۱۱ آبان ۱۳۹۰، ۱۲:۰۸

غضنفری:

کشتیرانی موظف به استفاده از ظرفیت کشتی سازی داخلی شد

کشتیرانی موظف به استفاده از ظرفیت کشتی سازی داخلی شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عملیات بانکرینگ در صادرات سوخت امسال به 20 درصد رسیده است، گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی موظف است از ظرفیت تولید داخل صنایع کشتی سازی برای تامین نیازهای خود استفاده کند.

به گزارش خبرنگار مهر مهدی غضنفری امروز چهارشنبه در مراسم افتتاح سایت مخازن نفتی شرکت سوخت رسانی و خدمات دریایی قشم در بندرعباس با بیان اینکه 90 درصد از بار در کشور از طریق دریا حمل و نقل می شود، اظهار داشت: توسعه صنعت دریایی باید یکی از ملزومات مهم در کشور باشد زیرا در سال 2011 تخمین زده شده که 8.8 میلیارد تن کالا از سوی دریا جابجا خواهد شد این در حالی است که در کشور ما این میزان 100 میلیون تن است.

وی افزود: بر اساس آمار حمل و نقل دریایی در جهان از میزان 8.8 میلیارد تن یک سوم آن مربوط به کالاهای نفتی و میعانات ، یک سوم دیگر کالاهای فله ای خشک و یک سوم هم مربوط به حمل و نقل بارهای کانتینری است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه 170 میلیارد دلار تجارت خارجی کشور ما اس، بیان کرد: چند سال قبل این میزان 100 میلیارد دلار بود که امروز با توسعه حوزه تولید و حمل و نقل به این رقم رسیده است.

غضنفری با اشاره به سه حوزه توسعه کشتیرانی، کشتی سازی و توسعه خدمات دریایی تصریح کرد: در توسعه کشتیرانی علیرغم فشارهای چندین کشور دنیا به اهداف مورد نظر دست پیدا کردیم و مردم تحریم را در بازار احساس نمی کنند.

وی افزود: 163 فروند کشتی لجستیک حمل و نقل دریایی را تشکیل می دهند که این سرمایه عظیم با پشتیبانی کشتی سازی می تواند به فعالیت ادامه دهد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مهمترین شرکت در استان هرمزگان مربوط به کشتی سازی است افزود: امسال شاهد راه اندازی یک فروند کشتی دیگر از صنایع کشتی سازی کشور بودیم و کشتی سازی تاکنون 15 فروند از شناورهای بزرگ داخلی و خارجی و 25 فروند شناور کوچک تعمیر کرده است.

وی با بیان اینکه شرکت کشتی سازی تلاش گسترده ای را در عسلویه آغاز کرده است اظهار داشت: و توافق سال گذشته بنا  اگر کشتی سازی ایران بتواند نیازهای کشتیرانی را پاسخ دهد دو شرکت بزرگ کشتیرانی نفتکش و کشتیرانی جمهوری اسلامی ساخت کشتی هایشان را به کشتی سازی بدهند.

غضنفری با اشاره به اینکه از ظرفیت خالی کشتی سازی استفاده خواهیم کرد اظهار داشت: تا زمانی که توان کشتی سازی داخلی برای تولید کشتی و تعمیرات جوابگو باشد کشتیرانی و شرکت نفتکش باید سفارشات خود را به این شرکت بدهند.

وی با بیان اینکه مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران سرمایه در گردش خود را آماده کند افزود: اگر توان داخلی جوابگوی تامین نیاز نباشد شرکت کشتی رانی جاز خواهند بود تا از شرکت های خارجی خریداری کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص توسعه خدمات دریایی بیان کرد: سالانه 53 هزار کشتی خارجی و داخلی از دریای عمان و خلیج فارس عبور می کنند که 70 تا 80 درصد نیاز سوخت رسانی آنها را کشورهای همسایه انجام می دهند که این به این معناست که سهم مان را واگذار کند.

غضنفری افزود: سالانه 200 میلیون تن نفت کوره در جهان به کشتی ها فروخته می شود که پیش بینی می شود این رقم به 400 میلیون تن برسد بنابراین ما باید سهم خود را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: 80 درصد از فعالیت سوخت رسانی به کشتی ها در 10 بندر انجام می گیرد که 32 درصد آن نیز در 3 بندر فعالیت بیشتری دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: عملیات بانکرینگ و صادرات سوخت در سال 85 ، نیم درصد بود که در سال 86 به 5 درصد رسید که بسیار رقم اندکی بود اما در سال 87 به 14 درصد و در سال جاری هم به 20 افزایش داشت که هنوز هم حجم بسیار کمی بشمار می رود.

وی با اعلام اینکه به زودی فعالیت مشابهی در قشم برای سوخت رسانی به کشتی ها شروع می شود گفت: این افتتاح آغاز مجموعه ای از کارهای جدید در حوزه خدمات دریایی  است.

غضنفری با اشاره به تشکیل شورای عالی صنایع دریایی افزود: به زودی اولین جلسه این شورا با بررسی کشتی سازی، کشتیرانی و خدمات دریایی آغاز می شود.

کد خبر 1450317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha