۱۰ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۵۲

شیخ‌الاسلامی عنوان کرد:

وزارت کار مسئول اشتغال کشور نیست/ اجرای قانون کار ماموریت ما است

وزارت کار مسئول اشتغال کشور نیست/ اجرای قانون کار ماموریت ما است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه وزارت کار مسئول اشتغال کشور نیست، گفت: اشتغال و ایجاد شغل در کشور حاصل یک عملکرد اقتصادی است و تنها بخشی از آن بر عهده این وزارتخانه است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی صبح امروز در مراسم صبحانه کاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه اشتغال و ایجاد شغل حاصل یک کار جمعی در اقتصاد کشور است و دستگاههای بسیاری این مسئولیت را به عهده دارند، گفت: وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی برخلاف تصور بسیاری از افراد جامعه، مسئول ایجاد اشتغال نیست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اشتغال حاصل یک عملکرد اقتصادی در کشور است و وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی تنها قدرالسهمی از ایجاد شغل در کشور دارد و دیگران نیز در این عرصه موثر هستند. بنابراین تمامی عوامل اقتصادی باید دست به دست هم دهند تا شغل در کشور ایجاد شود.

وی تصریح کرد: بنده عمیقا بر این باورم که باید امور مربوط به مردم را به مردم واگذار کرد، این درحالی است که راه نجات و پیشرفت کشور در اعتماد به مردم و سپردن امور به دست آنها است.

به گفته شیخ‌الاسلامی، ادغام سه وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی چند ماهی است که صورت گرفته است، این در حالی است که بسیاری از مسئولان و فعالان اقتصادی هنوز وزارتخانه جدید و ساختار آن را به خوبی نشناخته‌اند و نمی‌دانند که وزارتخانه جدید چند ماموریت  اصلی دارد که اصلی ترین آن، اجرای قانون کار است.

وی اظهار داشت: اگر رابطه میان کارگر و کارفرما به خوبی تعریف نشود، منجر به بهبود فضای کسب و کار نخواهد شد؛ این در حالی است که توانمندسازی نیروی کار نیز باید در این میان مورد توجه قرار گیرد و نیروی کار متناسب با پیشرفت فناوری، به مهارت لازم برای انجام کار نیز برسد.

وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی خاطرنشان کرد: صیانت از نیروی کار و حفظ اشتغال موجود، موضوعی است که باید در دستور کار قرار گیرد، این درحالی استکه این امر جزو یکی از وظایف مهم وزارتخانه جدید به شمار می رود. البته باید توجه داشت، ایجاد شغل حاصل برآیند اقداماتی است که در حوزه کار صورت می‌گیرد، اینگونه نیست که برخی تصور می‌کنند که وزارت کار، مسئول اشتغال کشور است.

وی افزود: تعاون نیز یکی از مهمترین بخش های کشور است که دولتمردان باید به آن توجه زیادی داشته باشند، چراکه در برنامه پنجم توسعه نیز در نظر گرفته شده که سهم تعاون از اقتصاد به 25 درصد برسد. این درحالی است که بخش تعاون توانمندی بالایی دارد و بر این اساس، توانمندسازی بخش تعاونی در دستور کار وزارتخانه جدید قرار گرفته است.

این عضو کابینه دولت خاطرنشان کرد: برای توانمندسازی بخش تعاون به لحاظ مالی، بانک توسعه تعاون تشکیل شده است این درحالی است که این بانک، تنها بانکی است که دولت آن را واگذار نخواهد کرد.

شیخ‌الاسلامی با تاکید بر ضرورت کسب مهارت از سوی کارگران گفت: هم اکنون نظام آموزشی مهارت در کشور تدوین شده است تا به موازات درس‌ها و آموزشهای تئوریکی که به دانش‌آموزان داده می‌شود، یک نظام مهارتی نیز پا به پای آنها، دانش‌آموز را تا مراحل لیسانس، فوق‌لیسانس و دکترا از جنس حرفه ای برساند.

وی افزود: نظام صلاحیت حرفه‌ای نیز در حال تدوین است و افراد دست به آچار هم از بعد از اجرایی شدن آن باید آموزش‌های لازم را مطابق با استانداردها، داشته باشند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون کار گفت: اصلاح قانون کار نهایی شده است و به زودی به مجلس و دولت می رود تا بتوان با تصویب آن، بهبود فضای کسب و کار را نیز تجربه کرد.

وی اظهارداشت: نظام استاد شاگردی نیز یکی از دستورکارهای وزارتخانه جدید است، این درحالی است که با قانون کار موجود و قرائت و تفسیر ناصحیحی که از این قانون صورت می‌گیرد، متاسفانه نظام استاد شاگردی که از قدیم وجود داشته و ثمرات فراوانی نیز به دنبال دارد، منسوخ شده است.

شیخ‌الاسلامی با تاکید بر ضرورت ایجاد دانشگاه و مراکز آموزشی از سوی کارخانجات بزرگ گفت: ایران خودرو می تواند برای آموزش کارکنان خود یک دانشگاه تاسیس نماید.

کد خبر 1449071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha