به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به سرزمین وحی، علی لیالی رئیس سازمان حج و زیارت به همراه اعضای ستاد مکه مکرمه با حجتالاسلام سیدعلی قاضیعسکر نماینده ولیفقیه و سرپرست حجاج ایرانی دیدار و گفتگو کردند.
قاضیعسکر در این نشست که بسیار"صمیمی، دوستانه و صریح" بود، با دفاع از عملکرد یکساله بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در عملیات حج، تذکرات و توصیههایی به مسئولان سازمان حج و زیارت در این باره ارائه کرد.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: نتیجه زحمات یکسالهمان را در صحنه عمل مشاهده کردیم و با تلاش، همت و کوشش سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، امروز شاهد هستیم که بخش عظیمی از عملیات عظیم حج با کمترین دغدغه خاطر و نگرانی مردم به پایان رسیده است.
قاضی عسکر با بیان اینکه "اشکلات و مشکلات را باید با درایت حل کنیم"، اظهار داشت: انجام کارهای بزرگ قطعا با اشکال مواجه است، نباید صفر و صد بیندیشیم بلکه باید همواره به خط میانهای قائل باشیم.
هتل تشریفاتی جزو سیاستها نیست
وی با بیان اینکه در گام دوم باید متناسب با اهداف به برنامه ریزی بپردازیم، گفت: پیش بینی هتلهایی در سطح هتل "هیلتون" و "شرایتون" با سیاستهای ما همخوانی ندارد و به عبارت دیگر، اسکان حجاج نباید خیلی تشریفاتی باشد و نه خیلی دچار مشکل باشد و ذهن زائران عزیز را به خود مشغول کند. اسکان و تغذیه، آشپزخانه، خرید و مواد غاذایی مناسب را باید پیگیری کنیم.
قاضی عسکر، انجام درست برنامههای تدوین شده را گام سوم در فرآیند عملیات حج عنوان کرد و افزود: برنامه ای که خوب تدوین شده است را نباید به مجریانی واگذار کنیم که سلیقهای عمل می کنند.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه اصلاح در حین عمل گام چهارم است که باید مورد تاکید جدی قرار گیرد، از بخشنامه رئیس سازمان حج و زیارت در استانی شدن اسکان حجاج در موسم حج 90 قدردانی و استقبال کرد و خواستار تداوم این نوع اقدامات در آینده شد.
وی گام پنجم و آخر را آسیب شناسی فرآیند حج اعلام کرد و خطاب به مسئولان سازمان حج و زیارت گفت: خیلی مسایل را با تجربه طولانی که شما دارید، می توانید پیش بینی کنید. به عبارت دیگر، از تجربه طولانی خود در حج و زیارت باید بهترین استفاده را داشته باشید.
فرهنگ عذرخواهی از مردم باید نهادینه شود
نماینده ولی فقیه خواستار نهادینه شدن فرهنگ عذرخواهی از مردم در عملیات حج شد و اظهارداشت: توجیه مردم خیلی میتواند در انجام امور موثر واقع شود. در این باره باید تعصبها و حب و بغضها را کنار بگذاریم تا مشکلات برطرف شود.
وی با بیان اینکه از هم اکنون باید به فکر برنامه ریزی برای ایام عمره باشیم، تصریح کرد: باید این موضوع را هم که مقام معظم رهبری فرمودند که " چه کارهای میتوانستیم انجام دهیم اما نتوانستیم آن را انجام دهیم"، در اولویت کارها داشته باشیم.
انعطاف در مدیریت در چند روز آینده
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت "تعامل با مردم" را رمز موفقیت در مدیریت عنوان کرد و گفت: ثبت فرآیند کارها در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در فرآیندهایی چون حمل و نقل، تغذیه و مسکن و تبدیل برخی از آنها به کتاب باید در اولویت باشد تا حداقل خلاصه ای از اقدامات به زبانهای دیگر کشورها در اختیار بعثههای کشورهای اسلامی قرار گیرد.
در پایان یکی از مسئولان سازمان حج و زیارت از نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت سئوال کرد که گوشت قربانی حجاج ایرانی امسال به کدام کشورها اهدا شود؟ که قاضی عسکر پاسخ داد: سومالی، پاکستان و لبنان می تواند به ترتیب در اولویت قرار گیرد. البته نیمی از گوشت قربانیها باید به مردم قطحی زده سومالی اهدا شود و مابقی بین مردم سیل زده پاکستان و لبنان توزیع شود.
در ابتدای این نشست "صمیمی، دوستانه و صریح"، علی لیالی رئیس سازمان حج و زیارت گزارشی از فعالیتهای انجام شده در عملیات حج تمتع 90 ارائه کرد.
نظر شما