سردار ابراهیم قائد رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: امنیت، آسایش، رفاه و آرامش جزو وظایف حکومت اسلامی است و پلیس و نیروهای مسلح تمام وقتشان را برای امنیت کشور گذاشته تا امنیت در کشور حاکم باشد.
وی اظهارداشت: امنیت در کشور به دلیل ایثارگریهای رزمندگان و شهداست و این ایثارگری چه در دوران هشت سال دفاع مقدس و چه اکنون مشت محکمی به دهان دشمنان است.
فرمانده پلیس گیلان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه یکی از نیازهای اساسی ملت " امنیت " است، ادامه داد: نیروی انتظامی امروز در صحنه های خدمت به مردم در خط مقدم قرار دارد.
سروان شهروز براری افزود: کارکنان نیروی انتظامی، ضابطان عام قوه قضائیه در مبحث پیشگیری از جرم ها بوده که ساز و کار پیشگیری انتظامی از وقوع جرم، به ضرورت از سوی آن اعمال می شود.
وی اظهارداشت: در کشور برابر قانون وظیفه کلی پیشگیری از جرم به عهده قوه قضائیه است که این قوه از طریق منابع خود، پیشگیری انتظامی از جرم را به انجام می رساند.
کارشناس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی گیلان گفت: قوه قضائیه از طریق اعمال قانون، اجرای مجازاتها و پیشگیری روانی از وقوع جرم ها را صورت می دهد.
وی ادامه داد: ضابطان عام قوه قضائیه در مبحث پیشگیری از جرم ها، کارکنان نیروی انتظامی هستند که پیشگیری انتظامی از وقوع جرم، به ضرورت در این سازمان پیش بینی و ساز و کار آن نیز آماده شده است.
براری افزود: در تعریفی که برای پیشگیری انتظامی از وقوع جرم در درون سازمان نیروی انتظامی صورت گرفته این وظیفه به عهده کلانتری ها، پاسگاه های انتظامی و ایستگاه های بازرسی نهاده شده است که به ترتیب تامین امنیت و پیشگیری از وقوع جرم ها در سطح شهرها و جاده ها را به عهده دارند.
وی گفت: کلانتری ها، پاسگاه های انتظامی و ایستگاه های بازرسی به عنوان نوک پیکان نیروی انتظامی در بخش پیشگیری و نیز مبارزه با جرم ها قرار دارند، که وظیفه اصلی و اولیه آنها پیشگیری انتظامی از وقوع جرم است.
کارشناس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی گیلان گفت: از طریق شعب و یا کارکنان واحد های تخصصی، نقش پیشگیری اولیه جرم ها و سپس ارجاع آنها به واحد تخصصی ذیربط ( تجسس، اطلاعات و مبارزه با مواد مخدر ) صورت می گیرد.
وی اظهارداشت: در صورتی که بخش پیشگیری از جرم کار خود را به خوبی انجام دهد و از کیفیت و کمیت لازم در این راستا برخوردار باشد، کار واحد های پیگیری جرم ها به حداقل خود خواهد رسید و به ضرورت نیروی کمتری در مجموعه قضایی به کارگیری خواهد شد.
براری ادامه داد: توجه به تخصصی کردن امور در پلیس باعث شد که در سال 1385 واحد تخصصی پیشگیری انتظامی تشکیل شود.
وی گفت: در بخش پیشگیری، واحد های تخصصی همچون پلیس امنیت، پلیس آگاهی، پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز سازماندهی شد.
کارشناس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی گیلان بیان داشت: سازماندهی امور پیشگیری انتظامی از جرم در یک واحد تخصصی و گسترده از مهمترین توفیقاتی است که می تواند در یک سیستم پلیسی به وقوع بپیوندد.
وی عنوان کرد: تشکیل این واحد تخصصی ( پلیس پیشگیری ) سبب می شود که پیشگیری لازم برای رفع کمبود ها و نواقص و معایب موجود در سیستم انجام شود.
براری یادآورشد: پلیس پیشگیری انتظامی ناجا در راستای وظایف تخصصی خود که همانا تقویت واحد های پیشگیری از جرم در سطح کشور ( کلانتری ها، پاسگاه ها و ایستگاه های بازرسی) و افزایش توان کمی و کیفی آنهاست، برنامه های را در نظر گرفته که به تدریج به مرحله اجرا در خواهد آمد.
نظر شما