به گزارش خبرگزاری مهر، رایانه های کوانتومی برای اشتراک گذاری اطلاعات میان خود باید با اجزای سخت افزاری متفاوتی از اجزای مدارات منطقی رایانه های فعلی ساخته شوند.
تاکنون به نظر می رسید که برای رسیدن به این اجزای ارتباطی مسیری طولانی در پیش است اما اکنون گروهی از محققان موسسه استانداردها و فناوری (NIST) موفق شدند گامی بزرگ برای دستیابی به این هدف بردارند.
دانشمندان سراسر دنیا با هدف توسعه رایانه های کوانتومی در تلاش برای اختراع دستگاههای مینیاتوری هستند که قادر باشند برای انتقال بیت های اطلاعاتی از فوتونها (کوانتومهای نور) استفاده کنند. اما هریک از اجزای سخت افزاری که تاکنون توسعه یافته اند نتوانسته اند تمام عملکردهای لازم را به خوبی انجام دهند.
یکی از بزرگترین مشکلات برای تبادل بیتهای کوانتومی این است که این دستگاههای کوچک فوتونها را با ویژگیهای متغیری تولید می کنند، اما نمی توانند از این فوتونها به روشی واحد استفاده کنند.
اکنون دانشمندان "نیست" یک "کوانتوم دات" (نقطه کوانتومی) ویژه را مورد بررسی قرار دادند که می تواند در مدارات منطقی و ساخت دستگاهی برای تبدیل پارامتریک مفید باشد و می تواند بخشهای متفاوتی از رایانه ها را به هم متصل کند.
براساس گزارش PhysOrg ، این دانشمندان دو منبع را ساختند که می توانند فوتونهایی را تولید کنند که نوع آنها با یکدیگر متفاوت است و در شبکه های کوانتومی قابل استفاده هستند.
همچنین این محققان تکنیک جدیدی را یافتند که ائتلاف میان دو فوتونی را که از نظر مجازی قابل تمایز و تشخیص هستند و توسط این دو منبع مختلف تولید شده اند امکانپذیر می کند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "ما موفق شدیم فوتونها را به روشی دستکاری کنیم که از نظر طیف، موقعیت و قطبی شدگی از یکدیگر متمایز هستند و می توانند یک شبکه هیبریدی برای ساخت رایانه های کوانتومی را ایجاد کنند."
نظر شما