به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد تقی علوی، رئیس دانشگاه تبریز در مراسم آغاز به کار این سمینار با بیان اینکه علم بشری به جز دو علم ریاضیات و علم حکمت مبتنی بر ظن و گمان است، گفت: علم شیمی نیز از مهمترین و کاربردی ترین علوم بشری در طول تاریخ بوده و در کشور ما پیشینه بسیار با ارزشی دارد و در این راستا دانشمندان بزرگی برای خدمت به جوامع بشری تربیت شده اند.
وی با بیان اینکه در این علم اساتید و دانشمندان برجسته ای در کشورمان و به خصوص در این دانشگاه فعالیت دارند، یادآور شد: این اساتید باید الگوی سایر اساتید در زمینه های مختلف از جمله رفتار، اخلاق و تلاش صادقانه باشند.
علوی در ادامه با بیان اینکه در دانشگاه قوانین و مقرراتی حاکم است که همه باید پایبند آن بوده و به آن احترام بگذارند، تصریح کرد: دانشگاه محل آموزش، پژوهش و تربیت انسانهای متخصص و متعهد با توجه به نیاز جامعه است و ما دانشگاهیان دانشگاه تبریز نیز افتخار داریم که در چنین مکان مقدسی برای سربلندی این دانشگاه و به خصوص کشورمان در عرصه های مختلف تلاش می کنیم.
در این آیین، رئیس کمیته کمومتریکس انجمن شیمی ایران نیز با ارائه گزارشی از فعالیتهای این کمیته گفت: کمیته کمومتریکس ایران در سال 2000 میلادی تاسیس شده و یکی از کمیته های علمی فعال انجمن شیمی ایران به شمار می رود و انتخابات اعضای این کمیته دوسالانه نیز از طریق مشارکت همه دانشگاههای سراسر کشور انجام می گیرد.
مرتضی بهرام افزود: کمومتریکس هنر استخراج اطلاعات مفید شیمیایی از داده های پیچیده این علم است و این امر با بکارگیری آمار، ریاضی و کامپیوتر میسر می شود که یافته های آن در زمینه های مختلف علوم به ویژه در شیمی داروسازی برای آنالیز، بهینه سازی و خوشه بندی کاربرد دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه دغدغه جامعه علمی کشور توسعه طرحهای کاربردی در دانشگاه ها بوده و توسعه علم کمومتریکس می تواند به بخشی از این نیازها پاسخ دهد، یادآور شد: کمومتریکس یک علم میان رشته ای بوده و می تواند در سایر زمینه های علوم نیز به کار برده شود که خوشبختانه در سالهای اخیر در این زمینه کشورمان رشد قابل توجهی در این علم داشته و به پیشرفته ای علمی فراوانی در آن دست یافته است.
در ادامه ان مراسم رئیس دانشکده شیمی دانشگاه تبریز نیز برگزاری همایش کمومتریکس را در راستای ارائه دستاوردهای اصیل محققان و پژوهشگران در بخشهای دانشگاهی و صنعتی عنوان کرد و گفت: بر این اساس فعالان رشته شیمی در کشور با آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه آشنا شده و علاوه بر این در طول برگزاری همایش می توان به بسترهای مناسبی جهت ارتباط بهتر و مناسبتر میان دانشگاه و صنعت دست یافت.
میرقاسم حسینی در ادامه با بیان اینکه کمومتریکس به عنوان یک شاخه علمی جوان در دو دهه اخیر به سرعت توسعه پیدا کرده است، افزود: این رشد سریع مدیون پیشرفت سریع دستگاههای هوشمند و خودکار آزمایشگاهی بوده و همچنین با استفاده از کامپیوترهای قدرتمند و نرم افزارهای مربوطه صورت گرفته و سبب شده تا کمومتریکس به عنوان یک وسیله در همه قسمتهای شیمی و بیشتر در زمینه شیمی تجزیه مورد استفاده قرار گیرد و امروزه یک شیمیدان تجزیه به صورت فزاینده ای به استفاده از روشهای آماری و ریاضی این علم در کارهای روزمره اش نیاز دارد.
در ادامه این آیین دبیر علمی این سمینار نیز در گزارشی با اشاره به روند ارسال مقالات و نحوه داوری مقالات رسیده به این سمینار گفت: از 173 مقاله ارسالی به دبیرخانه این سمینار، 147 مقاله مورد پذیرش هیئت داوران قرار گرفته است که از این تعداد 14 مقاله به صورت سخنرانی و 133مقاله به شکل پوستر ارایه شد.
عبدالحسین ناصری افزود: 9 سخنرانی کلیدی از اساتید کشور و پروفسور آنا دی خوان Anna De Juan از دانشگاه بارسلون اسپانیا از متخصصان برجسته کمومتریکس دنیا نیز از دیگر برنامه های این سمینار است.
بر پایه همین گزارش، در مراسم افتتاحیه این همایش نیز از "دکترسید مهدی گلابی" ، " دکترمحمدحسین پورنقی آذر" ، "دکترجوانشیر جوزن" ، " دکترجمشید منظوری" و " مهندس مهدی دمشقی" از اساتید بازنشسته و بنام کشوری که در دانشگاه تبریز فعالیت داشته اند، تجلیل شد.
یادآور می شود، برپایی نمایشگاه به مناسبت سال جهانی شیمی و رونمایی از اولین نشریه تخصصی نانو در شمالغرب کشور از دیگر برنامه های جنبی این سمینار دو روزه بود.
نظر شما