۱۱ آبان ۱۳۹۰، ۱۶:۰۵

در دانشگاه تهران برگزار شد:

دومین نشست توسعه الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت

استاد اقتصاد دانشگاه تهران دهه چهارم انقلاب را دهه پیشرفت و عدالت خواند و گفت: اهداف توسعه اسلامی - ایرانی برگرفته از اعتلای انسان و ارتقای کرامت است.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی عزتی در دومین مرحله از سلسله نشست‌های الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با عنوان دهه چهارم؛ دهه پیشرفت و عدالت، گفت: توسعه برای هر کسی یک مفهوم خاص دارد و فرآیندهای فکری در هر گروهی با گروه یا اشخاص دیگر فرق می‌کند. به همین خاطر ما ایرانی‌ها هم با تکیه بر تفکر خود که ایرانی اسلامی است مفهومی خاص از توسعه ارائه می‌کنیم.

استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، اظهار داشت: اهداف توسعه اسلامی - ایرانی برگرفته شده از اعتلای انسان و ارتقای کرامت، آزادی و ارزش والای انسان، اجرای عدالت، تحقق زندگی بهتر در این جهان، تحقق زندگی بهتر در جهان پس از مرگ یا همان تکامل، تکامل مادی انسان، تکامل معنوی انسان و اعتلای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و سایر ابعاد است.

وی افزود: مفهوم توسعه همیشه در حال تکامل بوده است، هر کسی برای خودش و برای توسعه دیدگاهی خاص دارد یعنی هم راهکار آن که بر اساس بنیان‌ها و فرآیندهای فکری خود و هم مفهوم اصلی توسعه برای هر فردی یا گروهی متفاوت است. ما ایرانی ها هم می‌توانیم با تفکر خود که یک تفکر ایرانی - اسلامی است یک مفهوم خاص برای توسعه ارائه کنیم که تحت تاثیر دیدگاه‌ها و ایدئولوژی‌های خاص است.

عزتی ادامه داد: الگوی توسعه یک فرآیند است که وضع موجود را به وضع مطلوب تبدیل کند و این فرآیند ابزارهای خاص خود را می‌طلبد. اسلام خلاصه می‌شود به تعریف الله مبنای اسلام، الله و اصول آن همان اصول دین است و باید از اصول 5 گانه برداشت عملیاتی و اجرایی کنیم.

این استاد دانشگاه تهران همچنین پایه مدیریت اصولی ایران را قانون اساسی دانست و گفت: ایمان به کرامت و آزادی توام با مسئولیت یکی از اصول قانون اساسی ایران است که در اصل دوم قانون گنجانده شده که برای اعتلای ایران است.

وی یادآور شد: علم هم از ابزارها و وسائلی است که بشر از آن استفاده می‌کند و راه را به انسان نشان می‌دهد که مجموعه‌ای از دانستنی ها است و اگر رابطه‌ها را پیدا کنیم که از وضع موجود به وضع مطلوب تغییر دهیم، می‌توانیم از علم استفاده کنیم و مسیری را درست برای توسعه پیش ببریم.

عزتی تاکید کرد: فقدان نظریه‌های توسعه نقص دانش ما است که برای طراحی الگوی ایرانی - اسلامی  باید شرایط را در نظر بگیریم و توانمندی‌های خاص، ظرفیت های خاص و قابلیت‌های خاص باید با الگوی اسلامی - ایرانی هماهنگ باشد و در توسعه و پیشرفت الگوی مدنظرمان لحاظ شود.

وی ادامه داد: دهه چهارم انقلاب اسلامی، دهه پیشرفت و عدالت است که باید در تمام زمینه‌ها مدنظر قرار گیرد تا هر چه سریعتر الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت را در کشور جا بیاندازیم.

کد خبر 1450822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha