به گزارش خبرنگار مهر، همدان از استان های غربی کشور است که علاوه بر ویژگی های طبیعی و جغرافیایی دارای گذشته های دور و فرهنگی درخشان است به طوری که بیش از هزار و 500 اثر در این استان دارای قدمت تاریخی است.
این استان انواع جاذبه های توریستی را حتی بیش از آنچه که مورد انتظار یک جهانگرد باشد در خود جای داده و به همین دلیل اگر شرایط و سازو کارهای لازم فراهم شود می تواند به بهشت گردشگری ایران در فصل های سرد سال تبدیل شود.
در تایید این ادعا می توان به وجود بیش از 500 روستا با طبیعت زیبا در این استان اشاره کرد، روستاهایی که هریک از لحاظ جغرافیایی و داشتن امکانات خدادادی با دیگری دارای تفاوتهای زیادی هستند به طوری که با ویژگیهای منحصر به فردی که دارند قادرند در یک زمان مشخص دوستداران میراث فرهنگی را به خود جذب کند.
سرزمین کهنسال همدان هزاران رمز و راز در دامان خود دارد
سرزمین کهنسال همدان که تاریخ، فرهنگ، سنتها و آداب و رسوم دیرپایش همواره گویای جاودانگی و قدمت ریشه دارش بوده است، هزاران رمز و راز دیگر را در دامان خود دارد.
یادها و یادبودها و آثار باستانی که تاریخ پربارش را به نظاره می نشیند، موقعیت ویژه جغرافیایی، طبیعت زیبا و فریبنده، آثار باستانی از دوران مختلف، هریک خاطراتی را برای خیل مسافران دارند.
صنایع دستی زیبا که هنر زنان و مردان بومی را متبلور می کند، فرهنگ غنی بومی که آداب سنن و موسیقی دلفریب و پرجاذبه ای را برای مشتاقان عرضه می کند، امکانات طبیعی و سیاحتی و مناطق روستایی در حاشیه شهرها که در فریبندگی باغها منعکس می شود، همه مجموعه ای از جذابیتهای توریستی همدان محسوب می شوند.
یکی از شاخصهای مهم برای جهانگردان و گردشگران در تعیین مقصد، داشتن خصوصیات منحصربه فرد و جاذبه ها و دیدنی هایی است که ممکن است دسترسی به آنها در سایر نقاط میسر نباشد.
باتوجه به ویژگیهای فرهنگی، توریستی شمرده شده برای همدان این استان دارای شاخص های زیادی دراین زمینه است.
توسعه دهکده گردشگری با هدف بالابردن ظرفیت ها باید مد نظر باشد
کارشناسان فرهنگی و گردشگری ابراز می دارند اجرای طرحهای گردشگری متناسب با آب وهوای این استان شامل طرح توسعه دهکده گردشگری با هدف بالابردن ظرفیت ها باید مد نظر باشد.
یکی از کارشناسان گردشگری همدان در این خصوص با بیان اینکه گردشگری همدان در فصل سرما تقریبا تعطیل است، گفت: در ایران و استان همدان در نیمه نخست سال بیشتر به سفر توجه میشود و از این رو گردشگری در همدان در فصول سرما تقریبا تعطیل است.
مریم تبلوری درباره جایگاه گردشگری پاییزی و زمستانی اظهار داشت: باید با ایجاد زیرساختهای مناسب در مناطق سردسیر کشور، انجام تبلیغات لازم و برگزاری جشنوارههای گردشگری به موازات توسعه ورزشهای خاص این فصل به رونق گردشگری در فصل سرما کمک کرد.
ظرفیتهای گردشگری همدان ناشناخته مانده است
تبلوری با بیان اینکه ظرفیتهای گردشگری همدان تنها به فصول بهار و تابستان محدود نمیشود، گفت: همدان از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است که میتواند در فصول پاییز و زمستان نیز مورد توجه قرار بگیرد اما متاسفانه کمتر شناخته و معرفی شدهاند.
وی با بیان اینکه سفر و گردشگری نباید تنها به بازدید از جاذبهها و منابع فرهنگی در فصول گرم سال و ایام پیک محدود شود، افزود: جاذبههای اقلیمی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری به شمار میروند که تقریبا تمام استانهای کشور از جمله همدان از این جاذبهها در اشکال مختلف بهرهمند هستند.
