ابراهیم آقازاده روز شنبه، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از این تعداد 40 مورد پروانه اکتشاف و 35 مورد گواهینامه کشف بوده است.
وی با بیان اینکه 60 درصد ازمعادن دارای پروانه بهره برداری در استان فعال است، افزود: 900 نفر به صورت مستقیم و بیش از دو برابر این تعداد به صورت غیر مستقیم در معادن استان اشتغال دارند.
معاون معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل عمده محصولات استخراجی از معادن استان را به مصالح ساختمانی، کانیهای صنعتی و مواد معدنی فلزی طبفه بندی کرد.
آقازاده استخراج سنگهای تزئینی از جمله؛ مرمریت، تراورتن، گرانیت، عقیق، در منطقه نمین، کانیهای صنعتی چون کائولن، سیلیس، پرلیت، پزولون، کربنات کلیسیم و پوکه های معدنی ، آهک و رس را از جمله این محصولات برشمرد.
معادن اردبیل نیازمند اعتبار
وی حل مشکل اعتبار را نیاز ضروری بخش معدن استان دانست و اظهار کرد: از مجموع 20 زون اولویت دار اکتشافی کشور سه زون در سطح استان است که برای فعال کردن آنها نیاز به عملیات و اعتبار است.
به گفته وی این سه زون شامل؛ زون "طارم" در مناطق زنجان و جنوب استان، زون "تالش" منطقه گیلان و اردبیل ، و زون "ارسباران" منطقه مشگین شهر است و کانیهای معدنی از جمله مواد فلزی در آنها وجود دارد.
عملیات مطالعاتی در معادن مهم استان آغاز شد
این مسئول عنوان کرد: اکنون در جنوب خلخال ارتفاعات کوههای باغرو، شمال مشگین شهر اطراف رودخانه قزل اوزن و منطقه اهر چای عملیات مطالعاتی و حفاریهای لازم توسط سازمان زمین شناسی کشورو شرکت معادن مس ایران در حال اجرا است و در صورتی که عیار مواد معدنی آنها توجیه اقتصادی داشته باشد تبدیل به معاون بهره بردار خواهد شد.
معاون معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در پاسخ به این سوال که اکتشاف در برخی از معادن سبب آسیب زدن به زیبایی منطقه اردبیل بویژه در منطقه گردشگری سردابه شده است، اظهار کرد: طبق قانون هر معدنی قبل از آغاز فعالیت باید از سازمانهایی چون محیط زیست و منابع طبیعی و گردشگری مجوز دریافت کند که تمامی معادن استان این مجوز را دارند.
به گفته آقازاده سازمان صنعت، معدن و تجارت برای حفظ بیشتر محیط زیست به صورت مستمر موارد را کنترل می کند و تذکرات لازم را می دهد.
این مسئول همچنین ارتباط بخش صنعت و معدن استان را در سالهای اخیر با دانشگاه، پویا و سازنده دانست و اجرای طرح تدوین سند راهبردی توسعه بخش صنعت و معدن استان، و طرح آمایش سرزمینی را از جمله برنامه های تعامل بین دانشگاه و بخش صنعت در استان عنوان کرد.
وی در پایان به برنامه های آینده بخش معدن استان اشاره کرد و ارتقای کیفی عملیات اکتشاف با رویکرد علمی با استفاده از کارشناسان مجرب، استفاده از ماشین آلات مدرن در مطالعه و عملیات اکتشاف و افزایش پروانه های بهره برداری صنعتی را از جمله این برنامه ها برشمرد.
نظر شما