به گزارش خبرنگار مهر، عیسی مهدوی عصر سه شنبه در جمع دهیاران استان با بیان اینکه دهیاران نقش مهمی برای رفع نیازمندی های محرومان جامعه بر عهده دارند، افزود: بسیاری از مشکلات و مسائل موجود در روستاها به وسیله دهیاران قابل رفع است و کمیته امداد با کمک دهیاران می تواند در جهت رفع محرومیت و فقرزدایی گامهای موثری بردارد.
وی با تاکید بر تعامل و همیاری هرچه بهتر دهیاران با کمیته امداد در زمینه فرهنگ سازی فریضه الهی زکات، توجه به امر جمع آوری زکات مستحبی و ترویج آن در روستاهای استان را راهکار مناسبی برای دستگیری از نیازمندان مناطق محروم عنوان کرد و اظهارداشت: زمانی می توان سطح بینش فرهنگی را در مناطق محروم ارتقا داد که نخست فقر معیشتی را به حداقل ممکن رساند.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان نیزدر این نشست با ابراز خرسندی از تعامل دهیاران با کمیته امداد ضمن تشریح برخی فعالیت های این معاونت گفت: دهیاران به عنوان موثرترین عوامل اجرایی فریضه الهی زکات باید حداکثر همکاری را با این نهاد مردمی داشته تا به یاری خداوند فقر و تنگدستی در روستاها ریشه کن شود.
محمد علی رمضانی جمع آوری زکات فطریه در روستاها و تحویل آن به دهیاران، معتمدان و هیئت امنا مساجد برای صرف امور محرومان همان روستاها را از جمله اقدامات ستاد زکات کمیته امداد گیلان عنوان کرد.
مسئول ستاد زکات کمیته امداد گیلان هم این نشست با بیان اینکه به اغلب محصولات تولیدی و کشاورزی گیلان زکات واجب تعلق نمی گیرد، افزود: بر اساس استفتاء مقام معظم رهبری باید برای احیاء زکات مستحبی برنج و دیگر محصولات نشست های عمومی و چهره به چهره با همیاری دهیاران برای تبیین هرچه بیشتر این فریضه فراموش شده در روستاها انجام شود.
مسئول امور دهیاران استانداری گیلان نیز با اشاره به اینکه بخشنامه های متعددی از وزارت کشور در خصوص زکات به استانداری ابلاغ شده است، یادآورشد: بر اساس مفاد این بخشنامه ها می توان معادل مبلغ زکات جمع آوری شده را برای اجرای پروژه های عمرانی از وزارت کشور دریافت کرد و این امر فرصت مناسبی است تا با مشارکت بیشتر روستائیان علاوه بررفع نیاز محرومان در روستاها زمینه اجرای پروژه های عمرانی برای آبادانی بیشتر روستاها فراهم شود.
نظر شما