۱۲ مرداد ۱۳۸۲، ۱۱:۲۰

"سيمين دخت وحيدي" ، شاعر معاصر در گفت و گو با "مهر":

عده اي مانع رشد "شعر زنان" هستند

عده اي مانع رشد "شعر زنان" هستند

عده اي از رشد شعر زنان در كشور ما ممانعت مي كنند و به شيوه هاي مختلف نمي گذارند كه جريان هاي ادبي در بانوان ايران به پويايي و تكامل خود نزديك شود.

خانم  سيمين دخت وحيدي شاعر و نويسنده معاصر در گفت و گو با خبرنگار ادبي "مهر" با بيان اين مطلب گفت: من قصد ندارم كه ادبيات زنان و مردان را از يكديگر تفكيك كنم ، به اعتقاد من قوت اثر بايد به عنوان معيار اصلي قرار بگيرد ، اما وقتي مي بينم كه زنان سختكوش و هدفمند در حوزه  ادبيات چندان مورد توجه قرار نمي گيرند، مطمئن مي شوم كه عده اي به تفكيك ادبيات زن و مرد مي انديشند.
وي با تاكيد بر اين كه اين بي توجهي ها به هيچ عنوان نمي تواتد موجب به ايستايي ادبيات در قشر زنان شود ، افزود : بانوان موفقي در گوشه و كنار كشور داريم كه آثار ادبي و هنري بسيار درخشاني در كارنامه خود دارند و در صورتي كه جدي گرفته شوند ، مي توانند به شكل مطلوبي در ادبيات معاصر ، جريان سازي كنند.
اين شاعر و نويسنده در ادامه صحبت هاي خود با خبرنگار ادبي مهر گفت: اگر قرار باشد در كشوري كه قوانين اسلامي در آن حاكم است نيز بين حقوق اجتماعي و فرهنگي زنان و مردان تفاوت قائل شويم ، نمي توانيم منتقد فرهنگ هاي ديگر در جهان باشيم.
وحيدي جريان شعر زن در كشور را پويا و توفيق بخش خواند و گفت : مكنون باقي ماندن اشعار و داستان هاي موفقي كه توسط زنان خلق مي شود ، نمي تواند دليل فقدان آن باشد ، علت اصلي اين خلا ، ميدان ندادن به زنان و ناديده گرفتن توانمندي هاي آنان است.
اين بانوي شاعر با يادآوري شعر و خاطره حضور موفق زنده ياد "سپيده كاشاني" خاطر نشان كرد: در سرزميني كه معطر به حضور و اشعار پروين اعتصامي و ديگر زنان موفق شاعر و اديب است كه همواره نام و اثر آنان در تاريخ خواهد ماند ، به صورت آشكار توسط عده قليلي كه مراكز سياست گذاري فرهنگي وفرهنگ سراها را تصاحب كرده اند ، به انديشه و قلم زنان متعهد بي توجهي مي شود.
وي در توضيح بيشتر اين اظهار نظر گفت: چند نفر كه تعدادشان بسيار اندك است و انصافا كاري براي شعر و ادبيات متعهد نكرده اند، به صورت باندي و انحصاري ، به اسم ادبيات ، براي خود و اطرافيانشان برنامه ريزي مي كنند!
وحيدي افزود : اين افراد سالهاست كه  در حوزه هنري ، صدا و سيما و فرهنگسراها جاخوش كرده اند و به ديگران اجازه رشد نمي دهند.
وي گفت : اين افراد كه براي اهل ادبيات ناشناخته نيستند، به كرات در جشنواره هايي كه توسط خودشان راه اندازي شده به خودشان جايزه داده اند و فقط آثار ضعيف خودشان را منتشر كرده اند.
سيمين دخت وحيدي با انتقاد از سياست گزاران فرهنگي در چند سال اخير تصريح كرد: جايگاه  هنر و ادبيات متعهد در كشور ما بسيار كم رنگ شده است و اميد چنداني به ترميم اين وضعيت نيست ، مگر آن كه فكري جدي براي اين قضايا شود.
وي افزود : از نكته هاي بارز اين سياست گزاري اشتباه ، توجه افراطي به نويسندگان غربي و خارجي و  تحت تاثير قرار دادن جامعه قلم به دست در داخل كشور است كه ضررهاي جبران ناپذيري بر پيكره فرهنگ و ادبيات ما وارد آورده است.
اين بانوي شاعر و نويسنده كه تا به حال آثار متعددي از قلم او در حوزه ادبيات دفاع مقدس خوانده ايم ، گفت : آقاي "پائيلوكوئيلو"در كتاب" كيمياگر" خود كه تا امروز به گواهي رسانه ها حدود چهل ميليارد دلار فروش داشته ودر كشور ما هم به او جايزه داده شد ، اسلام و مسلمانان را زير سوال برده است .
وحيدي گفت : در عين حال نمي توانم برجستگي هاي تكنيكي كيمياگر را ناديده بگيرم ، سوال من اين است كه اكنون در كشوري كه صاحب تمدن و فرهنگ و قلم است ، چند تا پائيلو كوئيلو داريم و چرا تربيت نسل نويسنده و شاعردر دستور كار متوليان فرهنگ جامعه نيست؟
وي گفت : جريان مشكوكي تلاش مي كند كه كارآمدي ادبيات و هنر زن را در جامعه امروزما ناديده بگيرد كه اين كار به هدف هاي دشمنان در تهاجم فرهنگي كمك بسياري مي كند، آيا كتاب هاي رنگارنگ با محتواي ضداخلاقي و غير فرهنگي را كه توسط برخي از زنان مملكت خودمان نوشته مي شود ، نمي بينيم ؟ آيا اين پديده تلخ ، نتيجه بي اعتنايي به قلم و انديشه زن نيست ؟ اگر به موقع اين استعدادها را جذب مي كرديم ، آيا چنين اتفاقي مي افتاد؟
سيمين دخت وحيدي افزود : حتي خانم "سيمين بهبهاني " هم در آن اوايل ، شعرهاي خوبي براي انقلاب اسلامي سرود كه بعد ها همين كم لطفي ها و بي توجهي ها باعث شد كه ادبيات معاصر انقلاب اين نيروي اثر گذار ادبي را از دست بدهد ، من نمي دانم كه اين غفلت تا كي مي خواهد تكرار شود؟
اين بانوي شاعر در ادامه صحبت هاي خود گفت : براي اثبات حرف هاي خودم هيچ واهمه اي ندارم و معتقدم كه سكوت در اين زمينه  نوعي خيانت به ادبيات و هنر متعهد است كه در اين معركه ، بيش از هر چيز ديگري آسيب مي بيند.
وحيدي افزود: بخش كوچكي از مشكلات موجود را در يك جلسه شعر با مقام معظم رهبري نيز مطرح كرده ام كه ايشان هر گونه انحصار طلبي را در حوزه شعر ناروا دانستند و كساني كه آنجا بودند ، اين جمله را شنيدند.
وي تصريح كرد: افرادي را در حوزه هنري و سازمان فرهنگي ، هنري شهرداري  مي شناسم كه به  بستگان نزديك خود ، مسئوليت فرهنگي و ادبي واگذار كرده اند در صورتي كه فرد مورد نظر اصولا با اين وادي بيگانه است ، آيا اين رانت خواري در حوزه فرهنگ و ادبيات نيست؟ 
سيمين دخت وحيدي  به تازگي  مجموعه شعر "هشت فصل سبز و سرخ" را با موضوع دفاع مقدس با مشاركت انتشارات برگ زيتون ، منتشر كرده است.

کد خبر 14511

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha