به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، ایمون گیلمور وزیر امور خارجه عربستان با اعلام این خبر علت را فشار شدید مالی در ایرلند عنوان کرد و اظهار داشت: پست دیپلماتیک ایرلند در واتیکان دارای کمترین بازگشت سرمایه گذاری خارجی است.
وی افزود: دولت اعتقاد دارد منافع ایرلند در مقر پاپ را می توان به صورت مؤثر از سوی یک سفیر غیر مقیم تأمین کرد و یک دپیلمات در یک کشور اروپایی دیگر می تواند این مسئولیت را برعهده بگیرد.
فدریکو لومباردی سخنگوی واتیکان اظهار داشت: نکته مهماین است که روابط دیپلماتیک میان مقر پاپ و کشورها در این مسئله مدنظر نیست.
این درحالی است که رهبران کاتولیک در ایرلند نسبت به این تصیم ابراز نگرانی کرده و یادآور شدند که واتیکان در میان نخستین کشورهای خارجی بوده است که استقلال ایرلند را در دهه 1920 از بریتانیا به رسمیت شناخت.
کاردینال شن بردی رهبر 4 میلیون کاتولیک ایرلندی گفت: به نظر می رسد این تصمیم کمترین توجهی به نقش مهم مقر پاپ در روابط بین الملل و روابط تاریخی میان مردم هر دو کشور طی قرون متمادی نشان نداده است.
در ماه ژوئیه نخست وزیر ایرلند واتیکان را محکوم کرد و مقر پاپ را به تلاش برای خدشه دار کردن تحقیقات ایرلند درباره میزان وسعت رسواییهای سوء استفاده جنسی کشیشها از کودکان متهم کرد. با گذشت دوماه از این اتهام واتیکان تکذیبیه ای با تمام جزئیات منتشر کرد.
ایرلند چون بسیاری از کشورها دارای دو پست دیپلماتیک در رم است که یکی برای واتیکان و دیگری برای ایتالیا است. براساس اظهارات وزیر امور خارجه ایرلند سفارت ایرلند در ایتالیا به محل کنونی سفارت ایرلند در واتیکان منتقل می شود و با این اقدام دولت ایرلند 3/3 میلیون دلار در سال صرفه جویی کرده است.
نظر شما