۱۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۳:۲۳

آزمایش موفقیت آمیز پانکراس مصنوعی قابل حمل

آزمایش موفقیت آمیز پانکراس مصنوعی قابل حمل

گروهی از پژوهشگران ایتالیایی در یک آزمایش پزشکی در عرصه بیماریهای متابولیکی نشان دادند یک بیمار دیابتی که از پانکراس مصنوعی قابل حمل استفاده می کرد یک روز کامل را بدون هیچ مشکلی خارج از بیمارستان گذراند.

به گزارش خبرگزاری مهر، 90 سال از کشف انسولین که کمبود آن منجر به بیماری دیابت نوع 1 می شود می گذرد.

اکنون گروهی از محققان دانشگاه پادوا استفاده از پانکراس مصنوعی قابل حمل را برای یک بیمار دیابتی تجویز و مشاهده کردند که این بیمار توانست یکروز کامل را بدون هیچ مشکلی خارج از بیمارستان سپری کند.

این دستگاه الکترونیکی کوچک، از طریق یک میکروپمپ که توانایی پمپاژ انسولین را دارد، یک حسگر زیر پوستی که می تواند سطوح گلیسمی خون را اندازه گیری کند و یک آلگوریتم کنترل که بر روی یک رایانه جیبی نصب شده است، عمل می کند.

بیمار داوطلب در آزمایش این دستگاه، تمام روز را خارج از بیمارستان سپری کرد، برای شام به رستوران رفت و شب در خانه خود بدون نیاز به تزریق انسولین خوابید.

در این دستگاه، رایانه جیبی که توسط خود بیمار کنترل می شود از طریق حسگر زیرپوستی سطح گلسیمی را به آلگوریتم کنترل ارسال می کند.

آلگوریتم دوز دقیق انسولین مورد نیاز را تعیین کرده و پمپ زیرپوستی این دوز را تزریق می کند. به این ترتیب می توان سطح انسولین را در سطوح نرمال حفظ کرد.

براساس گزارش آنسا، این پانکراس مصنوعی قابل حمل با باتری کار می کند و در فرانسه و ایتالیا در حال آزمایش است. نخستین آزمایشات پانکراس مصنوعی از سال 2008 آغاز شد.

کد خبر 1452048

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha