به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به اهمیت نقش پزشکان خانواده در ارائه خدمات استاندارد به مادران باردار و ارجاع موارد ضروری برای مراقبتهای ویژه، گروه سلامت خانواده و جمعیت برگزاری پنج دوره آموزشی مراقبتهای ادغام یافته سلامت مادران را برای پزشکان خانواده با همکاری اعضای هیات علمی بخش زنان ،برگزار می کند.
در این راستا دوره های اول و دوم و سوم آموزش، به ترتیب در شهرستانهای بوانات و شیراز برگزار شدهکه جمعا 190 نفرتحت آموزش قرار گرفته اند.
شناسایی و ارجاع به موقع مادران باردار که به مراقبت ویژه نیاز دارند از مواردی است که بر اساس تحقیقات انجام شده می تواند آمار مرگ مادران باردار را کاهش دهد.
نسبت مرگ و میر مادران از عوارض بارداری و زایمان از مهم ترین شاخصهایی است که نشان دهنده توسعه کشورهاست. میانگین این شاخص در کشورهای در حال توسعه 200 و در کشورهای توسعه یافته 20 در یکصدهزار موالید زنده است. مرگ مادران جزو مرگهای غیر قابل قبول (قابل اجتناب) محسوب می شود زیرا بسیاری از این موارد مرگ و میر با توجه به علل آن ها قابل پیشگیری هستند.
با مرگ مادر، خانواده رکن اصلی در مدیریت و مراقبت از خانواده و به خصوص کودکان را از دست می دهد و بقا، سلامت و آموزش کودکان به شدت آسیب می بیند به نحویکه با مرگ مادر احتمال مرگ کودک تا پنج سالگی سه برابر می شود.
براساس اهداف توسعه هزاره، همه کشورها متعهد شده اند نسبت مرگ و میر مادران تا سال 2015 حدود 75درصد نسبت به سال 1990 کاهش یابد. در این راستا میزان مرگ و میر این گروه در کشور ایران باید از 28 در یکصدهزار تولد زنده به 16در یکصد هزار تولد زنده کاهش یابد.
نظر شما