به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، کاظم جلالی در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران پارلمانی در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که آیا پس از دستور رئیس مجلس به کمیسیون امنیت ملی بررسی تجدیدنظر در رابطه ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اقدامی انجام دادهاید، گفت: این بحث در کمیسیون امنیت ملی آغاز شده است که چگونه با آژانس همکاریهای خود را ادامه دهیم.
وی ادامه داد: در داخل مجلس و بین اعضای کمیسیون امنیت ملی این سئوال به شکل جدی مطرح است که اگر قرار باشد ما در آژانس بینالمللی انرژی اتمی به حقوق خود نرسیم به چه دلیل باید در آژانس باقی بمانیم و یا همکاری خود را ادامه دهیم این سئوال بخش افکار عمومی و مردم ما است.
سخنگوی کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه هر قاعده بینالمللی دارای دو بخش تکالیف و حقوق است گفت: بیتردید هنگامی که جمهوری اسلامی وظایف و تکالیف خود را انجام میدهد به دنبال به دست آوردن حقوق خود نیز هست اگر قرار باشد ما به شکل یک طرفه فقط وظایف خود را انجام دهیم و از حقوق خود برخوردار نباشیم و فقط با ادبیات تکلیفی یا وظیفهای با ما سخن گفته شود و نسبت به حقوقمان غفلت شود آیا معقول است جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنان همکاری داشته باشد؟
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون امنیت ملی به دنبال طراحی ساز و کاری است تا این بحث را شروع کنیم. امیدواریم شورای حکام و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رفتار خود بازنگری کنند و این سیر نامعقول و غیرحقوقی و مبتنی بر گرایشان سیاسی قدرتهای بزرگ را ادامه ندهند.
جلالی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص ادعای بحرین در دستگیری جاسوسان ایرانی، گفت: طرح چنین ادعاهایی خارج از وجه است و نشان میدهد دولت بحرین برای نجات خود مرتب تلاش میکند بهانههای واهی مطرح کند.
وی افزود: توصیه ما این است دولت بحرین صدای مردم را بشنود و حقوق شهروندی آنان را رعایت و از برخوردهای تقابلی، زندان، شکنجه و کشتار جلوگیری کند. در آن صورت مردم با حاکمیت بر سرنوشت خود میتوانند کمک کنند تا بحرین از وضعیت بحرانی خارج شود.
خبرنگاری در خصوص اقدام اوباما برای هماهنگی با روسیه و چین و قانع کردن آنان در رابطه با اعمال فشار بر ایران پرسید که جلالی گفت: گزارش آمانو قابل خدشه است. آقای اوباما از یک ماه قبل از نهایی شدن این گزارش یک جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران را شروع کرد که گویی با این گزارش اهداف جمهوری اسلامی در مقوله هستهای آشکار میشود.
وی گزارش آمانو را نوعی التماس به افکار عمومی جهان خواند و گفت: آقای آمانو چند بار در گزارش خود تاکید کرده باور کنید ما مستنداتی داریم.
جلالی افزود: اگر چنین است چرا این مستندات را در اختیار جمهوری اسلامی ایران و یا افکار عمومی قرار نمیدهد. به نظر میرسد اینها با بهانه سازی به دنبال جنگ روانی و تحریک افکار عمومی هستند. از طرفی دیگر اوباما تلاش میکند با برخی کشورهای بزرگ رایزنی کند. به این صورت که برای رژیم صهیونیستی تعریف کار داشته اند که اندک حملات لفظی به ایران داشته باشد و موضوع حمله به ایران را مطرح کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: این تقسیم کار از نظر سیاسی انجام شده است و میخواهند نتیجه بگیرند اما او بیتردید موفقیت چندانی نخواهد داشت زیرا آشکار است که اهداف جمهوری اسلامی ایران صلح آمیز است و فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران عملاً میتواند یک نوع ابهام را در آینده منطقه و جهان ایجاد کند. جمهوری اسلامی نظامی نیست که به راحتی بشود آن را تحریم و یا با آن برخورد کرد.
نماینده شاهرود ادامه داد: بخشی از اقدامات اوباما تبلیغاتی است و با توجه به تنگناهای اقتصادی موجود در آمریکا و اروپا دنبال نشان دادن دشمن فرضی هستند.
نظر شما