۱۶ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۰۲

گزارش خبری مهر/

29 نقطه در تهران برای ایجاد شبکه ملی فرهنگی/ ارائه خدمات اینترنت پاک

29 نقطه در تهران برای ایجاد شبکه ملی فرهنگی/ ارائه خدمات اینترنت پاک

طرح کلان ملی شبکه فرهنگی به منظور ایجاد بستری مبتنی بر فناوری ارتباطی و پاک از ناهنجاریها برای دسترسی به آثار فرهنگی اجرایی شد که در حال حاضر 29 نقطه در تهران برای راه اندازی شبکه ملی تعیین شده و هر استان از طریق پورتال پرسرعت به این شبکه وصل خواهند شد.

به گزارش خبرنگار مهر، طراحی، تجهیز و راه اندازی شبکه ملی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، یکی از طرحهای کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که از سوی این معاونت پیشنهاد و در آذر ماه 1388 به تصویب رسید.

از این پس این طرح با هدف تامین هزینه‌ ارتباطات پرسرعت میان مراکز فرهنگی در سراسر کشور با شبکه ملی داده ها، تهیه 200 عنوان بسته نرم افزاری رسانه ای جدید با مضامین و موضوعات فرهنگی و آموزشی متنوع و ایجاد شبکه ارتباطی اختصاصی VPN از طریق روشهای برون سپاری و استقرار مجموعه سامانه های نرم افزاری برخط بر روی شبکه ملی داده ها در دستور کار قرار گرفت.

چشم انداز ترسیم شده برای شبکه ملی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ایجاد بستری مبتنی بر آخرین فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی، پاک و پالوده از ناهنجاریها برای دسترسی به آثار، محصولات و خدمات فرهنگی، هنری و رسانه ای و اطلاعات، محتوا و خدمات عرضه شده در شبکه گسترده است. علاوه بر این قرار است با ایجاد این شبکه فرهنگی اطلاعات بخش فرهنگ ایرانی- اسلامی به سهولت در اختیار آحاد افراد جامعه در سراسر کشور قرار می گیرد.

در این راستا معاونت علمی تفاهم نامه ای با مرکز رسانه های دیجیتال و فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مجری طرح به امضا رساند و مبلغ 100 میلیارد ریال به وزارت ارشاد واگذار شد. این مرکز موطف شد تا بیش از 500 نقطه کشور به فناوریهای پیشرفته و تجهیزات مجازی مجهز می شوند.

در مراکز فرهنگی دیجیتال خدماتی در زمینه های نرم افزارهای رایانه ای، اینترنت پاک، بازیهای رایانه ای، محتوای مناسب برای تلفن همراه، خدمات الکترونیک، آموزش و ابزارهای پیشرفته تولید رسانه های دیجیتال ارائه می دهند.

تامین تجهیزات رایانه ای مورد نیاز 500 مرکز فرهنگی در سراسر کشور در مرحله اول و برای مرحله بعدی تا یک هزار مرکز و تامین هزینه‌ ارتباط پرسرعت میان مراکز فرهنگی در سراسر کشور با شبکه ملی داده‌ها و تهیه 200 عنوان بسته نرم افزاری رسانه ای جدید با مضامین و موضوعات فرهنگی و آموزشی متنوع از جمله اهداف این طرح است.

آخرین وضعیت شبکه ملی فرهنگی 

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت با اشاره به آخرین وضعیت شبکه ملی فرهنگی اظهار داشت: هدف ما ارتقای مراکز فرهنگی  در کشور است تا در مواجه با فضاهای جدید فرهنگی، دیجیتال و مجازی بتوانیم فرهنگ و مراکزی را که در این زمینه فعالیت می کنند را حفظ کنیم. بنابراین هر جایی که فضا باشد آمادگی فعالیت های فرهنگی داریم.

عیسی زارع پور با تاکید بر اینکه در این طرح به عرضه محصولات فرهنگی توجه شده است، افزود: این موارد مورد بررسی قرار گرفته، همچنین در آن به مقوله اینترنت پاک توجه شده است که شامل حوزه های مختلف تخصصی و علمی می شود.

وی از انتخاب 8 منطقه کشور به عنوان قطب و مرکز تخصصی در این حوزه خبر داد و یادآور شد: بر این اساس نخستین مرکز در قم راه اندازی می شود.

همکاری مرکز رسانه های دیجیتال با برخی دانشگاه ها

زارع پور با اشاره به امضای تفاهم نامه با دانشگاه شریف گفت: به منظور فرهنگ سازی در این زمینه با دانشگاه صنعتی شریف تفاهم نامه ای امضا شد. بر این اساس این دانشگاه اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی با هدف ارتقای دانش تخصصی جوانان در زمینه تولید محتوا خواهد کرد.

راه اندازی کتابخانه دیجیتال در طرح شبکه ملی فرهنگی

زارع پور همچنین تشکیل 100 کتابخانه دیجیتال در کشور را از دیگر برنامه های این طرح ملی نام برد و ادامه داد: در تلاش هستیم که 100 کتابخانه دیجیتال و مسجد را در جریان طرح شبکه ملی فرهنگی راه اندازی کنیم.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی اضافه کرد: با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تفاهم نامه ای امضا کردیم که بر اساس آن مرکز دیجیتالی برای ایرانیان خارج از کشور راه اندازی کنیم.

تعیین 29 نقطه در تهران برای راه اندازی شبکه ملی

زارع پور با اشاره به اینکه این طرح به صورت خودجوش راه اندازی و تولید محتوای بومی نیز در آن دیده شده است، ادامه داد: در حال حاضر پورتال مطبوعات نهایی شده و تا پایان سال 4 پورتال راه اندازی می شود.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی گفت: در این طرح نشریات در قالب پورتال جمع آوری و به نمایش در خواهند آمد. مراکز به موسسات فرهنگی تبدیل می شود و از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 29 نقطه در تهران برای راه اندازی شبکه ملی فرهنگی تعیین شده است و در هر استان نیز یک نقطه به صورت مرکزی از طریق پورتال پرسرعت به این شبکه وصل خواهد شد.

بهره گیری از توان ابر رایانه ها برای ارتقای توان شبکه ملی فرهنگ

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: از جمله کارکردهای شبکه ملی فرهنگی، تولید محتوای علمی است که می توان در اختیار دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی قرار گیرد.

دکتر نسرین سلطانخواه با تاکید بر بهره گیری از ابر رایانش ملی در شبکه ملی علمی فرهنگی، یادآور شد: به منظور ارتقای توان شبکه ملی فرهنگ می توانیم با استفاده از قابلیت های ابر رایانش ملی، محتوای این شبکه را ارسال کرد.
کد خبر 1454018

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha