به گزارش خبرنگار مهر، مهناز اشرفی ظهر یکشنبه درکارگروه زیربنایی استان کرمان گفت: مراحل اجرایی کار در روستای میمند برای آماده سازی پروژه و ثبت جهانی آن در حال اتمام است.
اشرفی ادامه داد: تنها در چند مورد نیاز به توجه ویژه ادارات برای تسریع در اجرای پروژه داریم.
وی یادآورشد: با توجه به تعداد اندک روستاهایی که در دنیا به ثبت جهانی رسیده اند پروژه میمند برای ثبت جهانی شدن از حساسیت های بالایی برخورداراست.
این مسئول ادامه داد: از لحاظ علمی و بعد پژوهشی نظام خاصی در میمند وجود دارد که مورد تایید یونسکو است و این امر یکی از امتیازات مثبت طرح است.
اشرفی یادآورشد: چندی پیش در مسابقه یونسکو که جایزه 10هزار دلاری داشت طرح حفاظتی این روستا برنده شد و به همین دلیل مصر هستیم پرونده میمند هرچه سریعتربرای ثبت جهانی ارسال شود.
وی بومی سازی کلیه ساخت های موجود در روستا را از جمله برنامه های در دست اجرا دانست و افزود: مرکز اطلاع رسانی و موزه ای این روستا آماده شده است و تمامی واحدهای ساخت جدید و متضاد با زیست بوم منطقه، تخریب و بومی سازی شدند.
این مسئول از راه اندازی کوره گچ نیم پخت در این روستا خبر داد و گفت: از جمله مزایای این گچ که کاربرد زیادی در مقاوم سازی آثار تاریخی دارد این است که به مرور زمان سخت تر و محکم تر می شود و حتی می توان از آن در تسطیح برخی معابر این روستا استفاده کرد.
اشرفی یادآورشد: اولین همایش معماری دست کند نیز با هدف معرفی معماری بومی این روستا اردیبهشت سال آینده برگزار می شود.
وی ادامه داد: اجرای پارک کودکان، باغ گیاهان میمند و احیای ساختمان بومی برخی اماکن سنتی روستا از دیگر فعالیت های انجام شده است.
مسئول پایگاه میراث فرهنگی میمند ادامه داد: سیستم برق رسانی و آب رسانی روستا و بحث مخابرات روستا نیاز به همکاری مسئولان استان کرمان دارد و در صورت تامین بودجه آن طرح روستای تاریخی میمند در فروردین ماه سال آینده آماده بازدید نهایی کارشناسان یونسکو خواهد شد.
نظر شما