۱۱ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۰۷

لاریجانی:

کمبود زمین در تهران عامل نبود تأسیسات گردشگری در این شهر است

کمبود زمین در تهران عامل نبود تأسیسات گردشگری در این شهر است

دماوند - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران اظهار داشت: کمبود زمین در شهر تهران عامل مهمی در نبود امکان تهیه تأسیسات گردشگری در این شهر بزرگ است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ابراهیم لاریجانی صبح امروز در مراسم واگذاری برج یادمان "شیخ شبلی" به شهرداری دماوند که با حضور شهردار دماوند و برخی مسئولان این منطقه در سالن آمفی تئاتر مجموعه فرهنگی هنری کوثر دماوند برگزار شد، افزود:همانگونه که در دیگر کشورها نیز مرسوم است، باید شهرهای کوچک گردشگری، به عنوان پشتیبان پایتخت شوند.

گردشگری دماوند نیازمند توسعه بیشتر است

وی گفت: گردشگری دماوند نیازمند توسعه بیشتر و برداشت گامهای اساسی از سوی مسئولان مربوطه است.

این مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه دماوند در مطالعات طرح جامع، امکان سنجی و سایر مطالعات پایه به عنوان شهر نمونه گردشگری شناخته شده است، شرایط ایجاب می کند که در این مسیر گامهای اساسی برداشته شود.

برج شیخ شبلی جوابگوی نیازهای گردشگری استان تهران است

وی بیان کرد: توسعه فضای چند هکتاری اطراف برج شیخ شبلی که به قرن چهارم هجری مربوط می شود، اتفاقی میمون است که با توجه به استعدادها و زمینه های لازم به عنوان منطقه ای گردشگری، جوابگوی نیازهای گردشگری استان تهران و دیگر استانهای کشور را خواهد داشت.

لاریجانی افزود: میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در ادامه سیاست حفظ آثار و ابنیه های تاریخی و میراث فرهنگی تمامی بناهای تاریخی که ارزش ثبت دارند را از حالت متروکه خارج و پس از مرمت و بازسازی در اختیار نهادهای مسئول برای بهره برداری قرار می دهد.

شهرهای دماوند و آبعلی می توانند به شهرهای اطراف سرویس دهی کنند

 وی یادآور شد: توجه به بعد مسافت اندک مسیر تهران تا دماوند، این توجیه اقتصادی وجود دارد که شهرهایی چون آبعلی و دماوند و .. به کل کشور و شهرهای اطراف سرویس دهی کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران اضافه کرد: تفاهم نامه سازمان میراث فرهنگی و شهرداری دماوند برای پنج سال منعقد شده است و اگر تعهداتی که بر دوش طرفین است به نحو احسن اجرا شود، این قرارداد تمدید خواهد شد.

وی گفت: مطالعات مرمت برج شبلی در سال 87 آغاز و طرح آن به تصویب کمیته فنی سازمان میراث فرهنگی رسید و طی دو سال اخیر با اعتباری بالغ برچهار میلیارد و 500 میلیون ریال به مرحله اجرایی رسید.

لاریجانی ادامه داد: این طرح، نقشه برداری وضع موجود، کف سازی مسیرهای دسترسی داخلی، دیوارکشی، پاک سازی، زیرسازی و اجرای تأسیسات دیگر را شامل می شود.

شهردار دماوند نیز در این مراسم اشاره به ظرفیتهای تاریخی شهرستان دماوند و ظرفیت بالقوه این شهرستان در زمینه جذب گردشگر، از دماوند به دلیل وفور اماکن متبرکه به عنوان دارالمؤمنین یاد کرد.

مرتضی همتی به فضایی با مساحت 32 هکتار که کوههای شیل و نیل را به این مجموعه متصل می کند، اشاره کرد.

گفتنی است برج شیخ شبلی از آثار قرون چهار و پنج هجری قمری در دوران سلجوقی است که در ارتفاعات مشرف به شهر دماوند واقع شده ‌است.

این برج ابتدا به صورت هشت ضلعی ساده ساخته شد و سپس در دوران بعدی آجرکاری به سبک سلجوقیان بر روی آن صورت گرفت.

"ابوبکر دولف بن ججدر شبلی" در برهه‌ای از زمان از سوی حاکم طبرستان به امارت دماوند منسوب شد.

دوران صدارت او با بسط و گسترش عدالت و امنیت همراه بود و به همین دلیل پس از وفاتش در بغداد، مردم دماوند به پاس خدماتش این بنای یادبود را برپا داشتند.

کد خبر 1450139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha