۱۵ دی ۱۳۸۳، ۱۰:۳۱

ضرورت ها و دستاوردهاي اختصاص بودجه مستقل به مساجد(7) :

عضو كميسيون فرهنگي مجلس : هدايت كمك هاي فرهنگي و هنري دولت به مساجد،فعاليت اين پايگاهها را ارتقا مي بخشد

آريان منش عضو كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به نقش و جايگاه مساجد از صدر اسلام تا به امروز ، اين اماكن را سمبل وحدت و اصلي ترين پايگاه دين و معنويت معرفي كرد و گفت : بهتر است ساخت و ساز مساجد به صورت مردمي انجام شود اما در زمينه برنامه هاي فرهنگي و ساماندهي به اين فعاليت ها ، كمك هاي جنبي دولت به منظور ارتقا عملكرد مساجد بسيار مؤثر خواهد بود .

جواد آريان منش عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اظهار داشت : در طول تاريخ اسلام و در واقع از صدر اسلام تا به امروز ، مساجد در تمام شئون اجتماعي ، سياسي ، قضائي ، حل و فصل دعاوي و حتي آموزش و پرورش ، نقش تعيين كننده اي داشته اند .

عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اين كه مساجد همواره سمبل وحدت بوده و هستند ، اين اماكن را اصلي ترين پايگاه دين و معنويت معرفي كرد .

وي با اشاره به اين كه از ابتداي پيروزي انقلاب ، مساجد كاركردهاي مختلفي در پيروزي انقلاب داشته و در بسيج نيروها، ساماندهي و اعزام آنها نيز بسيار سهيم بوده اند  گفت : امروز نيز مساجد به واسطه كانون هاي فرهنگي - هنري كه در جوار آنها فعاليت مي كنند ، سهم مهمي در غني سازي اوقات فراغت نوجوانان و جوانان دارند .

آريان منش افزود : كانون هاي فرهنگي -هنري كه در كنار مساجد شكل گرفته ، موقعيت بسيار خوبي را براي توسعه فرهنگ و كتابخواني در در سطح جامعه ايجاد كرده است .

وي با اشاره به محدويت فضاهاي فرهنگي كشور، پراكندگي مناسب جغرافيايي مساجد را يادآورشد و گفت : با بهره گيري از فضاي  مساجد متعددي كه به همت مردم  در مناطق مختلف كشور وجود دارند ، مي توان به خوبي در راستاي توسعه فرهنگ و هنر، در سطح جامعه فعاليت كرد.

عضو كميسيون فرهنگي مجلس  افزود : اگر بتوانيم در شرايط فعلي كه فضا مناسب تر است ، نقش و كاركرد مساجد را ارتقاء بخشيم و آنها را در جايگاه  واقعي خود، به عنوان اصلي ترين پايگاه مردم مسلمان احياء كنيم ، خيلي از مشكلات فرهنگي كشور برطرف خواهد شد .

وي با اشاره با يادآوري اين كه در مورد ساخت و تجهيز مساجد ، بهتر است اين امر توسط مردم و خيرين انجام شود گفت : اما كمك هاي جانبي دولتي مانند  برنامه ريزي هاي فرهنگي ، راه اندازي كانون هاي فرهنگي - هنري و ايجاد شرايط لازم به منظور برگزاري برنامه هاي فرهنگي متعدد ، با عنايت به وجود نيروهاي جوان و علاقمند، فعاليت هاي مساجد را ارتقاء ، گسترش و توسعه مي بخشد .

آريان منش افزود : خوب است كه دولت برنامه هاي فرهنگي مساجد را ساماندهي كرده و نهادهايي چون سازمان تبليغات اسلامي، بسيج و وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي بخشي از اعتبارات خود را به سمت مساجد سوق دهند تا فعاليت هاي اين پايگاه هاي معنوي بيش از پيش رونق گرفته و جوانان و نوجوانان جلب و جذب آنها شوند، شك نيست كه در چنين شرايطي حركت هاي سالمي در مساجد شكل خواهد گرفت .  

کد خبر 145142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha