۱۸ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۳۹

کارشناسان افغان در مهر-پایانی/

اختلاف غربیها در تسلط بر اورانیوم افغانستان/ ردپای خارجی ها در مطبوعات افغان

اختلاف غربیها در تسلط بر اورانیوم افغانستان/ ردپای خارجی ها در مطبوعات افغان

کارشناسان افغان در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به وابسته بودن جراید و شبکه های تلویزیونی افغانی به موسسات خارجی از اختلاف آمریکا و انگلیس برای تسلط بر اورانیوم افغانستان خبر دادند.

"سید احمد موسوی مبلغ" معاون سردبیر خبرگزاری صدای افغان و "سید محمدرضا موسوی" دبیر سیاسی این خبرگزاری در نشستی درغرفه مهر در هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها درباره وضعیت امنیتی افغانستان، افزایش شمار حملات خارجی و کشته شدن نظامیان ناتو این کشور، وضعیت پایگاه های نظامی آمریکا در افغانستان و آینده این کشور پس از ترور "برهان الدین ربانی" گفتگو کردند.

سید احمد موسوی مبلغ در رابطه با میزان دقیق منابع طبیعی افغانستان گفت: افغانستان دومین و بزرگترین دخایر آهن جهان را دارد. افغانستان همچنین دارای ذخایر عظیم گازی، سنگ های قیمتی بسیار همانند لاجورد، اورانیوم در غرب کشور، آهن و زغال سنگ است.

وی تاکید کرد: آمریکا و انگلیس برای تسط بر مناطقی که دارای اورانیوم هستند، اختلاف نظر دارند و وجود این منابع طبیعی خدادادی حس غربی ها را برای حضور در افغانستان تحریک می کند اما منافع اقتصادی دلیل اصلی حضور نیست.

طولانی شدن بحران افغانستان به نفع پاکستان خواهد بود، زیرا این کشور اقتصاد بحران زده ای را دارد و کمک ها برای این کشور بسیار حیات بخش است و یکی از راههای تداوم کمکها تداوم بحران در افغانستان است.
 

سید محمدرضا موسوی نیز به نوبه خود گفت: افغانستان جزو کشورهای نفت خیر منطقه نیز خواهد بود و در کنار دو حوزه گازی ایران و ترکمنستان به عنوان شش کشور برتر جهان به لحاظ دارا بودن منابع عظیم گازی شناخته می شود.

وی افزود: اما با این وجود معادن افغانستان دو مشکل اساسی را دارند، نخست این است که راه سازی زیادی صورت نمی گیرد و دومین مشکل قرار گرفتن معادن در ارتفاع سه هزار متری است که هزینه استخراج را زیاد می کند.

دبیر سیاسی خبرگزاری صدای افغان تاکید کرد: هدف اصلی آمریکایی ها از حضور در افغانستان و تاسیس پایگاه های دائمی مهار ایران، حضور در منطقه استراتژیک آسیای میانه و حضور در نزدیکی مرزهای چین و تثبیت جهان تک قطبی و در نهایت دستیابی به معادن و ذخایر طبیعی است.

سید محمدرضا موسوی گفت: آمریکایی ها از زمانیکه وارد افغانستان شدند به شکل هدفمندی حرکت کردند و برنامه های خود را پیاده کرده و حضور خود را تثبیت کردند و هم اکنون بهترین زمان برای مطرح کردن طرح تاسیس پایگاه های دائمی ایالات متحده در کشورمان است که به احتمال زیاد این قرارداد استعماری به امضا می رسد، زیرا کشورهای منطقه از جمله روسیه، چین و هند به استثنای جمهوری اسلامی ایران نشان دادند حاضرند با آمریکایی ها معامله کنند.

وی در رابطه با روابط کابل-اسلام آباد گفت: در پاکستان دو دولت داریم؛ یک دولت عرفی است که پس از انتخابات روی کار می آید و دیگری دولت واقعی است که همان ارتش است.

موسوی افزود: دولت عرفی پاکستان، "آصف علی زرداری" رئیس جمهوری و "یوسف رضا گیلانی" نخست وزیر معتقدند که طالبان در منطقه آینده ای ندارد و باید در پی تشکیل پیمان منطقه ای برای مبارزه با این پدیده باشد.

سید محمدرضا موسوی گفت: اما آنچه که پاکستان را دچار رفتار دوگانه کرده ارتش این کشور است؛ بدنه سیاسی ارتش پاکستان (آی اس آی) سازمانی است که اطلاعات تسلیحاتی و مالی و نقشه پایگاههای نظامی آمریکایی و افغانی را در اختیار طالبان قرار می دهد.

وی تاکید کرد: طولانی شدن بحران افغانستان به نفع پاکستان خواهد بود، چنانچه از ابتدای جنگ افغانستان تاکنون آمریکایی ها 20 میلیارد دلار به جیب زدند و هرچقدر این بحران ادامه پیدا کند پاکستان کمکهای بیشتری دریافت می کند و ازآنجا که پاکستان اقتصاد بحران زده ای را دارد کمک ها برای این کشور بسیار حیات بخش است و یکی از راههای تداوم کمکها تداوم بحران در افغانستان است.

سید احمد موسوی مبلغ در رابطه با فعالیت رسانه ها در افغانستان گفت: بیش از 30 شبکه تلویزیونی، دهها شبکه رادیویی و بیش از ده روزنامه فعال در افغانستان فعالیت می کنند؛ خبرگزاریها نیز تا حدی گسترش پیدا کرده اند اما 95 درصد این رسانه ها از سوی موسسات و سازمانهای غیر دولتی خارجی حمایت می شوند.

معاون سردبیر خبرگزاری صدای افغان افزود: دولت نظارت جدی را بر رسانه ها ندارد و حتی در شرایط فعلی نگران عدم نظارت دولت بر برخی رسانه ها هستیم. مدیر اجرایی تلویزیون یک افغانستان قطعا یک مدیر آمریکایی است و بر مطالبی که روی آنتن می رود، نظارت دارد و دولت نیز توان کنترل نشریات را ندارد.

آمریکا و انگلیس برای تسط بر مناطقی از افغانستان که دارای اورانیوم هستند، اختلاف نظر دارند و وجود این منابع طبیعی خدادادی حس غربی ها را برای حضور در این کشور تحریک می کند.
 

وی تاکید کرد: دلیل اینکه اخبار واقعی در افغانستان منتشر نمی شود این است که موسسات، سفارتخانه ها و رسانه های خارجی شدیدا از رسانه های افغانی حمایت مالی می کنند و در پس این حمایت مالی انتظار دارند مطالب دلخواه آنها منتشر شود.

سید محمدرضا موسوی نیز افزود: بیش از 200 هفته نامه ، روزنامه و ماهنامه در افغانستان فعالیت می کنند و برخی از  برنامه های تلویزیونی به صورت سراسری و مابقی تنها در برخی ازشهرها پخش می شوند.

وی تاکید کرد: فضای رسانه ای افغانستان به قدردی آزاد و پویا است که در 10 سال گذشته تنها یک شبکه تلویزیونی به دلیل دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی توقیف شد. هیچ رادیو و روزنامه ای در افغانستان وجود ندارد که به دلیل انتقاد از مقامات دولتی توقیف شود.

دبیر سیاسی خبرگزاری صدای افغان گفت: آنچه فضای رسانه ای افغانستان را شکننده کرده وابسته بودن جراید و شبکه های تلویزیونی به سازمانهای غیر دولتی و فشاری است که این سازمانها بر رسانه ها وارد می کنند.

کد خبر 1455768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha