۱۰ آبان ۱۳۹۰، ۱۵:۳۲

به همت پژوهشگاه المصطفی/

نشست اصول و مدیریت آینده پژوهی با رویکرد دینی در قم برگزار شد

نشست اصول و مدیریت آینده پژوهی با رویکرد دینی در قم برگزار شد

قم - خبرگزاری مهر: "نشست اصول و مدیریت آینده پژوهی با رویکرد دینی" به همت پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص) وابسته به جامعه المصطفی(ص) در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در این نشست علمی اظهار داشت:‌ محصول فکر و اندیشه امروز بشری در اختیار اصول و مبانی است که فهم تازه‌ای با رویکرد فهم و اندیشه‌های قرآنی ارائه دهد.

آینده نگر بودن از ویژگی‌های عمومی اسلام است

حجت‌الاسلام‌ محسن الویری تصریح کرد: ویژگی‌های عمومی اسلام، آینده‌نگر بودن و جهانی فکر کردن یک مسلمان است و هر چه عدالت‌محور و حقیقت‌خواه بودن را در زندگی انسان‌ها مدنظر قرار بدهیم،‌ عدالت جویی و حقیقت‌جویی رو به فزونی خواهد گذاشت.

وی یادآور شد: آینده‌نگری در دو سطح کلان و خرد، قابل بررسی است، آینده‌ای که قابل فهم است را باید مورد توجه قرار دهیم.

الویری در ادامه با بیان این که معاد و موعود از مؤلفه‌های دین اسلام برای آینده‌پژوهی است، اظهار داشت: جامعه موعودی که دین اسلام به آن تأکید دارد، یکی از برنامه‌های ویژه آینده‌پژوهی است که قرآن و روایات به آن توجه جدی داشته‌اند، البته کسی که زمان مشخص برای موعود وعده داده شده تبیین نماید کذاب است آینده بشر با قیام مصلحانه‌ای که تمام جهان را با عطر عدالت خود، ریشه ظلم‌ها و بی‌عدالتی‌ها را خواهد چید، نظام الهی دین اسلام است.

دین به مسئله آینده‌نگری توجه خاصی دارد

وی با بیان این که آن چه ریشه ظلم و بی عدالتی را برخواهد چید، دین اسلام است، تصریح کرد:‌ دین به مسئله آینده‌نگری توجه خاصی نشان می‌دهد و دین اسلام آینده خوبی را برای انسان با توجه به مبانی‌ که ترسیم کرده است،‌می‌خواهد.

استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: توصیه به نوشتن وصیت نامه، توجه به مرگ باوری، و باور داشتن حبط اعمال و از جمله عواملی است که برای آینده نگری و آینده پژوهی تلقی می‌شود.

وی یادآور شد: چگونگی پیوند سطح کلان و سطح خرد آینده نگری در مسیر آموزه‌های اسلامی، قطعیت تصویرپردازی و تصویربرداری کلان اسلام نسبت به آینده با رویکرد قطعیت تصویر پردازی کلان اسلام به آینده، عدم گسست بین آینده و مورد نظر در سطح کلان با زندگی امروزی انسان ها پیونده ناگسستنی دارد.

همچنین در ادامه این نشست مدیرگروه مدیریت و آینده پژوهی پژوهشکده فرهنگ و علوم انسانی جامعه المصطفی‌ العالمیه اظهار داشت: جامعةالمصطفی به عنوان یکی از نهادهای حوزوی است که می خواهد با اقتدار در عرصه جهانی حضور پیدا کرده و با رویکرد مبانی دینی جریان فکری نوین بر مبنای اسلام را ارائه نماید.

جعفر رحمانی با اشاره به موضوع آینده‌پژوهی افزود: اهداف آینده پژوهشی با تعیین خط مشی و سیاست گذاری، شناسایی می‌گردد.

وی در ادامه تصریح کرد: موضوعات آینده پژوهشی در برگیرنده گونه های ممکن، محتمل و مطلوب برای دگرگونی از حال و آینده است که زاویه نگاه به آینده را بررسی کرده و بیان می‌کند که آینده باید چطور بوده و جنس این جنبش های واقعی چگونه باشد.

در نگاه اسلامی مبنای آینده پژوهشی متکی بر عقل و وحی است

رحمانی با بیان تفاوت های آینده پژوهشی در نگاه دینی و غیر دینی یادآور شد: در نگاه غیر اسلامی، نظام سکولار مبنای آینده پژوهشی عقل و دانش بوده و آینده تاریک و چند گانه تابع تغییرات اساسی محیطی و نگاه مادی رویکردهای اصلی این دیدگاه است،‌ ولی در نگاه اسلامی مبنای آینده پژوهشی متکی بر عقل و وحی بوده و آینده آن دارای هدف و با محوریت عبودیت که توام با امید بخش بودن است می باشد.
 

کد خبر 1449700

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha