به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا گلرو پیش از ظهر یکشنبه در جلسه ستاد بزرگداشت مراسم هفته پژوهش استان، با اشاره به قانون الزام حداقل نیم درصد از اعتبارات دستگاه ها به امور پژوهشی، اظهار داشت: طی بررسی های انجام شده در موافقت نامه های مبادله شده از سوی دستگاه ها، هیچ گونه اعتباری در خصوص اقدامات پژوهشی پیش بینی نشده است.
وی با اشاره به اهمیت پژوهش در توسعه اقتصادی، عنوان کرد: بحث پژوهش و توجه به این مقوله به عنوان رویکرد پایه در کل کشور مطرح شده و پایه تحول و نوآوری در کشور است.
گلرو با بیان اینکه در گذشته پژوهش در دستگاه ها اجرایی به صورت نمایشی و صرفا برای مطرح شدن آن دستگاه بوده است، افزود: این گونه پژوهش ها نقشی در گره گشایی مشکلات نداشته و هیچگونه جنبه عملیاتی و اجرایی نداشته اند.
پژوهش ها باید کاربردی ارائه شوند
وی با تاکید بر اینکه توجه به کاربردی و عملیاتی بودن پژوهش ها در انتخاب آنها باید مد نظر قرار گیرد، بیان داشت: پژوهشها باید در حل مشکلات گره گشا باشند.
به گفته وی تولید و توسعه علم و دستیابی به فناوری برای ارتقای جایگاه علمی نیازمند مطالعه و پژوهش نخبگان و محققان دانشگاه ها، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی است.
وی خواهان شناسایی مسائل و رفع مشکلات با استفاده از پژوهشهای کاربردی شد و افزود: پژوهشهای کاربردی و عملیاتی در ستاد پژوهش باید بررسی شده و در هفته پژوهش تجلیل شوند.
گلرو با اشاره به اینکه امسال دستگاه ها و شهرستانها به طور مستقل برنامه ای در هفته پژوهش برگزار نخواهند کرد، اظهار داشت: کلیه فعالیت های این هفته در یک برنامه متمرکز در مرکز استان برگزار خواهد شد.
وی کاربردی بودن پژوهش، تاثیر گذاری پژوهش در توسعه فرصت های استان، پژوهشگر حوزه علوم دینی، دانشجویان برتر پژوهش که در کشور حائز مقام شدند، دستگاهی که در زمینه جذب اعتبار پژوهش اقدام کرده و پژوهشگر علمی و تخصصی را از جمله ملاک های انتخاب پژوهشگران برتر استان عنوان کرد.
وی بیان داشت: کمیته علمی جشنواره تجلیل به دانشگاه بیرجند واگذار شده که مسئول این کمیته باید به درستی مسائل مورد نظر را به درستی بررسی کند.
نظر شما