ابوالقاسم سرتیپی در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت آموزش لیدرهای توریستهای استان اصفهان، بیان داشت: با آموزشهای این دسته میتوان توریستها را به سمت بازارهای اصفهان در زمینه فرش دستباف و کمک به رونق این حوزه سوق داد.
وی ادامه داد: اگر بافنده و تولیدکننده به درخواست خریدار آگاهی داشته باشد گره را با عشق میزند و طرح به دست آمده نیز با کیفیت است.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی استان اصفهان و رئیس کمیسیون طرح و برنامه اتاق در ادامه افزود: فرش ایرانی آمیزهای از هنرهای اصیل ایرانی و یادگاری از خطههای مختلف ایران است.
وی بیان داشت: با حفظ اصالت فرش ایرانی تجارت امروز را باید تجربه کنیم اما یکی از آسیبهایی که در این زمینه خود را در اصفهان نشان میدهد عدم وحدت و همدلی بین دستاندرکاران صنعت فرش است.
سرتیپی با اشاره به اینکه هنر تجارت امروزی در عرصه فرش باید جایگزین نوع سنتی آن شود، گفت: برای نهادینه شدن این موضوع در عرصه هنر و صنعت فرش باید آموزشهای تخصصی در این مورد صورت گیرد.
وی با بیان اینکه فرش دستباف اصفهان یکی از هنرهای اصیل ایرانی است که با نقوش گنبد مسجد امام (ره) تا مسجد شیخ لطفالله گره خورده است، تصریح کرد: فرش شناسنامه ایرانی است و این فرش لباس فاخر هنرمندان اصفهانی است.
رئیس کمیسیون طرح و برنامه اتاق بازرگانی استان اصفهان تصریح کرد: دیگر کشورها با همدلی و وحدت در این حوزه میدانداری میکنند اما در اصفهان هرگاه تصمیم به همگرایی تشکلهای مختلف گرفتیم به موفقیت نرسیدیم.
وی با اشاره به اینکه افتخار پادشاهان گذشته اصفهان به صنایع دستی این شهر بوده است، گفت: سابقه قدیمیترین فرش دستباف دنیا به حدود دو هزار و 500 سال پیش بازمیگردد که آن را منصوب به ایران دوران هخامنشی میدانند.
سرتیپی ادامه داد: اصفهان با وجود صنایع سنگین و سبک قطب صنایع دستی کشور به شمار میرود.
وی اظهار داشت: توجه تمام سطوح به آموزش از ضروریات فرش دستباف ایران است تا این هنر آمیخته با صنعت در کشور ما مطابق با پیشرفتهای روز دنیا انجام گیرد.
نظر شما