به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با اعلام این خبر گفت: پروژه نصب و راه اندازی دو برج هیدروژن سولفوره زدا با هدف جداسازی هیدروژن سولفوره از پساب واحد نمکزدایی شماره دواهواز با 98 درصد پیشرفت در آستانه راه اندازی قرار دارد.
کیومرث کشوادی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها امکان تزریق پساب نفت آسماری به چاه های دفعی وجود دارد، افزود: پساب حاصل از فرآورش نفت بنگستان به دلیل دارا بودن درصد زیادی هیدروژن سولفوره امکان اختلاط با پساب نفت آسماری و تزریق به چاه های دفعی را ندارد و به حوضچه های پساب اطراف کارخانه ارسال می شود تا پس از تبخیر مقداری از آن وارد چرخه دفع پساب شوند.
وی دلیل عدم اختلاط پساب نفت بنگستان را با پساب نفت آسماری تشکیل سولفور آهن (Fes) و رسوب آن در ستون چاه و کاهش تزریق پذیری چاه های تزریقی اعلام کرد.
کشوادی با اشاره به عملکرد برجهای هیدورژن سولفوره زدا گفت: آب مازاد پس از آنکه در تفکیک گرهای نفت و گاز از نفت جدا می شود به برجهای هیدروژن سولفوره ارسال می شود تا پس از طی کردن فرآیندهای خاص هیدروژن سولفوره موجود در آن که عامل اصلی تشکیل رسوب به شمار می رود جدا شده و پساب موجود به همراه پساب نفت آسمازی به چاه های دفعی تزریق شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون نصب برجهای هیدورژن سولفوره زدا در واحدهای نمکزدایی شماره یک، دو و سه اهواز توسط مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در دست احداث قرار دارد و در روزهای آینده نخستین برجهای هیدروژن سولفوره زدا در نمکزدایی شماره دواهواز راه اندازی خواهد شد.
رئیس اداره بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون یادآور شد: در حال حاضر روزانه 14 هزار بشکه از پساب تولیدی مجتمع صنعتی شماره دو اهواز در چاه های تزریقی دفع می شود.
وی در پایان میزان پساب تزریقی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون را 15 هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: این پسابها به پنج حلقه چاه دفعی تزریق می شود.
نظر شما