تبلوری با اشاره به اینکه از جمله این جاذبهها میتوان به چشمهها، چشماندازهای طبیعی و سایر منابع طبیعی اشاره کرد، گفت: این موارد در فصول سرما به عنوان جاذبهای خاص در حوزه گردشگری طبیعی ارزشمند هستند و علاقهمندان را به سوی خود جذب میکنند.
آداب و روسوم مردم همدان در فصل سرما جاذبه گردشگری محسوب می شود
وی افزود: آئینها و رسومی که به مناسبت فصل سرما در استان همدان و شهرستان های مختلف آن برگزار میشود برای بسیاری جذاب است.
این کارشناس گردشگری ادامه داد: مردم استانهای مختلف با توجه به فرهنگ خاص خود در فصول سرد سال مراسمهای آیینی متنوعی را برگزار میکنند، که ممکن است برخی از این آئینها همچون شب یلدا که در سراسر کشور مرسوم است در مناطق مختلف با آداب گوناگون و متنوعی برگزار شود و چنین مراسمی خود جاذبهای گردشگری برای فصل سرما محسوب میشود.
وی ورزشهای زمستانی را بهانهای مناسب برای رونق گردشگری در فصول سرد سال دانست و گفت: اگرچه تفریحات زمستانی از هزینه بالایی برخوردار است و تنها برای قشر خاصی امکان استفاده از ورزشهای زمستانی همچون اسکی وجود دارد، اما برای علاقهمندان به این ورزش نیز پیستهای اسکی مناسبی در استانهای غربی از جمله همدان موجود است که نیاز به معرفی بیشتر دارد.
باید امکان استفاده از ظرفیتهای گردشگری همدان در تمام ایام سال فراهم شود
وی تاکید کرد: باید با برنامهریزی مناسب امکان استفاده از ظرفیتهای موجود را در تمام ایام سال فراهم کرد.
یکی دیگر از فعالان گردشگری همدان نیز بر لزوم همراهسازی گردشگران با ظرفیتهای فصل سرما و معرفی پتانسیلهای این فصل در حوزه گردشگری تاکید کرد.
حسین امام پور درباره اهمیت توسعه گردشگری پاییزی و زمستانی گفت: کشور ایران از اقلیم چهارفصل برخوردار است و این تنوع آب و هوایی موجب شده آمار سفر در فصول مختلف سال در نوسان باشد.
امام پور ادامه داد: در این میان فصول بهار و تابستان به دلیل برخورداری از شرایط جوی پایدار بیشترین آمار گردشگران را از آن خود کردهاند اما سفر در فصلهای پاییز و زمستان به دلیل مسائل آموزشی و سرمای هوا دچار رکود میشود.
وی افزود: فصلهای پاییز و زمستان به ویژه آخرین فصل سال در زمینه سفر و گردشگری از اقبال چندانی برخوردار نیستند و همواره شاهد رکود صنعت گردشگری در این فصول از سال بودهایم؛ این در حالی است که این دو فصل از ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری برخوردار هستند.
ظرفیتهای گردشگری همدان در فصل سرد سال معرفی شود
وی با تاکید بر لزوم همراهسازی گردشگران با فصل سرما و مطرح شدن ظرفیتهای گردشگری فصل زمستان گفت: از دلایل این رکود نبود اطلاعات کافی در خصوص گردشگری زمستانه است که تاثیر زیادی در کاهش آمار سفرهای فصل زمستان دارد.
امام پور با ضروری دانستن فراهمسازی قابلیتهای گردشگری زمستانه و ایجاد زیرساختهای مناسب در این زمینه گفت: وجود دو رشته کوهالبرز و زاگرس که در استانهای مختلف گسترده شدهاند، زمینه مناسبی را برای علاقهمندان گردشگری در یخ و برف فراهم کرده است.
وی گفت: در این زمینه بسیاری از استانهای غربی کشور از جمله همدان از ظرفیتهای خوبی در حوزه ورزشهای زمستانی همچون اسکی برخوردار هستند که معرفی این ظرفیتها در کنار توسعه زیرساختها در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.
گذشته از این موارد وجود غار علیصدر در همدان که خود به عنوان یکی از غارهای شگفت انگیز جهان مطرح است نیز پتانسیلی برای کشاندن گردشگران به این منطقه به شمار می رود.
وجود 27 روستای هدف گردشگری در همدان از جمله روستای سنگی ورکانه، امتیازات منحصر به فرد تله کابین گنجنامه و وجود سراب های زیبا و چشمه های خروشان در استان همدان هریک برای معرفی همدان نقش به سزایی دارد که باید برای رونق گردشگری در فصل پاییز و زمستان مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما