی، مجبور به پرداخت "دامپینگ" یا عوارض هستیم که در نهایت صادرات به اروپا را مقرون به صرفه و اقتصادی نمیکند.
وی درباره جوایز صادراتی گفت: اگر میخواهیم صادرات موفقی داشته باشیم و دورنمای چشمانداز 1404 شکل بگیرد باید تسهیلات ویژهای در اختیار صادر کنندگان بگذاریم و از آنها حمایت کنیم.
باید رشد صادراتی سالانه حداقل 40 درصد داشته باشیم
خاکی با بیان این که اکثر صادر کنندگان در دو یا سه سال اخیر جوایز صادراتی خود را دریافت نکردهاند گفت: میزان و مقدار جوایز صادراتی صنوف مختلف متفاوت است که عدم پرداخت آن انگیزه تولید و رقابت را از صنعتگر میگیرد.
مدیر عامل صنایع پلاستیک مرکزی با اشاره به این مطلب که بر اساس برنامه مصوب مجلس شورای اسلامی تا سال 1404 باید حدود 85 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشیم افزود: دست یابی به این آمار و ارقام تنها با رشد صادراتی سالانه حداقل 40 درصد امکان پذیر است و همین کار ما را سخت و جدی میکند.
احتمال قطع جوایز صادراتی
رئیس اتاق بازرگانی، صنعت و معدن استان قم از احتمال قطع جوایز صادراتی به صادر کنندگان خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد به جای پرداخت جوایز صادراتی از مزیت افزایش نرخ دلار در دست تولید کننده استفاده کند که با وجود تورم و نوسان قیمت در بازار این روش اصلاً نمیتواند جایگزین شایسته و منفعت آمیزی برای تولید کنندگان باشد و حق صادر کننده تضییع خواهد شد.
خاکی درباره این که چگونه میتوان مشکلات تولید کنندگان را تا حدود برطرف کرد توضیح داد: متأسفانه مشکلات تولید کنندگان یکی دو تا نیست که بتوان همزمان تمام آنها را برطرف کرد اما واقعیت این است که ما باید دنبال راه حلهایی باشیم که امکان پذیر و در دست دولت است.
مالیات بر ارزش افزوده موجب نارضایتی تولیدکنندگان میشود
وی در این زمینه افزود: اگر مجلس شورای اسلامی مصوبهای دارد و دولت ملزم به اجرای آن است دیگر نباید از دولت انتظار داشت که تبعات ناشی از این مصوبه را رفع و رجوع کند و نسبت به آن پاسخگو باشد.
صادر کننده نمونه صنایع پلاستیک قم در این زمینه مالیات ارزش افزوده را مثال زد و گفت: چهار درصد مالیات ارزش افزوده تبعاتی برای تولید کنندگان به همراه داشته و آنها را ناراضی کرده است، اما دولت که مجری این مصوبه مجلس است نباید پاسخگو و پیگیر تبعات این قضیه باشد مگر این که در اجرا نقص باشد که آن صحبت دیگری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنعت و معدن قم از مسئولان خواست، مشکلات صادر کنندگان را پیگیری و حل کنند و در این باره افزود: تنها صادر کنندگان نمونه میتوانند شعار ارزشمند جهاد اقتصادی مقام معظم رهبری را جامه عمل بپوشانند، چرا که توسعه صادرات بدون انگیزه بخشی و فراهم سازی تسهیلات ویژه برای صادر کنندگان غیر ممکن است.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس اتاق بازرگانی، صنعت و معدن استان قم گفت: اگر میخواهیم دورنمای 1404 تحقق یابد باید از صادرکنندگان حمایت کنیم.
کد خبر 1447786
نظر شما